DEMISIA lui Darius Vâlcov, cerută de Opoziţie şi de un europarlamentar ALDE după publicarea fişei medicale a unui protestatar

Europarlamentarul Renate Weber cere demisia sau demiterea lui Darius Vâlcov, după ce acesta a publicat fişa medicală a unui protestatar. Weber afirmă că este ”un gest mizerabil din punct de vedere moral şi un act ilegal” şi consideră că este necesară şi sancţionarea celor care i-au oferit lui Vâlcov documentul medical. PNL şi PMP au cerut, de asemenea, demisia lui Darius Vâlcov.
Romania TV
03 sept. 2018, 09:39
DEMISIA lui Darius Vâlcov, cerută de Opoziţie şi de un europarlamentar ALDE după publicarea fişei medicale a unui protestatar

UPDATE Partidul Mişcarea Populară (PMP) cere premierului Viorica Dăncilă să-l demită pe consilierul de stat Darius Vâlcov pentru publicarea unor acte medicale ale unui opozant politic, din care ar reieşi că acesta a suferit în urmă cu mai bine de 10 ani de tulburări psihice.

„Dincolo de aspectele penale şi civile, fapta este incompatibilă cu statutul de înalt demnitar al statului român, demonstrând că Guvernul Dăncilă nu are nici un fel de reţinere în a folosi mijloace specifice poliţiei politice comuniste în înlăturarea opozanţilor. Ţinând cont de accesul la informaţiile furnizate de SRI (cum ar fi numele celor care protestează în stradă împotriva Guvernului) şi accesul direct al baza de date privind sănătatea întregii populaţii existentă la CNAS, gestionată de către ofiţeri STS sau indirect, prin „reţeaua de păsărici care lasă documente la uşa domnului Vâlcov” apreciem că în prezent nicio o persoană care se manifestă împotriva PSD sau a lui Liviu Dragnea, din rândul simplilor cetăţeni, politicieni, jurnalişti etc, nu mai are garantată confidenţialitatea datelor privitoare la starea sa de sănătate sau a copiilor săi. Solicităm imperativ ca, pe lângă demiterea domnului Vâlcov, miniştrii Sănătăţii şi cel al Justiţiei, Sorina Pintea şi respectiv Tudorel Toader, preşedintele Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal Ancuţa Gianina Opre, să îşi precizeze poziţia faţă de această faptă deplorabilă şi să anunţe ce măsuri iau în considerare pentru ca pedepsirea penală a unor asemenea fapte să descurajeze orice alt politician care ar fi tentat să repete conduita domnului Vâlcov”, a afirmat deputatul PMP Petru Movilă, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit acestuia, o eventuală lipsă de reacţie din partea premierului Dăncilă şi a miniştrilor săi „va dovedi, dacă mai este cazul, că menţinerea în funcţii de demnitate publică a unor persoane cu înclinaţii infracţionale sau condamnate penal reprezintă un pericol pentru societatea românească şi pentru cetăţenii acestei ţări în general”.

_________

Europarlamentarul Renate Weber cere demisia sau demiterea lui Darius Vâlcov, după ce acesta a publicat fişa medicală a unui protestatar. Weber afirmă că este ”un gest mizerabil din punct de vedere moral şi un act ilegal” şi consideră că este necesară şi sancţionarea celor care i-au oferit lui Vâlcov documentul medical. PNL şi PMP au cerut, de asemenea, demisia lui Darius Vâlcov.

„Publicarea de către Darius Valcov a fişei medicale a unui om bolnav este un gest mizerabil din punct de vedere moral şi un act ilegal, existând prevederi clare, atât la nivel european, cât şi în legislaţia noastră privind protecţia datelor personale”, a scris, luni, pe Facebook, europarlamentarul Renate Weber.

Ea consideră că demisia sau demiterea lui Darius Valcov ”sunt gesturi politice obligatorii”.

Weber cere şi sancţionarea celor care ”i-au permis accesul la un document medical”.

”Dacă vrem «domnia legii», atunci trebuie să înţelegem că legea este aceeaşi pentru toţi, indiferent de simpatii sau antipatii politice. Încălcarea ei se sancţionează”, a mai scris Renate Weber.

Şi PNL cere demisia lui Darius Vâlcov.

„Demisia lui Darius Vâlcov, adevăratul prim-ministru al lui Liviu Dragnea, care din poziţia de consilier de stat conduce guvernul României, este obligatorie! Publicarea fişei medicale a unei persoane private şi difuzarea unui videoclip cu acuzaţii naziste la adresa preşedintelui României şi a unor mişcări civice democratice sunt fapte extreme de grave care atentează la viaţa privată a unei persoane, la prestigiul instituţiei prezidenţiale şi la memoria victimelor Holocaustului”, a transmis purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

El spune că Darius Vâlcov şi-a arătat în acest fel dispreţul faţă de dreptul la viaţa privată şi sfidează memoria victimelor Holocaustului, „care nu pot accepta folosirea în acest fel, fără scrupule, a simbolurilor naziste”.

Consilierul premierului, Darius Vâcov, a postat, duminică, pe pagina sa de Facebook o fotografie cu fişa medicală a unui protestatar, pe care l-a numit „sandilău”. Postarea lui Vâlcov a dispărut la scurt timp, iar consilierul a scris pe reţeaua de socializare că i-a fost ştearsă.

„#antifacontraromaniei #AntifaesteRezist. Postarea prin care arătam că un lider #rezist este sandilău cu acte mi-a fost ştearsă”, a scris Vâlcov pe Facebook.

El a ataşat mesajului şi un clip video cu imagini care sugerează ca #rezist şi Forumul Democrat al Germanilor din România sunt organizaţii naziste. În montaj apare şi o fotografie cu preşedintele Iohannis, pe care îl aseamănă cu Hitler.

Protestatarul a cărui fişă medicală a fost făcută publică a anunţat că îl dă în judecată pe Vâlcov.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Asociațiile de proprietari nu sunt obligate. Proprietarii de apartamente nu au drept. Legea spune clar
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Elena, soția lui Ianis Hagi, în fața celui mai mare test. Nota primită
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
O turistă și-a luat o felie de pizza într-un restaurant din Mamaia, dar a fost obligată să plătească și ketchup-ul. Câți lei a dat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Statul va controla banii românilor. Rămâi fără toți banii adunați: Extrem de riscant
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
AMENINȚAREA NUCLEARĂ: O NOUĂ CURSĂ A ÎNARMĂRII ÎNTRE SUA, RUSIA ȘI CHINA?
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'