Vedetă a postului de televiziune TF1, Jean-Pierre Pernaut a murit la vârsta de 71 de ani, după o luptă cu cancerul de plămân şi de prostată. Starea de sănătate a jurnalistului se agravase în ultimele luni.â
Anunţul decesului a fost făcut de familia jurnalistului, miercuri, 2 martie.
„Tatăl lui Tom, Lou, Olivier şi Julien a murit din cauza cancerului pulmonar”, a declarat soţia sa, Nathalie Marquay-Pernaut, conform Ouest-france.fr.
Preşedintele francez Emmanuel Macron a publicat un mesaj de condoleanţe, în memoria respectatului jurnalist.
„Jean-Pierre Pernaut a fost mereu în inima şi în casele noastre. Timp de 30 de ani, le-a dat întâlnire francezilor la ora 13 şi le-a transmis ultimele ştiri, precum şi pasiunea sa pentru Franţa, regiunile noastre, pentru patrimoniul nostru. Nu îl vom uita”, a scris preşedintele francez Emmanuel Macron, pe Twitter.
Jean-Pierre Pernaut a habité le cœur de nos foyers. Durant trente ans, il a donné rendez-vous à 13h aux Françaises et aux Français pour leur transmettre les dernières informations, mais aussi sa passion de la France, de nos régions, de notre patrimoine. Nous ne l’oublierons pas. pic.twitter.com/9qSTA9Wpm3
— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) March 2, 2022
Jean-Pierre Pernaut era căsătorit din 2007 cu Nathalie Marquay, fostă Miss Franţa 1987. Ei au împreună doi copii. Fostul prezentator mai are doi copii dintr-o căsnicie anterioară.
Potrivit sursei citate, Jean-Pierre Pernaut a prezentat timp de 33 de ani jurnalul de ora 13 la postul de televiziune TF1. Pe 18 decembrie 2020, jurnalistul şi-a anunţat retragerea, iar ulterior starea sa de sănătate s-a degradat.
Învinsese cancerul la prostată, însă boala nemiloasă i-a atacat plămânii.
Jean-Pierre Pernaut şi-a început cariera în televiziune în 1972, la vârsta de 22 de ani. Ulterior, el a devenit prezentatorul buletinului de ştiri de la ora 13 al postului TF1.
De-a lungul carierei, jurnalistul francez a relatat despre evenimente marcante la nivel mondial, inclusiv catastrofa nucleară de la Cernobîl. Jean-Pierre Pernaut a transmis şi din apropierea zonei de excludere, în aprilie 1990.