Simona Halep, calificare triumfală în sferturi, la Wimbledon. A spulberat-o pe Paula Badosa

Simona Halep s-a calificat fără probleme în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon, al treilea de Grad Slam al Anului, după 6-1, 6-2 cu jucătoarea spaniolă Paula Badosa. Meciul a durat doar 59 de minute.
Alina Costache
04 iul. 2022, 19:30
Simona Halep, calificare triumfală în sferturi, la Wimbledon. A spulberat-o pe Paula Badosa

UPDATE. Campioană la Londra în 2019, Simona Halep, care în 2021 nu a participat la Wimbledon, fiind accidentată (ediţia din 2020 a fost anulată), a ajuns astfel la 11 victorii consecutive la Grand Slam-ul pe iarbă.

Badosa a început un ghem alb, dar apoi Halep a jucat fără greşeală şi a luat şase ghemuri consecutive (6-1). Începutul setului secund a fost echilibrat, iar Halep a fost nevoită să salveze o minge de break (singura). Halep a reuşit un prim break la 3-2 în favoarea sa, iar apoi a încheiat conturile tot pe serviciul ibericei (6-2).

Halep a reuşit 3 aşi, dar a făcut şi 2 duble greşeli, în timp ce Badosa a încheiat cu un as şi o dublă greşeală. Procentajele de reuşită la ambele servicii au fost mult mai mari pentru româncă, 89%, respectiv 68%, în timp ce ale spaniolei au fost sub 50 de procente. Fostul lider mondiale a fost superioară şi la mingile direct câştigătoare, 17-7, în timp ce Badosa a comis net mai multe erori neforţate, 21-9.

Halep a învins-o pe Badosa (24 ani, 4 WTA) şi în primul lor meci direct, tot anul acesta, în aprilie, cu 6-3, 6-1, în turul al doilea la Madrid.

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 310.000 de lire sterline, iar în sferturi o va înfrunta pe americanca Amanda Anisimova (20 ani, 25 WTA), care a dispus de franţuzoaica Harmony Tan cu 6-2, 6-3.

Românca are 2-1 în meciurile directe cu Anisimova, pe care a întrecut-o recent la Bad Homburg, pe iarbă, cu 6-2, 6-1, în sferturi. Americanca a câştigat primul lor duel, în 2019, în sferturi la Roland Garros, cu 6-2, 6-4, iar Halep şi-a luat revanşa un an mai târziu, în turul al treilea al Openului Franţei, cu 6-0, 6-1.

ŞTIREA INIŢIALĂ. EUROSPORT LIVE VIDEO SIMONA HALEP – PAULA BADOSA. Simona Halep a avut câteva meciuri foarte bune la Wimbledon până în faza optimilor de finală. Campioană la ediția din 2019, Simona Halep le-a învins pe Karolina Muchova, Kirsten Flipkens și Magdalena Frech, toate cele 3 partide terminându-se în minimum de seturi. De altfel, ultimul set pierdut de Simona la Wimbledon datează din 2019, din turul 2, atunci când Halep a cedat un set în fața Mihaelei Buzărnescu (5-3, 4-6, 6-2).

SIMoNA HALEP – PAULA BADOSA EUROSPORT LIVE VIDEO 

Acum, în optimile de finală, Simona Halep se va duela cu favorita numărul 4, Paula Badosa, jucătoare care nu a trecut niciodată de faza optimilor de finală la Wimbledon (fază atinsă în 2021 și 2022). În vârstă de 24 de ani, sportiva din Spania le-a învins până acum pe Louisa Chirico, Irina Bara și Petra Kvitova, fără a ceda set.

EUROSPORT LIVE VIDEO SIM0NA HALEP – PAULA BADOSA. Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunțat programul zilei a opta de concurs la All England Club. Partida dintre Simona Halep și Paula Badosa e programată a doua pe terenul central, în jurul orei 17.30, ora României, după meciul dintre Kyrgios și Nakashima.

S-a stabilit programul Ligii 1, noua Superligă. Meci bombă în prima etapă, CFR Cluj-Rapid

Simona Halep și Paula Badosa s-au mai întâlnit o singură dată, chiar în acest an, la Madrid. Românca i-a lăsat acolo doar patru game-uri, reușind să se impună cu 6-3, 6-1. De la Madrid a plecat și parteneriatul Simonei cu antrenorul francez, Patrick Mouratoglou.

Simona Halep – Paula Badosa se anunță un meci extrem de spectaculos, în optimile de finală de la Wimbledon. Ambele jucătoare au ajuns în această fază a competiției fără să piardă set: Badosa le-a învins pe Louisa Chirico, Irian Bara și Petra Kvitova, în timp ce Simona a trecut lejer de Karolina Muchova, Kirsten Flipkens și Magdalena Frech.

Biletul zilei pariuri1x2.ro cu Paula Badosa – Simona Halep în prim-plan!
Simona a ajuns la 10 victorii consecutive pe iarba de la Wimbledon și are o șansă reală să cucerească din nou trofeul, mai ales după eliminarea Igăi Swiatek. Totuși, testul numit Paula Badosa va fi unul dificil, chiar dacă iberica nu este o specialistă pe iarbă (a mai ajuns o singură dată în optimi la Wimbledon, în 2021).

Simona Halep și Paula Badosa s-au mai întâlnit o singură dată, chiar în acest an, la Madrid. Românca i-a lăsat acolo doar patru game-uri, reușind să se impună cu 6-3, 6-1. După meciul din turul 3 de la Wimbledon, Badosa și-a amintit de acea partidă și a menționat că speră ca Halep să nu repete acea evoluție, care a fost una perfectă.

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Subiecte geografie la Bacalaureat 2024. Cum se rezolvau și care este baremul de corectare. Proba la alegere a profilului la BAC 2024. Update
Capital.ro
Vladimir Putin vrea să facă PACE: Rusia este pregătită
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Reduceri la călătoriile cu trenul către alte țări! Oferta momentului de la CFR Călători
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Abonații Netflix de delectează cu un film de zile mari. Producția a rupt topurile
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Caz rarisim! El este elevul care a luat cea mai mică notă din România, la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Cum se apără femeia acuzată că ar fi mușcat un copil pe o plajă din Năvodari: „Am căzut peste copil”. Băiețelul de șase ani ar fi rămas cu sechele
Capital.ro
S-a dat lege obligatorie pentru casele și blocurile vechi. Iohannis a semnat joi, 4 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Șofer beat și drogat provoacă accident grav în Hunedoara
MediaFlux
JOE BIDEN, anunț privind RETRAGEREA! CUTREMUR în SUA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!