Studiul arată că 78% dintre cetățenii UE sunt de părere că solicitanții de azil trebuie să fie între țările membre. Cei mai favorabili acestei măsuri sunt germanii (97%), iar cei mai puțin favorabili sunt slovacii (31%).
Trei sferturi dintre europeni consideră că redistribuirea refugiaților între statele membre trebuie realizată pe baza unui sistem de cote obligatorii aprobat de Uniunea Europeană, potriuvit Agerpres.
De asemenea, Slovacia se plasează pe ultima poziție și în ceea ce privește nevoia sa de imigranți legali. Astfel, doar 19% dintre slovaci cred că țara lor are nevoie de imigranți legali, spre comparativ cu 77% dintre suedezi și 72% dintre germani.
Citeşte şi Ungaria ÎNCHIDE FRONTIERA cu CROAŢIA în faţa afluxului de migranţi
Doi din trei slovaci (66%) opinează că deciziile privind migrația trebuie să fie luate la nivel european mai degrabă decât la nivel național. Ciprul, Germania, Spania și Luxemburg susțin cel mai mult această idee (între 79% și 81% din populație).
Același sondaj arată că 47% dintre cetățenii UE consideră migrația drept cea mai mare provocare cu care se confruntă în prezent Uniunea Europeană și statele sale membre, în creștere semnificativă față de anul 2013, când proporția era de numai 14%.
Ancheta sociologică a fost realizată în perioada 19-29 septembrie pe un eșantion reprezentativ de 28.150 de persoane din cele 28 de state membre, respondenții având vârste de cel puțin 15 ani.