Potrivit sursei citate, România figurează printre statele cel mai puțin atractive pentru solicitanții de azil, deși numărul acestora e în creștere cu 50%. Anul trecut, 1.855 de imigranți au solicitat protecția autorităților române, față de 1.225 în 2015.
Din raportarea numărului solicitanților de azil la populația țării, România se află, cu 94 de solicitări la un milion de locuitori, pe unul dintre ultimele trei locuri într-un clasament al țărilor care prezintă cel mai mare interes pentru migranți. În acest grup se mai află Portugalia, cu 69 de solicitări la un milion de locuitori, și Slovacia, cu 18 cereri la un milion de locuitori.
La nivelul întregii populații a UE s-a înregistrat o medie de 2.360 de solicitări de protecție la un milion de locuitori.
Atât ca număr de solicitări, cât și din raportarea la populația țării, prima alegere a imigranților a fost Germania. Aici au cerut azil 722.265 de persoane, adică 8.789 de solicitanți la un milion de locuitori, cu 63% peste statistica din 2015.
Croația a înregistrat cele mai puține cereri, numărul lor fiind de 140. Raportat la populația țării, înseamnă 513 imigranți la un milion de cetățeni.