Eugen Nicolăescu l-a demis pe managerul Spitalului de copii „Marie Curie”, Gabriel Smarandache. Ministrul Sănătăţii s-a declarat nemulţumit de managementul unităţăii sanitare bucureştene, apreciind că anumite probleme, precum scoaterea posturilor vacante la concurs şi strategia pe termen lung pentru atragerea specialiştilor puteau fi rezolvate prin soluţii manageriale. Mai mult, el a ajuns la concluzia că managerul spitalului Marie Curie este singurul care „nu are un act adiţional la contractul pe 2012„, adăugând că există doar o singură notă în care este scris că „indicatorii analizaţi sunt aceeaşi ca la contractul semnat în 2011„.
Ministrul a amintit şi faptul că secţiile de chirurgie cardiovasculară şi de terapie intensivă neonatologie din spital, deşi dotate la standarde europene, nu sunt în funcţiune, cu toate că sunt mult aşteptate.
Citeşte şi Ministrul Sănătăţii, total nemulţumit de managementul Spitalului „Marie Curie” din Capitală
„Este unicul manager de spital din România care nu are act adiţional la contractul pe 2012. Fişa de evaluare, aşa cum se face în fiecare an şi în care domnul Smarandache a scris cu mânuţa lui „cu obiecţiunea că indicatorii analizaţi sunt aceeaşi ca la contractul semnat in 2011„, a declarat Nicolăescu, vorbind despre motivele demisiei şi despre faptul că se aşteaptă ca managerul să meargă în instanţă.
Citeşte şi Manager „Marie Curie”: Nu voi demisiona pentru că nu am ce să-mi reproşez ca director de spital
Mai mult, ministrul spune că „a rămas uimit de lipsa de bun simţ” şi demiterea ar fi trebuit făcută mult mai devreme „pentru neîndeplinirea obligaţiilor contractuale„, deoarece „problemele spitalului sunt cauzate de un manager care nu a reuşit să adopte decizii pentru punerea în funcţiune a celor două secţii„.
Citeşte şi Dr. Gheorghe Burnei: Clinica de ortopedie pediatrică de la „Marie Curie”, în pericol de a fi închisă
În final, Eugen Nicolaescu adăugat că nu a „constatat nicio viziune, nicio propunere concretă” şi nu mai poate tolera aşa ceva.
Nicolăescu a precizat că a discutat pentru ocuparea funcţiei de director al Spitalului de Copii „Marie Curie” cu Daniel Buzatu, care a acceptat să preia conducerea unităţii.
Buzatu a mai fost director al Spitalului „Marie Curie” în perioada 2006 – 2009, fiind demis de fostul ministru al Sănătăţii Ion Bazac, pe motiv că nu era de profesie medic, cum prevedea Legea Spitalelor în urmă unei modificări.
Daniel Buzatu, avocat de profesie, a fost susţinut atunci de aproximativ 95 la sută din angajaţii spitalului, care i-au trimis o scrisoare lui Bazac pentru pătrarea sa în funcţie.
Buzatu este susţinut şi în prezent de şefii de secţii ai Spitalului „Marie Curie”, a spus Nicolăescu, marţi, în conferinţă.