România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană (UE) din punct de vedere al educaţiei financiare, potrivit unui studiu realizat acum doi ani de Banca Mondială. Mai mulţi economişti au atras atenţia că este nevoie de un proiect la nivel naţional pentru a rezolva această problemă.
Teodorovici consideră că educaţia financiară trebuie făcută în primul rând pentru cei care iau măsuri importante şi fac propuneri legislative cu un mare impact.
”Primul nivel de la care trebuie începută educaţia financiară este Parlamentul. Este locul în care se iau măsuri importante, se fac propuneri legislative”, a afirmat Teodorovici.
Ministrul consideră că un nivel mai ridicat al educaţiei financiare la nivelul instituţiilor cheie ale statului ar fi dus, în ultimii ani, la o situaţie mai bună la nivelul întregii societăţii, inclusiv în ceea ce priveşte nivelul de trai.
”Foarte mulţi medici au plecat din ţară în ultimii ani. (…) Daca exista un nivel al educaţiei financiare mai ridicat, era mai bine. (…) Este vorba mai mult decât de incluziune financiara, problema este mai profundă. (…) Administraţia din România este îmbătrânită nu doar biologic, dar şi ca gândire”, a afirmat ministrul.
El a sfătuit tinerii să se implice mai mult în procesul de luare a deciziilor, indiferent dacă este vorba de politică sau domeniul financiar.