Europa se pregăteşte de valul trei al pandemiei, numărul cazurilor de coronavirus fiind în creştere după o perioadă destul de mare în care trendul infectărilor a fost în scădere. Joi, 25 februarie au fost raportate peste 427.000 de noi cazur de covid-19 în întreaga lume.
Ţările din Europa se confruntă cu o creştere a numărului de cazuri de coronavirus din cauza noilor tulpini. Cehia intră în lockdown începând cu 1 martie, după ce în ultima săptămână a înregistrat cea mai mare rată de incidenţă din lume. Au fost înregistrate 15.000 de noi cazuri zilnice, iar numărul pacienţilor în stare gravă a atins un nou record.
Şi Franţa ar putea intra în lockdown începând cu 6 martie.
Polonia şi Slovacia sunt alte două ţări care se pregătesc de restricţii dure. În Polonia numărul de cazuri a crescut constant cu 20% săptămânal, iar 10% dintre cazurile raportate sunt cazuri cu varianta britanică a virusului.. europene se pregătesc pentru valul trei al pandemiei.
La nivel mondial, potrivit datelor raportate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, pe 25 februarie au fost înregistrate peste peste 427.000 de noi cazuri, în creștere cu 25% față de ziua precedentă.
Medicul Radu Țincu avertizează că al treilea val al pandemiei va fi diferit faţă de cele de până acum. Potrivit doctorului de la Spitalul Floreasca din Capitală, de această dată cei mai afectaţi vor fi tinerii.
„Cred că va fi un al treilea val diferit față de cele din 2020, pentru că atunci aveam toată populația expusă riscului. În acest moment, grupele vulnerabile sunt oarecum securizate prin vaccin. Cred că vom avea un număr de cazuri în creștere la populația tânără, care încă nu a fost imunizată.
Avem o nouă varianta virală, varianta britanică, care în mod sigur circulă în România intracomunitar, o variantă virală cu o transmisibilitate mult mai ridicată.
Anticipez că va fi o accelerare a tarnsmiterii în rândul comunităților de persoane tinere și acest lucru nu va avea un impact așa mare cum a fost în septembrie-octombrie anul trecut asupra sistemului de terapie intensivă.
Sigur că, odată ce numărul de persoane tinere îmbolnăvite de COVID va crește și vom avea mii de persoane diagnosticate pozitiv, va exista și un procent redus de oameni care vor dezvolta și forme severe”, a spus medicul ATI, potrivit Dgi24.