Este din nou doliu în lumea medicală din România. S-a mai stins un medic renumit

Este iar doliu în medicina românească. După ce medicul Horia Cioflan s-a stins, iar la două zile mama lui, medic și ea, astăzi a mai venit o veste tristă. A murit medicul prof dr. Radu Voiosu.
Alina Costache
28 ian. 2024, 14:45
Este din nou doliu în lumea medicală din România. S-a mai stins un medic renumit

Lumea medicală din România a fost lovită iar de o veste tristă. După ce săptămâna aceasta a murit medicul Horia Cioflan, iar la distanță de două zile și mama sa, medic și ea, astăzi a venit vestea morții doctorului prof dr. Radu Voiosu.

Acesta a fost unul dintre cei mai buni medici de la Spitalul Colentina. Era un om vesel, bun, profesionist, dedicat profesiei sale și un coleg desăvârșit.

Vestea plecării sale din această lume i-a întristat profund pe colegii săi, care au transmis un mesaj extrem de emoționant.

‘Cu adânca tristețe anunţăm dispariția Profesorului Radu Voiosu, vineri, 26 ianuarie. Produs al şcolii de Medicină internă fondate ȋn Spitalul Colentina de către Profesorul N. Gh. Lupu şi elev al Profesorului Ion Bruckner, Profesorul Radu Voiosu şi-a desfăşurat aici principala activitate medicală, ȋnfiintând secția de gastroenterologie şi fiind unul dintre pionierii endoscopiei digestive din România.

Medic strălucit, a iubit să-şi transmită știința generațiilor de studenți şi de medici pe care i-a format, într-o lungă carieră universitară, care ȋl poartă până ȋn Panteonul Universității de Medicină şi Farmacie Carol Davila.

Noi, prietenii, colegii şi elevii Domniei sale, ni-l vom aminti ca pe Omul bun, medicul excepţional ȋnvăţând continuu, inflexibil ȋn corectitudine, incomod pentru impostori, modest şi altruist, care ne-a sprijinit ȋn permanenţă ȋn timpul vieții şi care ne-a lăsat o moștenire nepreţuită : Gastroenterologia modernă naţională.

Se spune că un om nu moare până nu este uitat. Cât vom fi noi pe aici, nu veți muri Domnule Profesor Radu Voiosu”, au scris colegii medicului.

Povestea cumplită din spatele morții medicului Horia Cioflan. Când a aflat de decesul fiului, și mama acestuia, medic pediatru, și-a dat ultima suflare

Medicul Cioflan Emil Horia, un profesionist desăvârșit în domeniul obstetricii-ginecologiei și una dintre figurile de referință în Europa din acest domeniu, a părăsit această lume la vârsta de 57 de ani. El și-a găsit sfârșitul pe patul de spital, după mai multe luni în care a fost în comă, cauzată de un infarct violent. Mama sa a murit chiar în ziua înmormântării fiului.

Cum să înțelegi că mama lui, dna. Dr. pediatru Stefania Cioflan, a murit în ziua în care îi era înmormantat băiatul???!!! Nu a putut duce durerea, era de o blândețe ieșită din comun, a spus de la primul infarct să i se ia inima din piept pentru băiatul ei, oricum ea va muri, dacă el moare. MAMĂ…..iar Horia era copia ei fidelă: blând, senin, mereu pus pe glume, profesionist, cu mare har în a vindeca….tare dragi îmi erau și îmi vor fi…”, a scris pe Facebook Iuliana Niță.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Ce va face Zanni cu banii câștigați la Survivor All Stars: „Am planul ăsta din vara anului 2023!”
Fanatik.ro
Locul straniu în care cei mai mulți dintre locuitori sunt daltoniști. De ce suferă oamenii de această afecțiune
Capital.ro
LEGE pentru proprietarii de câini și pisici care stau la bloc. Trebuie înscrise la întreținere?
Playtech.ro
Vremea o ia razna din nou! Cod PORTOCALIU de ploi și vijelii în zonele astea ale României
DailyBusiness
Noi locuri de muncă pentru români! Sunt 100 de posturi disponibile!
Adevarul
România, primele reacții după eșecul cu Olanda: Hagi și Burcă au explicat ce s-a întâmplat
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
IPS Teodosie, amendă drastică. Reacția autorităților
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO 2024? „Familia mea are nevoie mai mare de mine”
Capital.ro
Românii care stau la curte au interzis. Poliția vine direct la poartă și te amendează
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
substantial.ro
Alina Gorghiu: Consultările privind alegerile prezidențiale au fost un pretext al PSD pentru amânare
MediaFlux
ANAF a intrat pe FIR! NU se DAU AMENZI până la 1 IANUARIE
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?