ENGIE, anunţ important pentru clienţii români care sunt plecaţi de acasă

Dacă urmează o perioadă lungă de absență de la locul de consum, poți opri temporar facturarea pentru timpul în care nu vei înregistra consum de energie.
Filip Stan
03 ian. 2025, 11:08
ENGIE, anunţ important pentru clienţii români care sunt plecaţi de acasă

ENGIE îşi consilieză clienţii pe site-ul propriu cu privire la facturi, mai ales când este vorba de vacanţe prelungite sau facturile de regularizare.

Se poate opri facturarea atunci când nu sunt la locul de consum pentru o perioadă mai lungă de timp?

Da, dacă urmează o perioadă lungă de absență de la locul de consum, poți opri temporar facturarea pentru timpul în care nu vei înregistra consum de energie.

Cum procedez pentru oprirea temporară a facturării?

Tot ce ai de făcut este să ne contactezi, iar noi te vom ajuta să îți activezi opțiunea „absent de la domiciliu”. În tot acest timp, convenția ta de consum rămâne neschimbată, dar nu vor mai fi emise facturi în baza acesteia.

Totuși, există posibilitatea ca în acest interval să primești facturi, asta dacă, în perioada de absență de la domiciliu, operatorul tău de distribuție efectuează citiri.

Cum se va face facturarea dacă sunt client FUI?

Dacă ai fost preluat de ENGIE ca furnizor de ultimă instanță, vei primi prima factură prin poștă, iar începând cu a doua lună îți vei putea activa, în mod gratuit, factura pe e-mail.

Indexul se poate transmite utilizând codul de autocitire şi numărul de telefon dedicat, afişate în prima pagină a facturii.

Termenul scadent pentru realizarea plății este comunicat în factură. În cazul în care data scadentă este o zi nelucrătoare, termenul de plată va fi următoarea zi lucrătoare.

De asemenea, ai posibilitatea de a încheia oricând un contract de furnizare în piața liberă, cu oricare furnizor dorești.

Te ajutăm să ai o experiență de furnizare ușoară și eficientă!

Descoperă contul de client și aplicația mobilă MyENGIE cu ajutorul cărora vei putea:

  • să activezi factura pe e-mail;
  • să vizualizezi și să achiţi facturile;
  • să ai toate informațiile importante într-un singur loc.

Dacă, după ce ai vizionat filmul, mai dorești și alte informații, poți afla mai multe detalii aici.

Ce este și cum se emite factura de regularizare?

Factura de regularizare este emisă în baza indexului citit de către operatorul de distribuție. Aceasta conține diferența dintre consumul efectiv, înregistrat în perioada de regularizare menționată pe factură în baza indexului citit, și consumul estimat și facturat pentru aceeași perioadă. Dacă transmiți lunar indexul, diferențele dintre aceste două valori vor fi minime.

Cât de des se realizează regularizarea?

Regularizarea se realizează de fiecare dată când operatorul de distribuție citește indexul. Perioada regularizată este cea cuprinsă între două citiri consecutive ale indexului de către operatorul de distribuție.

Dacă, după ce ai vizionat filmul, mai dorești și alte informații, poți afla mai multe detalii aici.

Engie urmează să obțină licența de furnizare de biometan în România

“Proiect de decizie și raport privind acordarea licenţei pentru desfăşurarea activităţii de furnizare de biogaz/biometan, operatorului economic ENGIE ROMANIA S.A”. Aceasta este una dintre deciziile care ar urma să fie adoptată în viitoarea ședință a Comitetului de Reglementare al ANRE din 5 noiembrie.

Engie, companie activă în România mai ales pe segmentul de distribuție și furnizare de gaze naturale, și-a crescut prezența pe zona de producție de energie electrică din surse regenerabile, având acum un portofoliu de 211 MW cu țintă de 1.000 MW la orizontul anului 2030. dar se preocupă și de utilizarea așa numitelor “gaze verzi” în tranziția energetică, incusiv a biometanului.

În 2023, Engie și-a stabilit ca obiectiv să producă 10 TWh de biometan pe an în întreaga Europă. “O contribuție esențială la decarbonizarea gazului, care, împreună cu electronul, joacă un rol indispensabil în reușita tranziției energetice”, spunea compania.  În doar un an, Grupul și-a dublat deja capacitatea de biometan la aproximativ 1,2 TWh pe an.  Engie a achiziționat 7 noi unități producătoare de biogaz în Europa: patru noi fabrici în Anglia, două în Țările de Jos și una în Belgia, cel mai recent. “În paralel, Engie lucrează la îmbunătățirea performanțelor instalațiilor sale și la dezvoltarea unor inovații precum lichefierea biometanului – care vor fi implementate pe diferitele sale site-uri europene”, anunța compania luna trecută, atunci când a cumpărat o unitate în Belgia.

Oficialii Engie au tot vorbit despre viitoarea utilizare a biometanului în România, aceasta având avantajul că nu presupune nicio modificare a actualei infrastructuri de gaze naturale.

„În momentul de faţă avem o problemă de ezitări. Probabil am avut şi politica asta să aşteptăm şi să vedem ce se întâmplă, avem gaz natural, mai întâi să îl exploatăm pe acesta, să facem electrificarea, că biometanul şi hidrogenul o să vină mai târziu. Din păcate, trebuie să ne mişcăm în paralel pentru că, altfel, foarte multe fonduri europene sunt disponibile pentru tehnologii de genul biometan sau hidrogen astăzi. Şi dacă nu le iei astăzi, dacă aştepţi până mâine, până devine tehnologie dovedită, s-ar putea să fie prea târziu pentru acele subvenţii”, spunea la finalul lui februarie Cristian Buzan, deputy general manager la Engie România. El a afirmat că, pe baza evoluțiilor altor tehnologii din sectorul regenerabilelor din trecut, este posibil ca proiectele de hidrogen sau biometan, care acum nu sunt fezabile din punct de vedere economic, să devină.

„Întotdeauna a implicat un cost. Dacă ne uităm în 2009-2010, solarele costau de 11-12 ori mai mult, eolienele de 4-5 ori, bateriile nici nu existau. Tehnologia a avansat, costurile au scăzut. În momentul de faţă ne îndreptăm spre hidrogen, biometan. În momentul de faţă, din ce am studiat noi, nu există un business-case de sine stătător pentru aceste tehnologii, vorbim de scalabilitate, nu de proiecte-pilot, dar ele vor veni. Nu zic să punem dorinţa înaintea mijloacelor, ci pur şi simplu trebuie să lucrăm cu toţii, companii, guverne, populaţie, să mergem spre acest deziderat”.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Ce se întâmplă, de fapt, după hotărârea Curţii de Apel Ploieşti. Este decizia care aruncă alegerile în aer. ”Nu prea se mai pot organiza”
Capital.ro
Turul 2 înapoi? Verdict dat de Augustin Zegrean: Spaima este ca nu cumva CCR să...
Playtech.ro
Singurul cuvânt care apare pe mormântul Papei Francisc. Ce înseamnă și de ce l-a ales
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Rusia amenință Europa cu folosirea armelor nucleare dacă se confruntă cu acțiuni considerate neprietenoase
wowbiz.ro
Fiul adoptiv al Luminiței Anghel, în stare de șoc! Ce a aflat David Pușcaș despre mama lui naturală și ce mesaj i-a transmis?: „Îmi este frică, nu poți să faci chestia asta singur. Vreau să...”
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Primul oraș din România cu autobuze fără șofer
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
kanald.ro
Vești proaste! Pensiile vor fi livrate mai târziu în luna mai
Cancan.ro
Catinca Roman, prima reacție după ce s-a aflat că fiica ei a DISTRUS două apartamente: 'S-au întâmplat niște lucruri...'
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Cea mai mare actriță pe care România a pierdut-o. Toți românii o păstrează în amintire: Ne pleacă oameni dragi..
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
stirilekanald.ro
Maria a murit de Paște, la slujba de Înviere. Femeia s-a prăbușit la pământ, în biserică. Ce i-a spus preotului înainte să moară: "Tare greu mi-a fost să ajung astăzi la biserică"
Dezvăluiri: Judecătorul care a suspendat anularea alegerilor, presat să urgenteze decizia. Cum a răspuns magistratul ploieștean
MediaFlux
Român reținut în Rusia pentru spionaj. Ce ar fi făcut tânărul de 23 de ani pentru Ucraina | VIDEO
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
E la mare modă: planta zen care te liniștește… până-ți crapă ficatul