„Vom încerca să creştem tarifele pe care le vom deconta medicilor, astfel încât să fie motivantă realizarea acelor servicii medicale indispensabile pentru programele pe care ni le-am propus. Probabil când vor apărea normele tehnice veţi vedea aceste lucruri, dar veţi vedea în plus şi la centrele de permanenţă, veţi vedea în plus şi la garda la domiciliu”, a spus Eugen Nicolăescu, piotrivit Agerpres.
El a afirmat că va face acest lucru pentru a obţine un răspuns pozitiv din partea furnizorilor de servicii medicale.
„Veţi vedea o serie de lucruri pe care trebuie să le facem ca să putem avea un răspuns pozitiv din partea furnizorilor de servicii medicale, că e medic de familie, că e medic ambulatoriu, că e un cabinet medical complex, că e un centru multifuncţional, încercăm să dezvoltăm cât mai mult partea de pre-spital”, a spus ministrul Sănătăţii.
Referindu-se la statutul spitalelor şi proiectul-pilot la care 12 spitale vor participa din anul 2014, Eugen Nicolăescu a precizat că unul dintre acestea este Spitalul Municipal de Urgenţă Bucureşti.
„Nu poţi să faci acest lucru cu oricine şi oricum. Trebuie să fie oameni care să adere, să dorească să facă o schimbare. Din cele 12 spitale pe care intenţionăm să le punem în acest program-pilot, unul va fi Spitalul de Urgenţă Bucureşti”, a mai spus ministrul Sănătăţii.