„În mod cert, Partidul Mişcarea Populară va avea o filială în Republica Moldova pentru că, aşa cum am anunţat de la început, acordăm o atenţie sporită relaţiei cu Republica Moldova. Probabil în următoarea perioadă vom anunţa exact şi când se va înfiinţa filiala din Republica Moldova. De altfel, noi avem în programul nostru, al PMP, un obiectiv foarte clar: milităm pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, pe principiul ‘două state, acelaşi popor”, a spus Tomac, în conferinţa de lansare a Partidului Mişcarea Populară.
Întrebat dacă preşedintele Traian Băsescu a agreat desemnarea sa ca preşedinte interimar al PMP, Tomac, fost consilier prezidenţial, a spus doar că relaţia sa cu şeful statului a rămas la fel ca înainte.
La rândul său, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda, a susţinut că propunerea pentru ca Tomac să fie preşedintele interimar al PMP a venit de la membrii fondatori ai fundaţiei.
‘Eu l-am contactat pe domnul Tomac şi l-am invitat la discuţii şi i-am făcut propunerea. Sigur că, în virtutea relaţiilor pe care le avem cu domnul preşedinte, l-am informat pe domnul preşedinte Traian Băsescu în legatură cu propunerea noastră. Dar, domnul preşedinte nu s-a implicat absolut deloc în desemnarea membrilor din comitetul de iniţiativă al partidului’, a mai spus Preda.
Marţi au fost depuse la tribunal documentele necesare privind înfiinţarea Partidului Mişcarea Populară. El are drept siglă un măr iar culorile alese de membrii partidului sunt verde şi albastru.
La 26 mai, Fundaţia Mişcarea Populară anunţa printr-un comunicat de presă că în urma consultărilor publice avute cu aderenţii fundaţiei s-au conturat 15 obiective principale pe care la va susţine Partidul Mişcarea Populară.