Europa amenințată în mod direct de televiziunea rusă de stat! România și Marea Britanie sunt pe lista țărilor vizate: „Trei rachete sunt suficiente și această civilizație se va prăbuși”

Televiziunea rusă de stat lansează o amenințare de proporții la adresa Europei, iar pe lista țărilor vizate se regăsesc și România și Marea Britanie.
Filip Stan
15 iul. 2024, 19:08
Europa amenințată în mod direct de televiziunea rusă de stat! România și Marea Britanie sunt pe lista țărilor vizate: „Trei rachete sunt suficiente și această civilizație se va prăbuși”
Europa amenințată în mod direct de televiziunea rusă de stat! România și Marea Britanie sunt pe lista țărilor vizate: „Trei rachete sunt suficiente și această civilizație se va prăbuși”

Postul de televiziune rus Rossiya 1 a transmis duminică seară, în intervalul de maximă audiență, un segment alarmant în care se lansează amenințări directe la adresa unor capitale europene. Conform relatărilor publicate luni de The Moscow Times, acest program a prezentat scenarii potențiale de atac asupra unor orașe importante din Europa, stârnind îngrijorare și tensiuni la nivel internațional.

„Aproape toate capitalele europene vor fi sub amenințare dacă rachetele noastre vor fi desfășurate în Kaliningrad: Berlin, Varșovia, toate statele baltice, Paris, București, Praga și, bineînțeles, bazele americane din Germania”, a afirmat Evgheni Popov, prezentator TV și deputat în Duma de Stat, în timpul transmisiunii canalului de stat, potrivit unui fragment distribuit în mediul online de publicația independentă de investigații Agentstvo.

Citește și: România, al doilea cel mai mare exportator de cereale din Europa. Creștere de peste 30% a exporturilor în acest an comercial

Postul de televiziune a difuzat informații suplimentare, inclusiv o hartă detaliată care identifică posibilele ținte din Europa, după anunțul oficial făcut de Casa Albă în cadrul summitului NATO de la Washington. Conform acestei declarații, începând cu anul 2026, Statele Unite intenționează să plaseze periodic arme cu rază lungă de acțiune în Germania, într-o măsură menită să servească drept factor de descurajare.

„O atenție specială va fi acordată Marii Britanii, inamicul nostru tradițional… Marea Britanie este în cea mai vulnerabilă poziție – practic, trei rachete sunt suficiente și această civilizație se va prăbuși”, a spus Popov.

Aceste declarații reamintesc avertismentul Kremlinului din ziua de sâmbătă, conform căruia amplasarea rachetelor americane în Germania ar putea transforma capitalele europene în potențiale ținte pentru rachetele rusești.

„Europa este o țintă pentru rachetele noastre, țara noastră este o țintă pentru rachetele americane din Europa”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. „Avem suficientă capacitate pentru a ține sub control aceste rachete, dar victimele potențiale sunt capitalele acestor țări”, a adăugat reprezentantul președinției ruse.

Peskov a sugerat, de asemenea, că o confruntare de acest tip ar putea submina Europa în ansamblu – în același mod în care Războiul Rece s-a încheiat cu prăbușirea Uniunii Sovietice.

„Europa se destramă. Europa nu trăiește cel mai bun moment al său. Într-o configurație diferită, o repetare a istoriei este inevitabilă”, a spus el.

În replică la avertismentul Kremlinului privind posibilele amenințări asupra capitalelor europene ca urmare a desfășurării de rachete americane în Germania, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a subliniat că Statele Unite și NATO nu doresc un conflict militar cu Rusia. Cu toate acestea, orice acțiune militară îndreptată împotriva unui aliat NATO ar determina un răspuns robust din partea lor.

Este important de menționat că armata germană nu are rachete cu rază lungă de acțiune lansate de la sol, ci doar rachete de croazieră care pot fi lansate de aeronave.

După încheierea Războiului Rece, Statele Unite au redus semnificativ numărul de rachete staționate în Europa, pe măsură ce amenințarea din partea Moscovei a scăzut.

În conformitate cu o declarație comună a guvernelor SUA și Germaniei, Statele Unite vor desfășura rachete de croazieră Tomahawk în Germania pentru a întări capacitatea de descurajare militară a NATO în Europa. Aceste desfășurări episodice vor începe în 2026. În plus, vor fi desfășurate și rachete SM-6 și arme hipersonice aflate în dezvoltare, având o rază de acțiune mai mare decât rachetele staționate în prezent în Europa.

Rachetele de croazieră Tomahawk au o rază medie de acțiune de peste 2.000 de kilometri și sunt capabile să atace diverse ținte strategice, inclusiv posturi de comandă, buncăre și sisteme radar, penetrând adânc în teritoriul inamic în timp ce zboară la altitudini joase.

În ultima perioadă în care Statele Unite au staționat rachete cu rază lungă de acțiune în Germania a fost în anii 1990, iar această mișcare este văzută ca o măsură de consolidare a capacității defensive și de descurajare a NATO în fața potențialelor amenințări din partea Rusiei.

Citește și: Canicula din Europa ameninţă producţia de carburanţi. Preţurile la benzină şi motorină ar putea exploda

 

Spynews
Dana Roba este în stare de șoc! Ce a aflat, abia acum, de la fiicele sale, la un an distanță de la bătaia soră cu moartea primită
Bzi.ro
Carmen Harra a spus totul despre căsnicia lui Smiley cu Gina Pistol: „El este un independent!“
Fanatik.ro
Capcana în care pică turiștii români din Bulgaria. Mulți au fost amendați cu 500 de euro: ”La noi trebuie să știi legea”
Capital.ro
Banii de care trebuie să te ferești în România. Alertă pentru cu bani cash. Trebuie predați
Playtech.ro
Cea mai neobișnuită atracție turistică din România. Intri într-o lume fantastică, chiar pe tărâmul vrăjitoarelor
DailyBusiness
Anunțul momentului de la BNR pentru toți românii cu credit în LEI
Adevarul
Cum să folosești corect aerul condiționat de la mașină. Sfaturi pentru economia de combustibil: „nu mori, va fi rece mașina” VIDEO
Spynews
Accuweather ne-a anunțat când o să plouă prima oară în București după canicula care a „topit” România. Mai avem de îndurat 7 zile de chin
Spynews
Betty Salam clarifică situația căsniciei și relația pe care o are cu soțul ei, Cătălin Vișănescu. Artista neagă că există alt bărbat în viața ei: "Nu voi divorța" | VIDEO
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Mireasa lui Ianis Hagi a luat microfonul de la Pavel Bartoș și a descris în 7 cuvinte ce înseamnă pentru ea nunta cu fiul lui Gică Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Acuzații GRAVE la adresa iubitului Dianei Maria, fata ucisă de urs în Bucegi. „Adevărul??? Am împins-o pe Diana în râpă ca să...
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Intoxicație suspectă la un Hotel de 5 Stele din Olimp! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție după ce mai mulți turiști au acuzat stări severe de rău
Capital.ro
Amendă de 500 de euro. Șoferii români au interzis să intre cu mașina. Este ilegal
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. S-a lăsat de bătăi în cușcă pentru a face avere din imaginile cu ea dezbrăcată
stirilekanald.ro
Trump, lovit de Secret Service: Agenții m-au lovit atât de tare încât...
substantial.ro
Mai Mult de 90% Dintre Turiștii care Solicită Ajutorul Salvamontiștilor Nu Știu Cum să Reacționeze în Fața Animalelor Sălbatice
MediaFlux
CUM afli PENSIA din septembrie. Ministrul Muncii ARATĂ decizia
Shtiu.ro
Cum e mai bine să procedăm în zile caniculare? Ținem geamul închis sau deschis?