Emil Boc a declarat, luni, că dreapta are o misiune foarte clară, „să lase orgoliile de-o parte, să îngroape la doi metri sub pământ lucrurile care despart partidele” şi să pună în faţă lucrurile care le unesc şi pot da un singur candidat la alegerile prezidenţiale, capabil să le câştige.
„Unificarea dreptei este o prioritate politică atât pentru partidele de dreapta, cât şi pentru România. Dreapta are o misiune foarte clară, trebuie să lase orgoliile de-o parte, să îngroape la doi metri sub pământ lucrurile care ne despart şi să pună în faţă lucrurile care ne unesc şi pot da un singur candidat la alegerile prezidenţiale, capabil să câştige alegerile în faţa unei stângi distrugătoare a statului de drept, a investiţiilor şi a locurilor de muncă. Dacă dreapta nu se trezeşte la timp şi nu realizează această unificare atât de necesară, vom avea în turul doi al alegerilor prezidenţiale pe Victor Ponta şi pe Crin Antonescu, iar PDL se va înghesui să propună susţinerea pentru unul sau altul pentru a nu rămâne în afara jocului. Ar fi scenariul cel mai negru pentru PDL, dar care nu este imposibil dacă nu ne trezim la timp să construim în jurul PDL, şi cu PDL, alături de celelalte formaţiuni de dreapta, o puternică unificare având ca pivot central PDL”, a spus Boc.
Potrivit acestuia, unificarea dreptei este necesară pentru că viaţa economică arată faptul că Guvernul USL ştie doar să taie bani de la investiţii, de la locuri de muncă, iar aceste lucruri duc la creşterea şomajului şi la creşterea altor taxe pentru oamenii obişnuiţi.
„Să nu vorbim înainte de persoane, ci de principii. Cu alte cuvinte, ar trebui să cădem de acord cu toţii că avem nevoie de un principiu în care să credem, unificarea dreptei înainte de europarlamentare. După ce cădem de acord asupra principiului, după aceea putem discuta de oameni şi de candidaturi. Dacă nu facem acest lucru, ne paşte un mare eşec şi o mare problemă la alegerile prezidenţiale”, a afirmat Boc.
Fostul premier a subliniat că aspectele legate de modul în care ar avea loc unificarea dreptei în jurul PDL, prin absorbţie sau fuziune, se va decide după discuţii la masă, „fără orgolii şi fără a pune nume de persoane în joc”.
„Dacă încercăm să construim întotdeauna în jurul persoanelor, nu ajungem la niciun rezultat. Trebuie să ajungem la concluzia unui principiu în care să credem cu toţii. Numai uniţi putem câştiga. Aşa cum arată scena politică, e clar că dacă USL rămâne unit, numai super uniţi putem şi noi câştiga, iar dacă se despart, riscăm să fim pe dinafară, dacă nu suntem uniţi şi nu putem fi parte la jocul din turul doi al alegerilor prezidenţiale”, a conchis Emil Boc.