„Master Planul General pe Transport se află în analiză la Comisia Europeană. Eu am încredere în acest document strategic al României și mă bucur că există deschidere din partea reprezentanților Comisiei Europene, pentru ca România să aibă în sfârșit un document cadru care să stabilească în mod clar și indubitabil investițiile în autostrăzi, căi ferate, rețele fluviale, transport aerian și maritim, pe termen lung. De asemenea, cred că o evaluare pozitivă din partea Comisiei Europene, poate ajuta clasa politică din România să ajungă la un consens pe Master Plan, o condiție extrem de necesară pentru punerea sa în practică în următorii 15 ani”, a declarat Claudia Țapardel în urma întâlnirii cu Violeta Bulc, Comisar European pe Transport.
Întâlnirea a avut mai multe puncte de discuţiie printre care procedura de infringement lansată de Comisia Europeană împotriva Germaniei pe subiectul salarizării minime din sectorul de transport, dar şi dezvoltarea infrastructurii de graniţă a UE, cu preponderenţă în Europa de Est.
„Am susținut și susțin în continuare poziția transportatorilor români și a celor din Estul și Centrul Europei, față de măsurile protecționiste instituite în legislația germană. Este un lucru foarte bun că și Comisia Europeană este acum de partea noastră. Doamna Violeta Bulc a înțeles foarte rapid că piața liberă trebuie protejată în Uniunea Europeană și că orice măsuri legislative care contravin principiilor liberei circulații a mărfurilor trebuie să fie oprite” a mai spus Claudia Țapardel.
De asemenea eurodeputata PSD a declarat că în perioada următoare ar putea avea loc o conferinţă europeană care să dezbată problema conectivităţii zonelor de graniţă ale UE cu reţeaua deja dezvoltată de infrastructură din Europa Centrală şi de Vest.
Reducerea decalajelor în termeni de infrastructură dintre Est și Vest trebuie să continue şi, în opinia mea, zonele de graniță din Europa de Est, Centrală şi de Sud pot reprezenta un punct propice de plecare în acest demers” a specificat europarlamentarul PSD.