„Categoric da. Tot ce spune legea pensiilor astăzi se va aplica, fără niciun fel de discuţie, nu este un lucru uşor, ar părea la prima vedere imposibil de aplicat. Oamenii trebuie să înţeleagă, poate deveni o nebunie frumoasă dacă rămânem mai departe la guvernare”, a declarat Teodorovici, duminică seară, la Antena 3, potrivit News.ro.
Acesta a spus că este convins că „sigur va fi un dezastru pentru pensionari” dacă se uită la alternativa PSD.
„Punctul de maximă guvernare va fi 2023. Atunci este impactul foarte mare. Nu asumam o astfel de lege dacă nu era sigur că se poate şi aplica. Numai că este acest dacă. Economia trebuie să meargă”, a afirmat Teodorovici.
El a spus că „s-au făcut şi greşeli” în domeniul economic, dând ca exemplu iniţiativa conform căreia toţi copiii ar urma să primească ghiozdane şi rechizite şi spunând că doar cei care au nevoie ar trebui să beneficieze de acest ajutor.
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii pensiilor. De la 1 septembrie, punctul de pensie va creşte la 1.265 de lei.
Camera Deputaţilor a adoptat, în 26 iunie, în calitate de for decizional, Legea pensiilor, iniţiată de fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu, a apreciat că era nevoie să fie pusă ordine în sistemul de pensii, anunţând că de la 1 septembrie punctul de pensie va creşte la 1.265 de lei, în 2020 va ajunge la 1.775 de lei şi la 1.875 de lei în 2021.
Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, susţine că vor exista bani pentru plata pensiilor, deşi necesarul va creşte până la 149 miliarde lei în 2022 (faţă de 76 mld. în acest an).
„Dar uitaţi-vă şi la creşterea PIB, care va fi de peste 23% faţă de nivelul actual! La împlinirea calendarului de majorări din Legea pensiilor, PIB-ul României va depăşi 1.270 mld. Lei (faţă de 1.031 în acest an)”, susţine Fifor.
Acesta afirmă că pensiile vor reprezenta 11,7% din PIB, sub media europeană de 12,9%.