Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla are coronavirus. Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu a fost diagnosticat cu virusul SARS CoV 2 în cea de-a doua zi a anului. Deoarece cadrele medicale au constatat că înaltul prelat se confruntă cu formă ușoară a infecţiei, nu i-au recomandat spitalizarea, ci i-au prescris doar tratament medicamentos.
Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu va rămâne în izolare la domiciliu până pe 13 ianuarie.
„Conform legislației în vigoare, Preasfinția Sa Florentin va trebui să rămână în izolare, la domiciliu, până în data de 13 ianuarie a.c.. Până în prezent, starea Preasfinției Sale este bună, iar cura medicamentoasă își face efectul.
Preasfinția Sa înalță un gând de mulțumire Domnului pentru că nu se confruntă cu o formă gravă a bolii și, de asemenea, adresează un gând de mulțumire personalului medical de la DSP și serviciilor medicale de la Clinica Clujana, care cu mult profesionalism și eroism își fac datoria. Cu încredințare în rugăciune, transmite tuturor arhierească binecuvântare!
Fie ca milostivul Dumnezeu să-i aibă în grija și ocrotirea Sa pe Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla și pe toți cei ce se confruntă cu boala generată de noul Coronavirus, iar anul 2021, pus de către Sfântul Părinte Papa Francisc sub protecția puternică a Sfântului Iosif, Patronul Bisericii Catolice și al Eparhiei de Cluj-Gherla, să fie și un an al revenirii, fără teama contaminării, la bucuria împărtășirii trăirii credinței”, a transmis Biroul de Presă al Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla.
În scrisoarea pastorală adresată credincioşilor de Crăciun, Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu a arătat că anul 2020 a fost unul care „ne-a surprins, ne-a întristat şi ne-a obligat să ne reorganizăm viaţa„.
Citeste si Medic de doar 34 de ani răpus de coronavirus
El a arătat că anul 2020 va rămâne în istorie ca „anul de criză al pandemiei în care şi Biserica a fost obligată să caute un alt ritm de viaţă, să se adapteze la restricţiile impuse şi să adopte noi strategii pastorale„.
„Acest an ne aminteşte de vremurile de persecuţie ale Bisericii. De aceea, am încercat să continuăm viaţa pastorală la nivelul Eparhiei noastre folosindu-ne de mijloacele moderne, digitale, pentru a întări comunicarea cu acele mici ‘nuclee de forţă’ din comunităţile locale. Sunt acele luminiţe care au continuat să strălucească în întuneric: parohii, mănăstiri, asociaţii, grupuri, comunităţi, familii etc. Am redescoperit valoarea şi importanţa familiei, care este celula fundamentală a organismului Bisericii şi adevărată şcoală a iubirii, a rugăciunii şi a muncii”, se menţionează în scrisoarea episcopului greco-catolic.
Înaltul prelat a apreciat că anul 2020 a fost un bun prilej de meditaţie asupra voinţei lui Dumnezeu.
”Multe persoane se întreabă: cum va arăta lumea după încheierea pandemiei? Răspunsul depinde de fiecare dintre noi. Dacă noi ne vom schimba în bine, lumea va fi mai bună. Şi chiar dacă lumea nu se va schimba, noi o vom putea vedea într-o altă lumină, într-o altă perspectivă, cu zelul speranţei şi al credinţei ce izvorăşte din taina ascunsă în Pruncul din Iesle”, le-a transmis episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla credincioşilor.