„Şi eu o să-l critic pe domnul ministru actual de Finanţe. Cred că astăzi este, şi sper să fie, ultima vizită a domniei sale în Parlament ca şi ministru de Finanţe, pentru că mi se pare normal şi corect ca partidul – şi mai ales prim-ministrul – să aibă pe masă propunerea de revocare a domniei sale din funcţie, pentru că, din păcate, ca ministru de Finanţe să faci astfel de declaraţii pe care, mai târziu, prim-ministrul le contrazice cred că nu este cazul”, a declarat senatorul PSD Eugen Teodorovici.
Întrebat dacă părerea sa este împărtăşită şi de alţi membri ai PSD, fostul ministru de Finanţe din Guvernul Ponta a spus că, ”probabil că sunt mulţi colegi care o simt, o cred şi au convingerea că aşa trebuie să fie”.
”Dacă vă uitaţi în istorie aşa puţin, nu foarte departe, cam tot ceea ce am spus s-a şi întâmplat, de la măsurile de la începutul anului, cu acelea faimoase taxe de solidaritate, de impozitare a cifrei de afaceri şi multe, multe, multe altele. Dacă îmi daţi exemplu de exact una singură care a fost făcută invers decât am spus eu, atunci eu mă retrag din faţa camerei. Ca ministru de Finanţe nu poţi să acţionezi în acest fel”, a adăugat Teodorovici, conform Mediafax.
Întrebat cum ar vota dacă s-ar depune o moţiune simplă împotriva ministrului Ionuţ Mişa, senatorul PSD a evitat un răspuns clar. „Dacă vine la Senat o astfel de moţiune, (…) vom discuta la vremea respectivă. Dar, eu v-am spus-o acum, în direct: cred că domnul Mişa trebuie remaniat urgent”, a spus Teodorovici.
„Faţă de toţi colegii din PSD, care au muncit în campanie, şi toţi cei care au fost în guvernele PSD şi au făcut lucruri bune pentru care lumea ne-a votat, domnul Mişa nici măcar nu este membru de partid, cred, nu a fost în campanie alături de noi şi, prin ceea ce dânsul face astăzi, nu face decât să ne creeze nouă deservicii”, a mai declarat Teodorovici.
Fostul ministru social-democrat a făcut referire şi la majorarea accizelor la carburanţi, care s-a produs deşi comisia pe care el o conduce s-a pronunţat împotrivă.
„La supraaciză, până la final de an, cred că ar fi foarte important ca factorul politic, mai ales partidul nostru de guvernământ şi ALDE, desigur, să facă o analiză şi eu sper din toată inima să se renunţe la o astfel de măsură care nu are cum să aducă niciun beneficiu pentru economia din România. Ne uităm la ţările din jur, care au deja mult mai ieftin combustibilul, ceea ce arată foarte clar că nu a fost o măsură logică”, a apreciat Teodorovici.
Întrebat dacă şi-a expus argumentele premierului Mihai Tudose şi preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, senatorul PSD a răspuns: „Domnului prim-ministru Tudose, în cele zece zile cât am fost consilier onorific, i-am propus câteva chestii, numai că, din păcate, aşa cum ştiţi, şi domnia sa a afirmat foarte clar, gândurile noastre nu prea se întâlnesc. Adică, dânsul nu este de acord cu ideile mele, aşa că nu am pretenţia ca dânsul să înţeleagă ceea ce eu îi explic. Sau, dacă vrea să înţeleagă, poate să mă cheme, putem să discutăm, pot să-i argumentez şi să-i justific ceea ce eu spun”.
Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a declarat, joi, că taxa de solidaritate de 2% va fi un fond prin care se doreşte asigurarea angajatului în cazul în care firma a intrat în insolvenţă. 90% din acest procent va merge însă la bugetul de stat, potrivit ministrului.