Emil Hurezeanu, despre Klaus Iohannis: E cel mai singur preşedinte al României din ultimii 25 de ani

Emil Hurezeanu este de părere că preşedintele Klaus Iohannis este cel mai singur preşedinte din România din ultimii 25 de ani, deşi, în mod paradoxal, s-a bazat pe sprijinul celui mai mare număr de alegători. Tocmai de aceea, spune jurnalistul, preşedintele ar trebui să renunţe la mesajele pe Facebook şi să apară mai des în mediile clasice de comunicare, pentru a vorbi astfel, direct, cu partidele şi electoratul.
Ionela Marcu
21 apr. 2015, 07:59
Emil Hurezeanu, despre Klaus Iohannis: E cel mai singur preşedinte al României din ultimii 25 de ani

Emil Hurezeanu a vorbit despre consultările dintre preşedintele Klaus Iohannis şi partidele politice la Digi 24.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS, descris de Hurezeanu: Parcă era MARŢIAN, parcă a apărut de pe altă planetă

„Era, poate, nevoie de o reluare a cadenţei în dialogul dintre preşedinte şi politicieni, cu atât mai mult cu cât domnul Iohannis este, probabil, primul preşedinte în noua democraţie postcomunistă care a ajuns la putere fără intermediari, fără relee, care – de obicei – însoţesc un viitor preşedinte în viaţa politică naţională, la nivelul de vârf, în leadership-ul partidelor şi intermediază acţiunile preşedintelui chiar în absenţa intervenţiilor personale ale acestuia”, a spus Emil Hurezeanu.

Analistul a arătat că ceilalţi foşti preşedinţi de după 1989 au avut alături, pe durata mandatelor lor, mai mult sprijin din partea unor echipe care au intermediat mesajul prezidenţial.

„S-a întâmplat cu domnul Iliescu, care avea chiar prea multe structuri – şi vechi, şi noi – alături. S-a întâmplat şi cu domnul Constantinescu, care, în 1992, fusese candidat, rector de universitate, preşedinte de Convenţie, un şef al opoziţiei, deci a venit însoţit cu o echipă de traducători, de oameni care alcătuiau un suport de intermediere a mesajelor prezidenţiale. Bineînţeles că s-a întâmplat şi cu domnul Băsescu, care a avut o carieră politică de vârf şi de primar până în ultimul moment”, a spus Emil Hurezeanu.

Domnul Iohannis e oarecum singur. Sigur că, în jurul lui, în timpul alegerilor, la alegerile din 16 noiembrie 2014, a fost puternic susţinut de un mare număr de alegători. Bănuiesc că cea mai mare parte a acestor alegători, nu doar prin reţelele de socializare, sunt alături de el. Dar nu alegătorii sunt intermediarii, cei care deţin discursul operativ, care pregătesc terenul pentru intervenţiile preşedintelui şi pun în aplicare deciziile preşedintelui. Din acest punct de vedere, impresia mea este că domnul Iohannis e într-o situaţie ingrată şi că, până la structurarea unor echipe de intermediere a mesajului prezidenţial, trebuie să apară des, trebuie să renunţe – eventual – la mesajele de pe Facebook şi să fie, aşa cum s-a întâmplat în această seară, prezent el însuşi în discuţiile aplicate cu partidele, în discuţiile directe cu electoratul, nu neapărat prin reţelele moderne de socializare, ci şi prin cele clasice de adresare către electorat”, a afirmat analistul.

Citeşte şi: Emil Hurezeanu: Îmi pare rău de evoluţia lui Traian Băsescu. Deschide o LUCARNĂ URÂTĂ

„(Klaus Iohannis, n.r.) e, mai degrabă, cel mai singur preşedinte în această funcţie foarte importantă în România, din ultimii 25 de ani. Şi, în mod paradoxal, s-a bazat pe sprijinul celui mai mare număr de alegători. Cei mai mulţi alegători din ultimii 25 de ani au fost cei ai domnului Iohannis. Această situaţie oarecum paradoxală trebuie calibrată”, a precizat Emil Hurezeanu.

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Locul din Europa în care se vorbește limba română la fel ca pe teritoriul țării noastre. Este limbă oficială și localnicii o folosesc în fiecare zi
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Playtech.ro
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
Declarațiile cutremurătoare ale bărbatului din București care își plimba iubita decedată într-un căruț. Cum ar fi murit, de fapt, femeia: "Am lăsat-o vie..."
Spynews
Moarte suspectă în cartierul bogaților. Andrei Versace a fost găsit fără suflare într-un apartament din blocul milionarilor | VIDEO
Evz.ro
Aerul condiționat și cea mai enervantă problemă. Poate fi rezolvată foarte simplu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING NEWS. Andrei Versace, găsit mort în casă. Poliția a deschis un dosar de moarte suspectă, ultimele detalii
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Rusia Majorează Taxele de Import Pentru Produse Din „Țări Neprietenoase”
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE! JOE BIDEN a CONFIRMAT OFICIAL
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'