EUROVISION 2014: Emoţii mari pentru concurenţii din România

EUROVISION 2014: Compozitorul Mihai Ogășanu este decis ca în 2014, după o absență de nouă ani de la Eurovision, să se întoarcă în această competiție, informează un comunicat remis AGERPRES.
Alina Costache
20 feb. 2014, 12:07
EUROVISION 2014: Emoţii mari pentru concurenţii din România

EUROVISION 2014. Ogăşanu face echipă cu Stella Anița și Andrei Chermeleu de la Vocea României și cu colegii lor din trupa Colors In Stereo pentru piesa „Heartquake”.

EUROVISION ROMÂNIA 2014: S-au ales piesele pentru FINALA naţională

EUROVISION 2014:  Mihai Ogășanu spune că n-ar fi participat nici anul acesta la Eurovision dacă la o discuție prietenească cu Stella (care i-a fost colegă de liceu), Andrei și Bogdan Ionescu (chitaristul trupei Colors In Stereo) n-ar fi apărut ideea unei colaborări în vederea participării la concurs. Au urmat apoi două săptămâni intense de lucru în studio în urma cărora a apărut „Heartquake”, o piesă antrenantă, energică, pozitivă, în limba engleză, cu un refren ușor de reținut.

„I-am urmărit pe Stella și Andrei la Vocea României și am încredere în ei. Au o energie frumoasă, specifică marilor artiști internaționali și asta mi-a plăcut foarte mult”, povestește Mihai Ogășanu. „În momentul în care ne-am propus să participăm la Eurovision, prima persoană la care ne-am gândit a fost Mihai”, mărturisește Bogdan Ionescu.

EUROVISION 2014: „Heartquake” a presupus ore lungi, dar plăcute, petrecute în studio, sute de trackuri înregistrate și mixate, dar și multă adrenalină. Cu doar o oră înaintea închiderii înscrierilor, placa de sunet a computerului pe care s-a lucrat a cedat. A fost nevoie de toată măiestria lui Mihai pentru a salva întreaga muncă și de a preda materialul la timp.

Mihai Ogășanu a participat la Eurovision în 2005 în calitate de compozitor al piesei „Lele”, interpretată de Loredana, cu care a ocupat locul 2.

Încurajați de reacția pozitivă a publicului la prestația Stellei și a lui Andrei la Vocea României, Colors In Stereo se află la prima lor participare în concurs. Colors In Stereo înseamnă Stella Anița, Andrei Chermeleu — lead vocals, Bogdan Ionescu — chitară, Marian Hâncu — clape, Robert Acsintoaie — bass.

Eurovisionul 2014 a atras multe nume cunoscute, dornice să ne reprezinte la Copenhaga, informează România TV. Cântăreaţa de muzică populară Matilda Pascal Cojocăriţa a intrat în competiţie alături de trupa Cobzality. Şi soprana Ozana Barabancea vrea să ajungă la Copenhaga.

Citeşte şi EUROVISION 2014: OVI şi Paula Seling au lansat o piesă cu care vor să câştige Eurovision 2014

Naomi Moldovan s-a înscris pentru a demonstra că are talent. Cu speranţa că vor avea succes şi de această dată, Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu au refăcut colaborarea care le-a adus locul 3 la concursul european în 2010.

Printre artiştii dornici să reprezinte ţara noastră la Eurovision se mai numără Dan Helciug, Ştefan Stan, Silvia Dumitrescu şi trupele VH2 şi Bere Gratis.

Citeşte şi EUROVISION 2014: România ar putea rata concursul de anul viitor

Din cele 150 de piese validate după înscriere, 12 vor ajunge în finala de la Braşov, din 1 martie. Competiţia europeană este programată în luna mai, la Copenhaga.

 

EUROVISION 2014. Deşi a fost înlăturată din juriul emisiunii „Te cunosc de undeva”, Ozana Barabancea are multe planuri pentru perioada următoare. Solista a trimis o piesă, compusă de către Marian Nica și Adrian Georgescu, pentru selecţia naţională Eurovision.

CITEŞTE ŞI Eurovision 2014: Concurenţi surpriză, în ultima zi de înscrieri

Ozana Barabancea nu este singura surpriză de la concursul Eurovision de anul acesta. Matilda Pascal-Cojocărița a înscris piesa „Steaua din vis”, alături de trupa Cobzality.

Ștefan Stan, Paula Seling cu Ovi și Mirela Boureanu Vaida sunt doar câțiva dintre cei care au înscris o piesă pentru concurs, iar Mihai Trăistariu s-a răzgândit în ultima clipă și nu a mai trimis nicio piesă.

EUROVISION 2014: Piesa care va reprezenta România la Eurovision 2014 va fi ascultată în partea a doua a celei de-a doua semifinale a concursului, la fel ca şi anul trecut. 

Împărţirea ţărilor participante pe semifinale este următoarea: Semifinala 1 – prima parte: Suedia, Albania, Islanda, Rusia, Letonia, Azerbaidjan, Armenia şi Estonia; Semifinala 1 – partea a doua: Belgia, Ungaria, Moldova, Muntenegru, San Marino, Portugalia, Ucraina şi Olanda; Semifinala 2 – prima parte: Norvegia, Israel, Georgia, Austria, Lituania, Polonia, Malta; Semifinala 2 – partea a doua: Macedonia, Finlanda, Irlanda, România, Slovenia, Belarus, Grecia şi Elveţia.

Citeşte şi: EUROVISION 2014: OVI şi Paula Seling au lansat o piesă cu care vor să câştige Eurovision 2014

Dintre ţările calificate direct în finală (ţara gazdă – Danemarca, respectiv Italia, Franţa, Spania, Germania, Marea Britanie), în prima semifinală vor vota Spania, Franţa şi Danemarca, iar în cea de-a doua semifinală, Germania, Italia şi Marea Britanie.

În ceea ce priveşte selecţia naţională din România, cei care doresc să participe la Eurovision în acest an pot să se înscrie până pe 14 februarie. Etapa de înscrieri a început din 15 ianuarie. Detalii despre concurs şi Regulamentul oficial al competiţiei pot fi găsite pe eurovision.tvr.ro.

Între 19 şi 20 februarie va avea loc preselecţia (un juriu de specialitate va audia piesele înscrise în concurs), iar pe 20 februarie vor fi anunţate cele maximum 12 melodii finaliste.

Pe 1 martie va avea loc selecţia naţională a Eurovision, în care va fi aleasă melodia câştigătoare, în cadrul unul spectacol televizat, cu public.

Concursul cântecului european Eurovision se va desfăşura în acest an la Copenhaga (Danamarca), pe 6, 8 şi 10 mai.

Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, s-a clasat pe locul al 13-lea în concursul a cărui finală a avut loc, în luna mai, la Malmö Arena (Suedia). Cezar a participat la Eurovision 2013 cu piesa „It’s My Life” (muzică şi versuri Cristian Faur).

EUROVISION: Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este „Tornero”, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

Eurovision 2014. Alături de Pilou Asbæk, aflat pentru prima dată în postura de amfitrion al unui eveniment, gazdele celor trei show-uri Eurovision, din 6, 8 şi 10 mai, vor fi Nikolaj Koppel şi Lise Rønne, prezentatori la televiziunea publică daneză, DR, care va difuza concursul, scrie Mediafax care citează eurovision.tv.

„Sunt încântat de echipa de prezentatori formată din Nikolaj, Pilou şi Lise – ei sunt un mare plus pentru spectacole. Fiecare, în felul său unic, va aduce farmec şi prestanţă rolului pe care îl au de îndeplinit şi sunt sigur că se vor descurca perfect”, a declarat Jan Lagermand Lundme, director de producţie al concursului Eurovision 2014.

Serialul danez „Borgen”, ajuns la cel de-al treilea sezon, urmăreşte lupta pentru putere din interiorul Palatului Christiansen, sediul Parlamentului danez – supranumit „Borgen” („Castelul”), după ce o tânără politiciană idealistă ajunge prim-ministru şi trebuie să păstreze echilibrul între idealurile politice şi compromisurile presupuse de legile guvernării. În acest serial, Pilou Asbæk joacă rolul unui strateg media, căsătorit cu tânăra ce a fost desemnată premier al Danemarcei.

Citeşte şi EUROVISION 2014: România participă în partea a doua a celei de-a doua semifinale

„Borgen” a fost desemnat cel mai bun serial de televiziune străin, la gala premiilor BAFTA din 2012.

Actorul danez Johan Philip „Pilou” Asbæk, născut în 1982, a absolvit Institutul de teatru Statens Teaterskole în 1982 şi s-a lansat în lumea filmului datorită rolului strategului media Kasper Juul, din serialul „Borgen”. În 2011, a fost printre tinerii actori premiaţi cu Shooting Stars Awards, la Festivalul de film de la Berlin. În 2012, a jucat rolul unui bucătar aflat la bordul unui vas capturat de piraţii somalezi, în filmul „Deturnarea/ Kapringen”, de Tobias Lindholm.

Societatea Română de Televiziune, membră a EBU, este organizatoarea selecţiei naţionale Eurovision şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

TVR a confirmat, pe 8 ianuarie, participarea la Eurovision şi în 2014. Între 19 şi 20 februarie va avea loc preselecţia (un juriu de specialitate va audia piesele înscrise în concurs), iar pe 20 februarie vor fi anunţate cele maximum 12 melodii finaliste.

Pe 1 martie va avea loc selecţia naţională a Eurovision, în care va fi aleasă melodia câştigătoare, în cadrul unul spectacol televizat, cu public.

Citeşte şi EUROVISION 2014: OVI şi Paula Seling au lansat o piesă cu care vor să câştige Eurovision 2014

Concursul cântecului european Eurovision se va desfăşura în acest an la Copenhaga (Danamarca), pe 6, 8 şi 10 mai.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este „Tornero”, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

De când există sistemul de votare cu semifinale (anul 2004) în Concursul Cântecului European – Eurovision, doar patru ţări s-au calificat în mod constant, în fiecare an în finală, iar România este printre ele, celelalte trei fiind Grecia, Rusia şi Ucraina.

Eurovision a devenit faimos, de-a lungul anilor, pentru muzica uneori de o calitate îndoielnică, recitaluri bizare şi voturi despre care nu o dată s-a spus că se dau pe criterii politice. Este uimitor cât de multe ţări au acordat cele mai mari note vecinilor, ediţie de ediţie. Cu toate acestea, Eurovision îşi are fanii înfocaţi. Câştigătorul concursului se bucură de atenţie şi prestigiu, iar, de-a lungul timpului, printre aceştia s-au numărat şi nume care au făcut legendă în muzică – ca Abba, Julio Iglesias, Johnny Logan şi Celine Dion.

La concurs participă ţările membre ale European Broadcasting Union (EBU), o organizaţie înfiinţată în 1950 de 23 de reprezentanţi ai televiziunilor europene, într-o conferinţă care a avut loc la Devon. În prezent, însă, în EBU sunt aceptate şi ţări non-europene, astfel explicându-se participarea unor ţări ca Maroc şi Israel.

EBU a venit cu ideea concursului Eurovision în 1955. Era un proiect extrem de ambiţios pentru acele timpuri – televiziunea prin satelit nu fusese încă inventată, iar Europa nu mai avusese niciun astfel de eveniment care să-i reunească ţările. Cu toate acestea, a fost un succes, prima ediţie având loc în Elveţia, în 1956. Doar şapte ţări au participat în primul an – Belgia, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Elveţia şi Luxemburg. Însă concursul a fost urmărit de patru milioane de telespectatori din cele şapte ţări – o cifră record pentru acea vreme.

Concursul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume.

Citeşte şi EUROVISION 2014, selecţia naţională: Prezentator-surpriză şi juriu insolit

DailyBusiness
Gigi Becali, uluit de banii primiți de la Parlament: „Sunt prea mulți!” Suma fabuloasă încasată după doar cinci ședințe
Spynews
Locul de muncă din România cu doar patru luni de program. Angajații primesc salariul tot anul
Bzi.ro
A fost marea iubire a lui Cătălin Botezatu! Au fost amanți timp de 7 ani!
Fanatik.ro
Ce conține, de fapt, un hotdog. Mulți au fost dezgustați și au spus că nu vor mai mânca după ce au aflat
Capital.ro
Călin Georgescu a răbufnit. Toți medicii, în stare de șoc: Îi spun că sufăr și el...
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
Adevarul
Noile autostrăzi din România îi uimesc pe străini. „La infrastructură, UE este ca un cadou din cer pentru țările mai puțin dezvoltate”
wowbiz.ro
Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%
Spynews
Omleta inedită cu care Andreea Bălan își răsfață familia. Fetele ei o adoră și se gătește diferit față de cea clasică
Spynews
Elev român, admis la Stanford: Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României susține parcursul lui Filip Bușcu, membru al campaniei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
Evz.ro
Iarnă fără precedent în România. Prognoza ANM pentru luna februarie 
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
kanald.ro
Sportul românesc este în DOLIU! Dragoș, un tânăr jucător de rugby, a MURIT la doar 29 de ani
Cancan.ro
Dana Roba are iubit nou! A făcut anunțul chiar ea: ”Dragostea nu are vârstă”
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Călin Georgescu aruncă bomba. Klaus Iohannis nu mai are scăpare: De neimaginat!
StirileBZI
Călin Georgescu vrea să devină prim-ministru dacă va fi oprit să candideze la prezidențiale! „Câștig 100% în orice scenariu!”
Prosport.ro
FOTO. Ludovica e una dintre cele mai frumoase soții de fotbalişti și are peste 4.000.000 de fani pe Instagram
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Anda, tânăra de 34 de ani mușcată de câinii flămânzi. Cauza morții, confirmată
substantial.ro
Gelu Dănuț Dincă numit șef interimar al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE între PUTIN și TRUMP. AMENINȚARE fără PRECEDENT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Turismul somnifer: care este țara care îmbrățișează somnul ca pe o artă