Eroul de la Constanţa. Cine este Dani, tânărul care şi-a riscat viaţa pentru a o salva pe adolescenta de 16 ani din valurile ucigaşe

Tragedia care a îndoliat litoralul în ajun de sărbătoare de Ziua Marinei a avut și un erou silențios. Pe 14 august 2023, după ce a aflat că o persoană este în pericol de înec, nu a stat foarte mult pe gânduri și a acționat imediat. S-a urcat pe skijet și s-a dus să salveze o minoră de 16 ani, aflată în pericol de înec.
Filip Stan
17 aug. 2023, 12:49
Eroul de la Constanţa. Cine este Dani, tânărul care şi-a riscat viaţa pentru a o salva pe adolescenta de 16 ani din valurile ucigaşe

Vacanța unor tineri în Mamaia s-a transformat într-o tragedie, după ce au intrat în mare pentru a-i salva viața unei tinere de 16 de ani, care a fost trasă de curenți. Patru oameni au murit pe loc, în ciua intervemţiei salvamarilor şia  turiştilor.

Dani C. lucrează la baza nautică de pe plaja Cleopatra, iar în momentul când s-a produs nefericitul eveniment a fost sunat de la o bază nautică și s-a urcat instant pe skijet. Valurile erau puternice, iar steagul roșu era arborat la mal, deci scăldatul era interzis. Vântul bătea cu putere, iar intervenția nu era una ușoară nici pentru salvamari, mai ales pentru cei neexperimentați. Turiștii de pe plajă au încercat să o ajute pe tânără agățată de pasarelă, formând un lanț uman, iar marea, în acel moment, și-a luat tributul. Trei bărbați au fost înghițiți de valuri, fiind scoși fără suflare la mal de salvamari.

O femeie a intrat în mare cu cadrul ajutător și a fost luată de valuri. A fost salvată în ultima clipă, după ce a fost la un pas să se înece: „Știu să înot!”
Băiatul a făcut dezvăluiri cutremurătoare despre ceea ce a trăit în acele momente, fiind nevoit să își ducă ”misiunea” până la capăt, în timp ce trupurile celorlalți bărbați pluteau în mare. În cazul lor au intervenit alți salvamari, care i-au resuscitat, însă fără niciun succes. Când a ajuns aproape de ea, fata era zgâriată pe mâini și agățată în capătul pasarelei.

„Am fost sunat de un coleg de la o bază nautică din Mamaia Nord, că în zona pasarelei (n.r. de la plaja Victoria) este o persoană în pericol de înec. Nu știam despre ce este vorba, iar când am ajuns fata era agățată în capătul pasarelei și abia se mai ținea, era zgâriată pe mâini. Celelalte 3 persoane pluteau deja și erau salvamarii care se chinuiau să îi scoată să îi resusciteze. Am apucat-o pe fată, am ridicat-o pe skijet, mi-a zis să o las puțin să se liniștească. Atunci am observat că era zgâriată pe mâini. După ce s-a liniștit am dus-o la mal și au preluat-o cei de la SMURD care deja erau acolo împreună cu poliția și jandarmeria”, -a povestit Dani C.

În dimineața zilei de 14 august 2023, ISU Dobrogea a fost solicitat să intervină în stațiunea Mamaia la cinci persoane care se aflau în pericol de înec. La fața locului au fost alocate mai multe resurse: două echipaje de prim ajutor, un echipaj de terapie intensivă mobilă, o autospecială pentru transport victime multiple, elicopterul Smurd și șenilata de la punctul de prim ajutor din Mamaia.

La fața locului s-a format un lanț uman, intervenția fiind una destul de dificilă din cauza valurilor mari și a mării agitate.

Salvatorii au reușit să recupereze două persoane conștiente din mare, transportate ls Spitalul Județean, Au fost recuperate și celelalte persoane din mare, cărora li s-a aplicat protocolul de resuscitare. Din nefericire, toate cele trei persoane au fost declarate decedate.

Momente cumplite dezvăluite de salvamari după tragedia din Mamaia: Soția unuia din cei patru oameni înecați şi-a trimis soţul în valurile morţii: „Du-te tu, du-te tu ca știi să înoți”
Timpul de răspuns a fost unul foarte scurt, datorită punctului de prim ajutor din Mamaia, care a fost operaționalizat începând cu data de 30 iunie, alături de toate celelalte puncte temporare de lucru din timpul sezonului estival.

Totodată, în stațiunea Mamaia, în dreptul unui hotel, a fost scoasă o persoană inconștientă din mare. A răspuns manevrelor de resuscitare și a fost transportată la Spitalul Județean, au transmis reprezentanții ISU Dobrogea, scrie ziuadeconstanţa.ro.

Patru turişti au fost sancţionaţi de poliţiştii constănţeni, în ultimele două zile, pentru că nu au respectat indicaţiile salvamarilor de a nu intra în mare deoarece era arborat steagul roşu şi exista pericol de înec. “În perioada 15-16 august, poliţiştii constănţeni au intervenit la patru apeluri, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la nerespectarea indicaţiilor salvamarilor, în condiţiile arborării steagului roşu. Persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional, potrivit legislaţiei în vigoare”, a transmis IPJ Constanţa.

În ultimele două zile, judeţul Constanţa s-a aflat sub cod galben de vânt, iar pe litoral salvamarii au arborat steagul roşu care interzice scăldatul în mare.

Din cauza valurilor mari şi a curenţilor puternici există risc crescut de înec. De altfel, la Eforie, marţi după-amiază, a izbucnit un conflict între salvamari şi turiştii care doreau să intre în mare, deşi era arborat steagul roşu, iar în urma scandalului doi turişti au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale.
Doar în cursul zilei de luni, numai în Mamaia, 4 persoane şi-au pierdut viaţa, după ce s-au înecat în mare. S-au mai înecat turişti, în aceeaşi zi, la Costineşti şi Venus.

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Tratamentul natural cu care e bine să stropești roșiile, ardei, castraveții și dovleceii pentru o recoltă bogată și sănătoasă. Așa vei avea legume BIO la tine în grădină
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Statul va interveni imediat: Vă garantez
Playtech.ro
Of, Doamne, cât ești de frumoasă. Elena Ionescu, apariție de TOP pe plajă. A arătat TOT
DailyBusiness
Lovitură pentru români! Plățile cash, restricționate!
Adevarul
Prețurile din SUA care l-au șocat pe un cunoscut vlogger român. „Ceva nu-i bine cu magazinul ăsta, mai ieftin ca în București” VIDEO
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
Vama Ilinden, varianta pentru intrarea în Grecia. Mai puțin aglomerat și timpi mai mici de așteptare
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Alertă la Marea Neagră! Ce s-a descoperit în apa din zona unor plaje populare! Turiştii, sfătuiţi să nu facă baie
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Adrian Elicopter de Luptă, exmatriculat de la Academia de Poliție! Motivul pentru care influencerul a fost dat afară: „Am fost vânat cu fiecare ocazie”
Capital.ro
Se pune limită la banii cash. Românii care au interzis. Restricții privind plata în numerar
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
El conducea mașina care l-a ucis pe băiețelul de 9 ani, în Pantelimon! Camera de bord a surprins momentul
substantial.ro
Planul Ministerului de Finanțe privind implementarea „CNP-ului fiscal” stârnește critici în rândul experților
MediaFlux
RUSIA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu NATO! Avertismentul EXPERȚILOR MILITARI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?