Escrocherie din puşcărie. Un deţinut s-a dat procuror DNA, ca să înşele oamenii

Un puşcăriaş din Giurgiu s-a dat procuror-şef al DNA, pentru a lua bani de la un bărbat care avea probleme cu legea. Potrivit România TV, el l-a sunat pe om şi i-a cerut 50.000 de euro ca să îl scape de un dosar.
Filip Stan
07 sept. 2015, 12:22
Escrocherie din puşcărie. Un deţinut s-a dat procuror DNA, ca să înşele oamenii

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti au dispus reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 07.09.2015, a inculpaţilor Mâzgă Ioan, cu privire la săvârşirea infracțiunii de trafic de influenţă şi Pandrea Mihai-Alexandru, cu privire la săvârşirea infracțiunii de complicitate la trafic de influenţă.

În ordonanţele procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt: la data de 04 septembrie 2015, inculpatul Mâzgă Ioan, în prezent încarcerat în Penitenciarul Giurgiu, recomandându-se procuror cu funcție de conducere din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi pretinzând că are influenţă asupra procurorilor din subordine prin prisma funcţiei de conducere deţinute, a pretins în cadrul mai multor convorbiri telefonice, unei persoane (persoană denunţătoare în cauză), suma de 50.000 euro, pentru ca o rudă a sa să fie exonerată de răspundere penală în cauzele penale, în care acesta din urmă era cercetat de către procurori din cadrul DNA. Suma respectivă de bani trebuia înmânată, ulterior, inculpatului Pandrea Mihai Alexandru, la indicaţiile lui Mâzgă Ioan, la o locaţie stabilită de către acesta din urmă, pe raza judeţului Braşov.

Citeşte şi Poliţist implicat în TRAFIC DE PERSOANE

Pandrea Mihai Alexandru a fost cooptat de către Mâzgă Ioan, pentru că pentru punerea în executare a rezoluției infracționale, era necesar sprijinul unei persoane aflate în stare de libertate care să poată primi suma de bani pretinsă de inculpat. La rândul său, inculpatul Pandrea Mihai Alexandru a cooptat alte două persoane care să primească suma de bani, în condițiile în care exista temerea că ar putea fi depistat de organele de urmărire penală.

În data de 06 septembrie 2015 persoana denunţătoare a înmânat suma de 14.000 de lei celor doi intermediari, urmând ca aceştia să dea suma respectivă de bani mai departe lui Pandrea Mihai Alexandru, moment în care au intervenit organele de urmărire penală și s-a procedat astfel la constatarea infracțiunii flagrante.

Aceste ativităţi au avut loc în contextul în care,  inculpatul Mâzgă Ioan, deţinut în Penitenciarul Giurgiu, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, a dezvoltat un mecanism în cadrul căruia, prevalându-se de influenţa pe care afirma că o are, respectiv aceea de procuror şef adjunct al DNA, a identificat persoane care au avut sau au afaceri judiciare pe rolul instanţelor de judecată şi al organelor de urmărire penală,  pretinzând de la acestea sume de bani în vederea exonerării de răspundere penală a acestora.

Astfel, prevalându-se de aceeași influență pe care afirma că o are, din perspectiva funcţiei deţinute, a contactat telefonic lucrători de poliție, inclusiv de la dispeceratele unor unități de poliție din țară sau centre de arest preventiv, pentru a obține informații nedestinate publicității privind persoanele arestate preventiv și membrii familiei sau cunoscuți cu care aceștia au luat legătura pe perioada arestării preventive. Aceste acțiuni au fost realizate de inculpatul Mâzgă Ioan în scopul identificării persoanelor cu afaceri judiciare/apropiaților acestora față de care, în schimbul obținerii umor sume de bani, a traficat influența, pe care din perspectiva funcției deținute, o are procurorul șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupţie.

Spynews
Laura Cosoi, primul interviu după ce a devenit mamă pentru a patra oară. Frumoasa prezentatoare TV s-a întors deja pe platourile de filmare / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cât costă să urci și să cobori cu telecabina din Bușteni la Babele. Mai ieftină e o noapte de cazare la munte: ”Se acceptă și plata cu credit?”
Capital.ro
S-a dat ordin de la UE! România e obligată. A intrat în vigoare de la 1 August
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! Are un posterior prea obraznic, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
REGULĂ NOUĂ în aeroporturi! Intră în vigoare în câteva zile
Adevarul
„Ilegalii“, cei mai îndrăzneți spioni ai Rusiei și misiunea lor de un secol de a infiltra Occidentul
Spynews
Cine este și cum arată soția lui Adrian Nartea, Alina Ferinceac. Imagini de colecție cu cei doi
Spynews
Împăcați, dar pe ascuns! Cum au încercat Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău să fenteze paparazzii! I-am prins la întoarcerea din escapada secretă /VIDEO SAVUROS
Evz.ro
Schimbarea permisului de conducere. Declarația care îi poate băga la închisoare pe șoferi
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Imagini dureroase cu Nicu Covaci în sicriu. Trupul neînsuflețit al artistului a fost depus la Filarmonica din Timișoara
Cancan.ro
Gică Hagi, bunic?! Soția lui Ianis dă semne că așteaptă barza
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Câte grame de aur conține, de fapt, o medalie de aur de la JO 2024! Elementul care i-ar putea ridica valoarea, în timp, este o bucată din Turnul Eiffel
Capital.ro
S-a dat ordinul de la UE. A intrat în vigoare obligatoriu și în România. S-a pus limită
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Cum au murit, de fapt, Alexandra și Alin! Sfâșietor ce a filmat camera de bord
substantial.ro
Liderul Hamas Ismail Haniyeh asasinat la Teheran de agenți recrutați de Mossad
MediaFlux
AFARĂ din SCHENGEN! Uniunea Europeană e pe cale să ia o decizie istorică
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!