Eugen Tomac, consilier de stat la Cotroceni, va candida din partea PDL la parlamentare

Consilierul de stat la Administraţia Prezidenţială, Eugen Tomac, fost secretar de stat pentru românii de pretutindeni, va candida din partea PDL pe listele ARD pentru un loc de deputat în Colegiul 2 Diaspora. Tomac a precizat că, pe perioada campaniei electorale, se va suspenda din funcţia de la Cotroceni.
Romania TV
03 oct. 2012, 13:45
Eugen Tomac, consilier de stat la Cotroceni, va candida din partea PDL la parlamentare

„Voi candida în acelaşi colegiu în care am candidat şi în 2008. Consider că proiectele mele sunt strâns legate de proiectele din Republica Moldova, şi nu numai, în mod special de românii din străinătate. Sunt o serie de iniţiative începute în calitate de secretar de stat la DRP şi mă consider pregătit să le promovez mai departe în Legislativ”, a declarat Tomac.

El a arătat că legea cetăţeniei poate fi îmbunătăţită şi a anunţat intenţia sa de a promova un proiect de lege pentru protejarea limbii române în comunităţile româneşti din vecinătatea graniţelor României – menţionând în acest sens Ucraina, Serbia, Ungaria, Bulgaria şi alte ţări din zona Balcanilor.

Întrebat dacă va demisiona din funcţia de la Cotroceni pentru a se înscrie în campania electorală, Tomac a precizat că se va suspenda din funcţie.

„Voi avea o serie de evenimente electorale unde îmi voi prezenta programul politic, precum şi întâlniri cu cetăţenii români din ţările învecinate şi nu numai. Chiar dacă mă vor alege numai cei care au cetăţenie, programul meu se va adresa şi celor care sunt etnici români, dar nu au cetăţenie română”, a spus Tomac.

El a mai ţinut şi să precizeze că este singurul din echipa de consilieri a şefului statului care se va înscrie în cursa electorală din această toamnă.

Surse politice declaraseră anterior pentru MEDIAFAX că Tomac, fost secretar de stat pentru românii de pretutindeni, va candida din partea PDL pe listele ARD pentru un loc de deputat în Colegiul 2 Diaspora.

Tomac este din mai 2012 consilier de stat la Palatul Cotroceni, însărcinat cu problemele pentru românii din diaspora, după ce şi-a dat demisia, în urma căderii Guvernului Ungureanu, din funcţia de secretar de stat şi şef al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP). El a ocupat postul de la DRP încă din 2009, fiind membru al PDL.

Tomac, în vârstă de 31 de ani şi originar din sudul Ucrainei, a mai candidat şi în noiembrie 2008 pe lista PDL pentru locul de deputat în Colegiul 2 Diaspora, în care este inclusă şi Republica Moldova, însă nu a obţinut intrarea în Cameră.

Potrivit surselor citate, candidatura acestuia în colegiul menţionat este considerată una „firească”, având în vedere activitatea acestuia de durată alături de preşedintele Traian Băsescu, el fiind şi înainte de 2008 consilier personal al şefului statului. Băsescu are încă o cotă foarte mare de popularitate în Republica Moldova.

De asemenea, potrivit unor surse ARD, în discuţie ar fi şi posibilitatea candidaturilor pe listele Alianţei şi ale altor consilieri de la Palatul Cotroceni, respectiv Cristian Diaconescu, Bogdan Drăgoi şi Daniel Funeriu.

Contactaţi de MEDIAFAX, cei trei consilieri prezidenţiali au infirmat fiecare că se pregătesc pentru a candida pe listele ARD.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Ordin UE, obligație în România. Decizie pentru cine stă la bloc. Se trece pe zero
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Uniformele, obligatorii în școli. Propunerea îi revoltă pe părinți: „Va ieși scandal”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Școala, ca în comunism. Uniformele, gratuite dar obligatorii
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Florin Salam a întrecut orice limită! După ce şi-a pierdut nevasta şi copiii, s-a aflat şi ce i-a făcut lui Tzancă Uraganu
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu că pot risca sancțiuni drastice
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Proprietarii de case și mașini sunt obligați să o plătească
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
George Simion: „România trebuie să aibă o Armată profesionistă, altfel vom fi ocupați în 2 zile”
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!