Actriţa Elvira Deatcu dezvăluie latura mai puţin cunoscută a Elenei Ceauşescu: „Noi n-am avut acces la tipul ăsta de informații. Era un om prost, dar această latură a salvat-o”

Actriţa Elvira Deatcu îi dă viaţă Elenei Ceauşescu în serialul "Spy/Master". În acest scop, a făcut o cercetare foarte amănunţită a vieţii soţiei dictatorului, deşi, spune actriţa, nu i-a făcut deloc plăcere să fie atât de mult timp în contact cu acest personaj: "Nu e un personaj pe care să dorești neapărat să-l ai aproape de suflet".
Irina Dumitrescu
23 iul. 2023, 10:52
Actriţa Elvira Deatcu dezvăluie latura mai puţin cunoscută a Elenei Ceauşescu:

Elvira Deatcu a fost nevoită să pătrundă în cele mai intime cotloane ale vieții Elenei Ceauşescu, prilej cu care a reuşit să descopere şi faţa umană a „primei chimiste a ţării„. Actriţa a ajuns, astfel, la concluzia că dincolo de personajul odios care, pe ultima sută de metri, a încercat să arunce praf în ochii românilor cu celebra replică ‘Mai dă-le o sută, Nicule!‘, se afla o mamă aproape exemplară, care ştia să le fie aproape copiilor.

Ar fi fost obositor psihic să mă întâlnesc cu ea mai multe seri la rând sau stagiuni. Și cred că nu mi-ar fi făcut plăcere. Așa, într-o întâmplare, în 10 zile de filmare, să mă întâlnesc cu acest tip de personaj, e posibil. Dar nu e un personaj pe care să ți-l dorești neapărat, să-l ai aproape de suflet”, a spus actriţa pentru Cancan.

Elvira Deatcu despre Elena Ceauşescu: „Era un om prost, dar latura maternă a salvat-o”

Din cercetările ei, Elvira Deatcu a aflat că Elena Ceauşescu era acel tip de mamă care împingea farfuria cu mâncare din faţa copilului ca să poată purta cu acesta o discuţie ca de la mamă la fiu/fiică.

Citeste si FOTO | Fabulos: fosta vilă a lui Ceaușescu, transformată în casă pentru bătrâni și săraci. Amărâții, tratați exemplar, din donații

Noi n-am avut acces la tipul ăsta de informații. Research-ul nostru a fost foarte foarte limitat, numai că eu am tot discutat despre asta cu regizorul, cu producătoarea. Elena a fost și mamă, cu siguranță la micul dejun era o mamă care își mângâia copilul, care îi împingea farfuria, cu care conversa”, a adăugat Elvira Deatcu.

Latura umană a Elenei Ceauşescu salvează din „cruzimea” cu care poporul a perceput-o întotdeauna, este de părere Elvira Deatcu.

Și, cu siguranță, exista această latură maternă a ei, care în general salvează un personaj. După aceea s-a implicat mult prea mult în viața privată și amoroasă a fiecărui copil. Era un om prost, și atunci omul prost fără lecturi, firește că și reacțiile și atitudinile sunt foarte limitate. Dar ca în noi toți, există și un bine și un rău. Nu suntem numai așa, numai într-un anume fel”, a mai spus aceasta.

Citeste si Aspirina din Las Fierbinți a refuzat să joace rolul Elenei Ceaușescu: „În viață e vorba, câteodată, de alegeri!”

Serialul „Spy/Master” relatează povestea lui omului de bază al lui Nicolae Ceaușescu, care se dovedește a fi agent dublu

Filmat în București și Budapesta, producția originală HBO Spy/Master de 6 episoade, a avut premiera pe 19 mai. Povestea serialului de spionaj este plasată la apogeul Războiului Rece, când omul de încredere al dictatorului român Nicolae Ceaușescu se dovedește a fi agent dublu.

Spy/Master are în distribuție pe Alec Secăreanu (în rolul lui Victor Godeanu) în rolul principal, alături de: Parker Sawyers, Ana Ularu, Laurențiu Bănescu, Alexandra Bob, Andreea Vasile, Elvira Deatcu, Claudiu Bleonț, Iulian Postelnicu și mulți alții.

Povestea acoperă o săptămână din viața lui Victor Godeanu, omul de bază al lui Nicolae Ceaușescu (interpretat de Claudiu Bleonț). Cuplul Ceaușescu este completat cu succes de Elvira Deatcu, în rolul Elenei Ceaușescu.

Victor este directorul adjunct al Informațiilor Externe, consilier și prieten al Ceaușeștilor, dar și colaborator secret KGB, dușmanul de moarte al conducătorului. Tatăl unei adolescente crescute în puf, Ileana Godeanu (Alexandra Bob), și soțul unei nefericite foste actrițe, Adela Godeanu (Andreea Vasile), lăsată șomeră de Elena, Victor este un personaj influent care are toți membrii de partid la degetul mic.

Atunci când îl ia în colimator Carmen Popescu (Ana Ularu), cel mai bun agent al serviciului de contrainformații al lui Ceaușescu, condus de Mircea Voinea (Laurențiu Bănescu), poziția privilegiată a lui Victor este în pericol și singura lui opțiune este dezertarea.

Actorilor români li se alătură nume cu rezonanță internațională precum Parker Sawyers (Southside with You), Svenja Jung (The Empress, Deutschland ’89) și Nico Mirallegro (My Mad Fat Diary).

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Descoperire uluitoare în spațiul cosmic. S-a identificat un “inel Einstein”
Capital.ro
Statul vrea să știe tot ce faci. Se introduce un nou CNP. Ce plan are Guvernul României
Playtech.ro
Zodiile care își găsesc marea dragoste începând din 23 iulie 2024. Cupidon e de partea lor
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Desertul cu o explozie de gusturi. Nu te poți opri din mâncat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după ce a ieșit din cabinet, greșeala lui majoră a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben de caniculă în România! Zonele în care se vor resimți valul de căldură și disconfortul termic accentuat
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de mașini. Trebuie să obțină acest document neapărat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Familia unui Băiat de 14 Ani Reclamă Abuzuri din Partea „Antrenorului de Genii”, dar Plângerile au fost Clasate
MediaFlux
Vestea pentru TOȚI PENSIONARII din România. UN MILION de DOCUMENTE sunt GATA
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!