Un elev al unui liceu din Gherla a fost dus la spital de o ambulanţă, după ce a fumat etnobotanice chiar în timpul orelor. Nu a fost singurul care a tras din ţigara improvizată. Un alt elev a luat parte la „festin”, dar nu i s-a făcut rău.
Ambulanţa a fost solicitată de profesori în momentul în care adolescentului i s-a făcut rău. Tânărul este acum pe mâna medicilor de la Spitalul Gherla. În acest caz a fost alertată şi Poliţia, care urmează să stabilească de unde a avut elevul drogurile. Surse din anchetă spun că substanţele au fost procurate de elev de la un bărbat din Iclod.
Inspectoratul Şcolar Cluj a deschis o anchetă.
„Ieri, 29.10.2014, Inspectoratul Scolar Judetean Cluj a fost informat de direcţiunea Liceului Tehnologic Nr. 1 Gherla că unui elev din clasa a X-a i s-a făcut rău într-o pauză şi a fost solicitat Serviciul de ambulanţă. În acest moment, doamna director ne-a informat ca Politia desfăşoară o anchetă în acest caz şi că, în paralel, la nivelul unităţii de învăţământ a fost alcătuită o comisie internă pentru analiza situaţiei. Acestă comisie va informa, conform procedurii, în cel mai scurt timp, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj cu privire la rezultatele cercetării sale”, a declarat pentru ZiarulClujean.ro, Andreea Coroian Goldiş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar judeţean Cluj.
Românii se drogează cu canabis, heroină şi etnobotanice
Agenţia Naţională Antidrog (ANA) a lansat miercuri, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” din Bucureşti, Raportul Naţional privind situaţia drogurilor în România 2014.
În anul 2013, au primit asistenţă pentru consum de substanţe psihoactive 1645 de persoane; faţă de anul anterior s-a înregistrat o diminuare cu 17,4% a numărului de persoane asistate, valoare cu aproximativ 10% mai mare comparativ cu 2004.
Cele mai multe dintre persoanele admise la tratament au solicitat asistenţă în urma problemelor cauzate de consumul de heroină (42,7%).
Se menţine tendinţa observată în anul anterior, opiaceele rămânând pe primul loc ca drog principal cu cea mai mare pondere în rândul admiterilor la tratament, în timp ce substanţele noi cu proprietăţi psihoactive (SNPP) înregistrează în continuare cel de-al doilea procent din numărul total de cazuri (18%).
Se menţine tendinţa de creştere a cererii de tratament pentru consumul de canabis, respectiv pentru cel de hipnotice şi sedative. De asemenea, continuă tendinţa descendentă pentru solicitările de asistenţă ca urmare a consumului de cocaină, stimulante şi halucinogene.
Vezi: Cele mai INGENIOASE (dar ineficiente) metode de a transporta droguri peste graniţă