„Ar trebui să mai facem precizarea că nu se exclud anumite consultaţii care până azi se făceau în spital. Aceste consultaţii se reaşează în spital. Aceste diagnostice se duc în prespital. Nu înseamnă că pacienţii rămân fără consultaţii”, a adăugat Eugen Nicolăescu.
Ministrul Sănătăţii s-a declarat nemulţumit de faptul că în două săptămâni nu a primit nicio observaţie, niciun comentariu, nicio propunere privind pachetul de bază.
„Dar peste o săptămână, când terminăm dezbaterea publică, vă dau în scris câtă lume va veni cu critici, câte lucruri sunt în neregulă. Atunci de ce ne mai pierdem timpul? Pachetul de bază nu este invenţia Ministerului Sănătăţii, cu toate că după mintea unor este invenţia lui Nicolăescu. Este angajamentul Guvernului şi Ministerului Sănătăţii, este elaborat după luni de zile de muncă, cu cei mai importanţi medici din această ţară. Nu cred că cineva îşi poate permite să critice munca a sute de profesori universitari, medici, decât din rea-credinţă. Nu pot decât să le mulţumesc medicilor care au făcut eforturi colosale, care în timpul lor liber, fără să fie plătiţi, au lucrat”, a mai spus Nicolăescu.
El a arătat că nici după aproximativ şapte luni de dezbateri, propuneri de principii, nu a primit nici un comentariu, deşi pe baza lor a fost prezentat pachetul de bază. În jurul datei de 1 noiembrie ar trebui să fie adoptat pachetul de bază, pentru ca două-trei luni să fie pregătit sistemul, astfel încât aplicarea să fie cât mai corectă, cu cât mai puţine distorsiuni.
VEZI SI:
Eugen Nicolăescu: Dacă nu investim acum în sănătate va trebui să investim mai târziu în boli