Potrivit declaraţiei de avere pe care Boc a postat-o pe site-ul primăriei, la capitolul „Datorii” figurează un împrumut luat pentru „acoperirea cheltuielor campaniei electorale 2016”, care are ca dată scadentă anul 2021.
Potrivit legislaţiei privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, Emil Boc, în calitatea sa de candidat la primăria unui municipiu reşedinţă de judeţ, a avut dreptul să cheltuiască în campania electorală de luna trecută o sumă maximă echivalentă cu 50 de salarii minime brute pe ţară.
În declaraţia de avere a primarului celui mai mare oraş din ţară, după Bucureşti, mai apare, pe lângă apartamentul pe care Emil Boc îl deţine din 1995 împreună cu soţia sa Oana, şi un apartament de 62 de metri pătraţi, cumpărat anul trecut pentru fiica sa mai mare, Cezara, arată Agerpres.
Pe lângă acestea, Boc mai deţine, din 2007, un autoturism marca Peugeot, câteva terenuri în comuna sa natală, Răchiţele, localitate situată în zona montană a judeţului, şi o cabană de lemn pe care o are din 2013.
Primarul Clujului este şi titularul unui cont deschis în 2012, în valoare de 42.660 de lei, şi al unuia deschis anul acesta, în valoare de 30.000 de lei, dar şi al altor conturi bancare mai mici.
În ceea ce priveşte veniturile, Emil Boc a încasat în 2015, din salariul de primar al municipiului Cluj-Napoca, 55.051 de lei, dar şi un salariu de 26.959 de lei de la Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB).
Emil Boc a câştigat, la alegerile din 5 iunie, un nou mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca. Acesta este al patrulea mandat câştigat de Boc, în condiţiile în care cel de-al doilea a fost întrerupt, în noiembrie 2009, când a fost numit premier al României.
Declaraţia de avere a primarului municipiului Cluj-Napoca a fost completată în data de 10 iunie 2016.