Parintii sunt ingrijorati ca nu reusesc sa ii dea copilului toate portiile zilnice de legume, fructe, proteine, lactate indicate in tabelele de crestere si deci ca nu isi cresc copiii suficient de bine ca sa evolueze sanatos si plini de energie.
Asa se face ca foarte usor ei incep sa puna presiune pe cei mici, sa ii manipuleze emotional („mami plange daca nu papi tot”), sa ii santajeze subtil („daca mananci tot ce ti-am pus, o sa iti iau inghetata sau iti voi cumpara masinuta aceea”) sau pur si simplu sa ii certe, timp in care ei, parintii, sunt imbibati de propriile lor emotii de neputinta si nefericire ca al lor nu mananca ca copilul prietenei.
Nimic mai gresit. Specialistii ne linistesc: din fericire, acesti copii mofturosi la mancare reusesc sa isi ia destui nutrienti din mancarea pe care o consuma, atat cat o consuma, si reusesc sa se dezvolte bine.
Iata cateva sfaturi oferite de specialisti pediatri pe drpaul.com pentru parintii stresati ai copiilor mofturosi ca sa se relaxeze si totodata sa isi ajute copiii sa capete obiceiuri alimentare sanatoase pentru anii ce vor urma:
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.