Eugen Sechila a fost ridicat din trafic şi dus la audieri a doua oară într-o săptămână. A primit control judiciar şi intericţia de a părăsi ţara

Eugen Sechila a fost oprit în trafic joi, la Otopeni, și dus la audieri, a doua oară într-o săptămână, după ce luni a fost audiat și eliberat.
Filip Stan
12 dec. 2024, 19:04
Eugen Sechila a fost ridicat din trafic şi dus la audieri a doua oară într-o săptămână. A primit control judiciar şi intericţia de a părăsi ţara

Eugen  Sechila a fost depistat și ridicat de ofițerii de la Crimă Organizată din orașul Otopeni și a fost dus la audieri la Parchetul General. Mașina sa a fost percheziționată de polițiști.

„Daca am ajuns ca o melodie postat pe Facebook sa reperezinte instigare la ura, o melodie patriotica, era mai bine in comunism”, a spus Eugen Sechila la ieşirea de la audieri.

Eugen Sechila, apropiat al lui Călin Georgescu, a fost ridicat de polițiști și dus la Parchetul General pentru a fi audiat. Măsura a fost luată după ce anchetatorii au primit informaţii că Sechila ar fi vrut să părăsească țara. După audieri, conform surselor Agerpres, Eugen Sechila a fost plasat sub control judiciar și are obligația de a nu părăsi țara.

Amintim că luni Sechila a fost oprit în trafic și dus la o secție de poliție aflată în Bragadiru, unde a dat o declarație, după ce a postat un mesaj pe TikTok în care îi chema în Piaţa Victoriei pe toţi cei care l-au votat pe Călin Geogescu. Poliţiştii s-au autosesizat şi l-au oprit în trafic, a relatat Romania TV.

„M-am referit la ce am făcut azi. Am dat o declarație că am făcut un apel asupra căruia am revenit pentru că poate genera ce nu este de dorit”, a spus luni Sechila, precizând că a fost oprit de poliție după ce a plecat din București.

Interceptări în dosarul Georgescu-Potra-Sechila. Călin Georgescu spune că „îi va prinde ca într-o menghină pe cei care agresează familia” şi „după aceea, îi setez eu”

Eugen Sechila a fost remarcat de către public, după ce a apărut în rol de sfătuitor al lui Călin Georgescu, înainte de emisiunea de la Marius Tucă. În emisiune, candidatul Georgescu a negat orice legătură cu Mișcarea Legionară, în condițiile în care era însoțit de Sechila, cel care poartă însemne legionare și organizează tabere paramilitare.

Alături de partenera sa de viață, Elena Puiu, Eugen Sechila este conducătorul „Asociației Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei”. Asociația a fost interzisă în școlile din România, după ce autoritățile au avut probe ale propagandei legionare pe care o practicau Sechila și Puiu printre elevi.

Pe pagina de Facebook a asociației lui Sechila au fost publicate mai multe texte care îl omagiau pe Corneliu Zelea Codreanu: „Înainte de Corneliu Codreanu, România era o Sahara populată. Cei aflați între cer și pământ, n-aveau niciun conținut, decât așteptarea. Cineva trebuia să vină”.

Sechila este un frecvent participant la acțiuni, mitinguri și manifestări ale proto-legionarismului românesc. Primește felicitări în calitate de „camarad”, sintagmă folosită frecvent de legionari în perioada interbelică.

Autorităţile au fost alertate prin apel la 112 că Horaţiu Potra şi aproximativ 20 de persoane, având asupra lor ame, se îndreaptă spre Capitală / Ar fi urmat să participe duminică la un miting în faţa Catedralei Neamului

Autorităţile au fost alertate în 8 decembrie, prin apel la 112, că fostul mercenar Horaţiu Potra şi aproximativ 20 de persoane, unele dintre ele foşti luptători în Legiunea Străină, având asupra lor diverse arme, se îndreaptă spre Capitală, în şapte maşini, afirmă surse judiciare. Conform discuţiilor de pe un grup de WhatsApp pe care se afla Potra i în care erau şi membri din Asociaţia Românilor care au activat în Legiunea Franceză (RALF), s-a discutat despre un miting la Bucureşti, în faţa Catedralei Neamului.

Un apel la 112 a semnalat că Potra împreună cu 20 de bărbaţi  foşti luptători în Legiunea Străină, au plecat din Mediaş având asupra lor arme şi se îndreaptă spre Bucureşti, conform anchetatorilor.

Citeşte şi: Horațiu Potra nu are permis de port-armă în România! A primit interzis și de la Poliție, și de la instanță

Pe grupul de WhatsApp al asociaţie lui Horaţiu Potra au fost postate mesaje referitoare la participaea, în 8 decembrie, la o adunare publică în Bucureşti. Aceasta era prezentată ca fiind un marş paşnic pentru susţinerea statului de drept.

Cel care a prezentat pe grup şi locaţia exactă de desfăşlurare a adunării a fost Potra, care a afirmat că aceasta ar urma să se desfăşoare  în faţa Catedralei Neamului, la ora 12.00.

Anchetatorii au mai consemnat că, în 7 decembrie, la Centrul de echitaţie Jbara Horses, a avut loc o întâlnire în condiţii de clandestinitate, la care există indicii că au participat Călin Georgescu, Horaţiu Potra, Eugen Ionuţ Sechila, şi el fost combatant în Legiunea Străină şi surprins în imagini alături de Călin Georgescu.

Judecătorul care a a analizat referatul cu propunerea de arestare preventivă a lui Potra, a apreciat că nu este dovedită folosiea resurselor pe care se presupune că inculpatul le deţine în scopul săvârşirii unor infracţiuni mai grave şi că nu există elemente privind existenţa unui pericol social, care să justifice  măsura arestării preventive.

Horaţiu Potra a fost adus joi la Bucureşti, pentru percheziţia informatică a telefoanelor şi calculatoarelor sale. Horaţiu Potra şi Andrei Florin Lup, şoferul aflat la volanul maşinii cu care Potra circula şi în care poliţiştii au găsit duminică arme şi obiecte pirotehnice, au fost plasaţi marţi sub control judiciar pentru 60 de zile, însă ambii au contestat decizia. Măsura a fost contestată şi de Parchet.

Prin ordonanţa privind plasarea sub control judiciar, Horaţiu Potra are mai multe interdicţii, între care interdicţia de a depăşi limita teritorială a judeţului Sibiu fără încuviinţarea prealabilă a organului judiciar. El nu are voie să deţină, să folosească şi să poarte arme şi este obligat „să comunice lunar informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă”.

Ce este Legiunea Străină, în care au activat oamenii lui Călin Georgescu, Horaţiu Potra şi Eugen Sechila. Care sunt condiţiile de înscriere şi câţi bani câştigă un legionar

Totodată, el şi celălalt inculpat trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la IJP Sibiu– Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi.
Horaţiu Potra, în vârstă de 55 de ani, fost luptător în Legiunea Străină, a fost oprit duminică, în jurul orei 3:00, în comuna Măneşti din judeţul Prahova.

El se afla într-un autovehicul Mercedes G, condus de Andrei Florin Lup, un tânăr de 22 de ani originar din Mediaş, oraş din care provine şi Potra.
În autoturismul cu care se îndreptau spre Capitală au fost găsite, din primele informaţii, numeroase arme între care un pistol, un dispozitiv de împrăştiere gaze iritant lacrimogene cu aspect de pistol şi butelia aferenta cu piper, o petardă din categoria F4 supusă autorizării, cinci bricege, un dispozitiv box, trei cuţite, două lame de cuţit, un baston telescopic şi diverse sume de bani, inclusiv coroane cehe şi franci congolezi.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Ce se întâmplă, de fapt, după hotărârea Curţii de Apel Ploieşti. Este decizia care aruncă alegerile în aer. ”Nu prea se mai pot organiza”
Capital.ro
Turul 2 înapoi? Verdict dat de Augustin Zegrean: Spaima este ca nu cumva CCR să...
Playtech.ro
Singurul cuvânt care apare pe mormântul Papei Francisc. Ce înseamnă și de ce l-a ales
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Rusia amenință Europa cu folosirea armelor nucleare dacă se confruntă cu acțiuni considerate neprietenoase
wowbiz.ro
Fiul adoptiv al Luminiței Anghel, în stare de șoc! Ce a aflat David Pușcaș despre mama lui naturală și ce mesaj i-a transmis?: „Îmi este frică, nu poți să faci chestia asta singur. Vreau să...”
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Primul oraș din România cu autobuze fără șofer
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
kanald.ro
Horoscop dragoste mai 2025: Zodia care va plânge cu lacrimi amare din cauza persoanei iubite
Cancan.ro
Catinca Roman, prima reacție după ce s-a aflat că fiica ei a DISTRUS două apartamente: 'S-au întâmplat niște lucruri...'
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Cea mai mare actriță pe care România a pierdut-o. Toți românii o păstrează în amintire: Ne pleacă oameni dragi..
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
stirilekanald.ro
Maria a murit de Paște, la slujba de Înviere. Femeia s-a prăbușit la pământ, în biserică. Ce i-a spus preotului înainte să moară: "Tare greu mi-a fost să ajung astăzi la biserică"
Dezvăluiri: Judecătorul care a suspendat anularea alegerilor, presat să urgenteze decizia. Cum a răspuns magistratul ploieștean
MediaFlux
Judecătorul Alexandru Vasile, cercetat de Inspecția Judiciară. Ce riscă magistratul care a suspendat o decizie a CCR
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
E la mare modă: planta zen care te liniștește… până-ți crapă ficatul