Emilian Imbri, avertismentul care dă fiori românilor. Managerul Spitalului Victor Babeş din Bucureşti atrage atenţia că libera circulație va aduce și toate tulpinile care vor mai fi descoperite.
Managerul de la Spitalul Victor Babeş din Capitală avertizează că România se află la începutul valului trei al pandemiei, în timp ce alte ţări se apropie de vârf.
„Ce trebuie să reținem e că aceste tulpini se multiplică, se transmit, că nu vin pe calea aerului, ci sunt purtate de oameni. Transmiterea e aerogenă, dar vectorul e omul. Libera circulație e clar că va aduce și toate tulpinile care vor mai fi descoperite. Vreau să subliniez că suntem la început de creștere, de val 3.
Ceea ce în alte țări se apropie de vârf, noi am început să simțim creșterea numărului de infectări. Indiferent ce fel de tulpină ei, o să vedeți că tulpina sud-africană o să fie la fel de numeroasă ca cea englezească și restul formelor”, a declarat Emilian Imbri, la Digi24.
Referitor la reacţiile adverse la vaccinul anti-covid, medicul spune că acestea reprezintă semne că organismul reacţionează.
„Indiferent ce tulpină ar fi, acest virus dă o boală care nu știm încă ce dezastre va putea produce în timp asupra organismului. Încă un amănunt esențial: nu există tratament, indiferent ce formă de tulpină e acum.
Singurele medicamente se dau ca să oprim înmulțirea, să o încetinim în organism și practic ne limităm la a ști foarte puține lucruri încă și a nu ști foarte multe despre ce se va întâmplă în viitor. Ceea ce trebuie să facem e să ne protejăm să nu uităm că vaccinarea e o formă prin care ne întărim organismul, dar că încă suntem expuși în a lua această boală”, a adăugat medicul.
Reamintim că tulpina africană de coronavirus a ajuns şi în România. Aceasta a fost identificată la două probe dintr-un lot de 93 analizate de Medlife.
Este vorba despre două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană de Covid-19, una din Bucureşti, alta din Piteşti. În acelaşi lot au fost indentificate şi 72 de probe care conțin tulpina britanică.