Emil Boc a anunțat că metroul din Cluj se va face. Construcția începe în această toamnă

Emil Boc, primarul orașului Cluj Napoca, a precizat că în această toamnă vor începe lucrările la metroul clujean, proiect de mare importanță pentru oraș.
Alina Costache
04 oct. 2024, 09:08
Emil Boc a anunțat că metroul din Cluj se va face. Construcția începe în această toamnă

Edilul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc, a precizat în că în această toamnă urmează să sosească echipajele care vor excava subteranul, pentru a săpa terenurile propriu-zise, în exclusivitate pentru Digi24.

Emil Boc: „Este șansa unei comunități”

Primarul Clujului a explicat că, în ciuda tuturor speculațiilor, urmează să se intre în subteran și să se înceapă lucrările. Boc a precizat că există finanțare pentru metrou atât din PNRR, cât și din obligațiui verzi.

Citește și : Locatar de bloc disperat după ce deasupra lui s-a mutat o escortă. Nu-și mai poate susține ședințele profesionale de acasă din cauza zgomotelor. „I-am spus că o să chem poliție. A început cu amenințări”

Edilul a ținut să mulțumească, în cadrul emisiunii, miniștrilor de Finanțe și al Transporturilor, precum și premierului și șefului Senatului, deoarece aceștia au înțeles că proiectul este de importanță națională.

”Este șansa unei comunități de a aduce mai multă prosperitate pentru Cluj, dar până la urmă și pentru România, care are nevoie de multe motoare regionale puternice”, a precizat Emil Boc

Fostul premier a mai precizat că din cauza aglomerației foarte mari, mai ales pe ruta dintre Florești și Cluj Napoca, rută atât de congestionată încât depășește traficul dinspre Otopeni către București, experții au concluzionat că metroul trebuie construit.

Citește și : Se scumpesc coletele cu marfă de pe site-uri chinezești! Ce pregătește Uniunea Europeană

Pe 24 septembrie, Emil Boc a explicat că, deoarece a fost semnat un act adițional la contractul de finanțare, obligațiunile verzi urmează să contribuie la finanțarea acestui proiect, împreună cu fondurile din PNRR.

”Această nouă sursă de finanţare din obligaţiuni verzi acoperă atât cheltuielile prezente, cât şi cheltuielile viitoare, pe întreaga perioadă de implementare a proiectului”, a spus Emil Boc.

Secretarul General al Guvernului spune că proiectul continuă

Mircea Abrudean, Secretar General al Guvernului, a precizat că există finanțare pentru metrou, chiar înainte ca Emil Boc să o facă, la Europa FM.

„Metroul se face, metroul merge înainte, este un proiect extrem de important pentru Cluj și nu numai. Era considerat science-fiction la un moment dat, pentru că nu s-a mai construit un metrou în România, vedem în București cât de greu se avansează cu magistrala. La Cluj, proiectul metroului continuă, merge înainte, în ciuda unor discuții, informații apărute în spațiul public, speculate din punct de vedere politic de unii”, a menționat Mircea Abrudean.

El a asigurat populația că avansul este deja dat și că lucrările vor începe chiar din luna noiembrie.

„Nu există o problemă a metroului în acest moment, se lucrează pe șantierul metroului, a fost plătit un avans consistent de aproape 300 de milioane de euro din bani publici, din banii guvernului. Urmează să vină celebrele «cârtițe» care se apucă să sape din noiembrie încolo.”, a explicat Abrudean.

DailyBusiness
Este alertă națională de cutremur! Ați simțit seismul din această dimineață?
Spynews
Nicoleta Nucă, adevărul despre presupusa sarcină! Cum a comentat zvonurile potrivit cărora urmează să devină mamă pentru prima dată
Bzi.ro
Ia cei mai mulți bani pentru concertele de Crăciun! Andra nu mai este primul loc
Fanatik.ro
Leguma de sezon de care românii nu se pot atinge. Prețul ei a explodat față de anii anteriori. E plină de antioxidanți și e un agent anti-îmbătrânire
Capital.ro
Despărțirea anului. Simona Halep l-a dat afară. Ea a hotărât
Playtech.ro
Inna, de NERECUNOSCUT acum! S-a operat până s-a transformat complet, ȘOC TOTAL
DailyBusiness
SUMA cu care un salariat din România trebuie să contribuie la fondul de pensii ca să aibă o PENSIE decentă
Adevarul
Cel mai ciudat cătun părăsit din Munții Șureanu. Oamenilor le era teamă să mai rămână aici noaptea
wowbiz.ro
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit de un șofer care nu s-a asigurat
Spynews
Alexia Eram și Mario Fresh s-au despărțit. De ce ar fi ajuns la separare. Au aniversat opt ani de relație în urmă cu două luni
Spynews
De ce nu i-a dat replică niciodată Leo de la Roșiori femeii cu care a făcut un copil și de care s-a despărțit! Manelistul vorbește despre acuzațiile pe care Manuela Oprișiu i le-a adus / VIDEO
Evz.ro
Banii chiar aduc fericirea. Rețeta, descoperită de cercetători
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
kanald.ro
Cutremur puternic în România! Unde s-a produs și ce magnitudine a avut
Cancan.ro
Prima reacție a Andreei Esca, după despărțirea Alexiei Eram de Mario Fresh: „În familia noastră..”
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
România a pierdut cea mai mare actriță. A fost uitată de cei dragi: Un munte de talent! Dumnezeu să o odihnească în pace!
StirileBZI
Se plătește o nouă taxă de la 1 ianuarie 2025. Se depune și declarație lunară
Prosport.ro
FOTO. Ea e considerată cea mai sexy mamă a unui fotbalist din întreaga lume. La 40 de ani, arată mai bine ca multe tinere de 20 de ani
stirilekanald.ro
O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat
substantial.ro
ANM emite avertizări de vreme rea: Ploi, furtuni și vânt puternic până luni
MediaFlux
AVERTISMENT de RĂZBOI al RUSIEI! CONFRUNTAREA cu OCCIDENTUL, fără PRECEDENT! Se anunță CATASTROFA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Lovitură grea pentru români. Alimentul fără de care nu pot trăi se scumpește semnficativ