Gospodinele știu că trebuie să pui suflet atunci când faci mâncare, mai ales când gătești ciorbă! Totuși, există și câteva aspecte ce necesită atenție și îndemânare, dar și erori pe care bucătăresele le fac deseori.
Ciorba este un fel de mâncare pe care îl gătesc majoritatea gospodinelor mai ales că acestea pot fi simple, cu legume, sau cu carne de mai multe feluri.
Pentru a avea un preparat delicios, trebuie să ții cont de câteva aspecte importante.
Marea greșeală pe ce care o fac majoritatea bucătăreselor este că nu au răbdare ca zeama să se fiarbă și dau focul prea tare la aragaz. Dacă nu știai, acest produs culinar trebuie gătit încet, fără niciun fel de grabă.
În caz contrat, aromele nu se vor îmbina, iar rezultatul nu va fi unul surprinzător.
De asemenea, atenție și la cât timp fierbi ciorba, pentru că la un moment dat, lichidul va scădea prea mult și nu vei mai obține mult așteptata ciorbă, ci mai degrabă o tocană.
Pe lângă cele menționate mai sus, există și alte erori des întâlnite în bucătării atunci când vine vorba de gătitul ciorbei. De exemplu, adăugarea Delicatului sau a condimentelor de concentrare de legume cumpărate din comerț pentru a da gust bun mâncării.
Acelea conțin mult sodiu și arome artificiale.
Zeama ta va fi, apoi, prea sărată și cu un gust care nu te va da pe spate. Folosește produse naturale, cumpărate din piață!
De altfel, un alt aspect important este să ții cont de adăugarea ingredientelor în oală. Cel mai ideal este să nu le plasezi în același timp, pentru că ciorba nu va asimila toate aromele legumelor.
O regulă nescrisă ne spună că prima oară se pune carnea la fiert, apoi legumele mai tari morcovul, ardeiul, păstârnacul, ceapa.
Ulterior, se adaugă în oală produsele moi, printre care se numără dovlecelul și cartoful.
În aceeași notă, o altă greșeală făcută frecvent de gospodinele românce este faptul că adaugă de la început sare, potrivit Adevărul.ro.
În felul acesta procesul de fierbere va face zeama să scadă mai repede și rezultatul final va fi mai sărat decât trebuie.
Cel mai bine ar fi să se adauge sarea și piperul cu 5-10 minute înainte de a lua oala de pe foc.
Citește și Ciorba de perisoare. Cum sa prepari cea mai delicioasa ciorba de perisoare
Verdeața se adaugă abia când ciorba a fost oprită. În felul acesta aromele se vor păstra un timp îndelungat.