Epidemiologii vin cu vești bune. Studiile arată că, deşi varianta mutantă se răspândeşte rapid pe tot globul, formele bolii sunt mult mai uşoare. În consecinţă, numărul pacienţilor care au nevoie de spitalizare este mic.
Epidemiologii vin cu vești bune. Omicron, ultima variantă COVID! În 2022 lumea ar putea scăpa de pandemie!
Mai multe studii arată că Omicron, chiar dacă nu va fi ultima variantă de COVID-19, ar putea fi cea din urmă cu supermutaţii. Ca orice organism viu, nici coronavirusul nu poate evolua la infinit, ne liniştesc oamenii de ştiinţă. S-ar putea să avem în schimb sezon de COVID în fiecare iarnă, în același mod în care ne confruntăm cu gripa.
”Cu siguranţă, nu vom fi în această situaţie atât de gravă la nesfârşit şi, ceea ce sperăm, când vom depăşi acest val Omicron, vom avea mulţi oameni vaccinaţi sau care s-au infectat şi vindecat, încât va exista un grad de imunitate comunitară, încât să nu mai fim în situaţia în care virusul ne domină viaţa.”, a spus Anthony Fauci.
Pe de altă parte, după ce tulpina Omicron a luat cu asalt întreaga lume, se pare că acum a apărut o nouă mutație a variantei Delta care provoacă mai multe complicații la granița cu România. Un institut de specialitate al Academiei de Ştiinţe din Ucraina susține că această variantă a fost identificată deja în şapte judeţe ale țării.
Aproape 350 de noi infectări cu noul coronavirus au fost raportate în România în ultimele 24 de ore, însă tulpina Omicron se răspândeşte în Europa. Autorităţile se aşteaptă ca numărul îmbolnăvirilor să crească în următoarele săptămâni.
Citește și: EXCLUSIV | Jurnalista Iosefina Pascal, săltată de Poliţie de acasă după ce a relatat de la protestul AUR împotriva certificatului COVID. „Mi-au spus că este vorba despre infracţiuni informatice”
Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 26 decembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 349 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2, dintre care 19 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.
Până astăzi, 26 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.802.745 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.888 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.732.591 de pacienți au fost declarați vindecați. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 2.379. Dintre acestea, 443 sunt internate la ATI. Dintre cei 443 de pacienți internați la ATI, 42 au certificat care atestă vaccinarea.