EUROVISION 2014: Finala se anunţă cu scântei şi multe scandaluri. LIVE TVR EUROVISION ROMANIA

EUROVISION 2014: Mihai Georgescu de la Bere Gratis se gândeşte la 'Waterloo' al celor de la ABBA când trebuie să îşi aleagă piesa preferată de la Eurovision, Ştefan Stan crede că 'Breathe' este deja un hit al concursului iar Naomy spune că Anouk a avut cel mai emoţionant spectacol la Eurovisionul de anul trecut.
Alina Costache
28 feb. 2014, 10:55
EUROVISION 2014: Finala se anunţă cu scântei şi multe scandaluri. LIVE TVR EUROVISION ROMANIA

EUROVISION 2014: Ordinea intrării în concurs a artiștilor este următoarea: Paula Seling & Ovi — „Miracle”, Bere Gratis „Despre mine și ea”, The dAdA—”Unpredictable”, The Zuralia Orchestra — „You Know”, Vizi Imre—”Kind of Girl”, Anca Florescu — „Hearts Collide”, Silvia Dumitrescu — „Fiorul iubirii”, Renee Santana feat. Mike Diamondz — „Letting Go”, Ștefan Stan feat TeddyK — „Breathe”, Naomy — „Dacă tu iubești”, Vaida — „One More Time” și Șăl — „Hardjock”.


EUROVISION 2014: Cu piese ce ulterior au devenit superhituri, refrene care rămân obsesiv în minte sau ‘plăceri vinovate’ muzicale, Eurovisionul rămâne un creator de experienţe muzicale cel puţin inedite. Şi o parte dintre artiştii selecţiei naţionale au preferinţele lor în această privinţă.

Pentru vocalul trupei Bere Gratis, care este selectată în finala naţională de pe 1 martie cu ‘Despre mine şi ea’, un hit de Eurovision trebuie să aibă ‘refren, un cântăreţ cu mare feeling şi o producţie bună’. Astfel, cântecele preferate ale acestuia din istoria Eurovisionului sunt cele care au devenit ulterior hituri: ‘Waterloo’ (ABBA), ‘Volare’ (Domenico Modugno), ‘Hold Me Now’ (Johnny Logan).

Ştefan Stan, care participă la Selecţia Naţională alături de Teddy K. cu piesa ‘Breathe’, lasă modestia deoparte şi îşi alege favoritul. ‘Piesa noastră preferată este cea de la Eurovisionul 2014 şi se numeşte ‘Breathe”, a declarat artistul pentru AGERPRES.

Pentru Naomy, care participă la Selecţia Naţională cu ‘Dacă tu iubeşti’, spune că interpretarea cea mai emoţionantă pe care a văzut-o la Eurovision a fost cea a lui Anouk, cu ‘Birds’, în 2013. ‘A venit atât de fermecătoare, cu o piesă atât de lentă… cu nişte armonii…Asta am reţinut eu din Eurovision’, a declarat Naomy.

Anca Florescu, finalista care va cânta la Braşov ‘Hearts Collide’, a fost fermecată de titlul care a câştigat în 2012 trofeul cel mare al Eurovision – ‘Euphoria’ de Loreen.

Din selecţia de piese preferate ale artiştilor nu lipsesc nici titlurile autohtone. Pentru Marcel Crăciunescu, una dintre cele mai bune piese Eurovision a fost cea cu care Paula Seling şi Ovi s-au clasat pe locul al treilea la concursul internaţional din 2010 – ‘Playing with Fire’.  

EUROVISION 2014: Silvia Dumitrescu luptă pentru generaţia ei

EUROVISION 2014: Silvia Dumitrescu, artista care concura în Selecţia Naţională Eurovision, sâmbătă, la Braşov, a declarat pentru AGERPRES că a decis să participe la această competiţie şi pentru a arăta publicului că generaţia ei de muzicieni se află în plină maturitate.

‘Anul trecut am văzut-o pe Elena Cârstea (la Selecţia Naţională Eurovision – n.r.). Aş vrea ca publicul din România să înţeleagă că nu am murit. Suntem în plină maturitate artistică, avem destulă experienţă scenică încât să demonstrăm acest lucru’.

Silvia Dumitrescu va prezenta în finala naţională piesa ‘Fiorul iubirii’, scrisă de Virgil Popescu.

‘Pe mine emoţiile concursului mă stimulează şi mă fac să fiu şi mai bună. (…) Virgil Popescu a creat o altfel de piesă decât am cântat eu până acum şi cred că acest experiment muzical este mai romantic şi sunt foarte mulţi romantici în România’, a adăugat aceasta.

Silvia Dumitrescu a spus că generaţia de artişti din care face parte a fost ignorată în ultima vreme.

‘Sunt suficient de pregătită să fac faţă emoţiilor de orice fel. Îmi place competiţia şi simt nevoia să arăt că cei din generaţia mea au fost puşi într-un con de umbră. Vreau în numele lor să arăt că această generaţie încă există şi vreau să îmi laud colegii de breaslă care sunt foarte talentaţi şi mi-aş dori să iasă toţi cu piese la Eurovision, pentru că publicul care se uită la Eurovision este unul cu media de vârstă 40’, a adăugat Silvia Dumitrescu.

EUROVISION 2014: Unpredictable

EUROVISION 2014: Septimiu Urzică, vocalul The dAdA – trupă care participă în finala Selecţiei Naţionale cu piesa ‘Unpredictable’ -, a declarat pentru AGERPRES că el şi colegii săi au ales să participe la Eurovision deoarece această competiţie înseamnă o posibilitate foarte mare de promovare.  ‘Deşi The dAdA vine după două single-uri care au fost la radio, care au fost la televizor… este o trupă aflată la început de drum şi pentru noi Eurovisionul înseamnă încă o posibilitate de afirmare. Ne-am înscris la Eurovision pentru că este o posibilitate de promovare foarte mare pentru noi’, a spus Urzică.

Piesa ‘Unpredictable’ a fost compusă special pentru Eurovision. ‘Ne-am trezit foarte târziu că vrem să ne înscriem. A mers foarte bine, foarte repede. A rezultat ceva ciudăţel până la urmă… avem şi o parte de rap… se şi cântă… noi suntem foarte mândri de rezultat’, a adăugat vocalul formaţiei.

Dacă partea cântată din ‘Unpredictable’ este în engleză, micul fragment de rap inclus în cântec este în română. ‘Ne-am gândit că ar prinde foarte bine o parte de rap şi a vrut să vedem cum dă în română şi ne-a surprins. Dacă mergem mai departe am vrea să ducem ceva românesc’, a explicat Urzică.

The dAdA au început repetiţiile joi la Braşov alături de restul concurenţilor în finala naţională Eurovision. Despre show-ul pe care îl vor prezenta pe scena Teatrului ‘Sică Alexandrescu’ la marea finală de sâmbătă, aceştia spun că va fi ‘plin de magie’.

Trupa şi-a adjudecat locul al doilea în concursul Stufstock Newcomers 2010, după numai două luni de la înfiinţare, participând apoi în finala concursului Global Battle of the Bands Romania 2010.

The dAdA sunt: Septimiu Urzică (voce şi chitară), Theodor Nicolae (chitara şi backing vocals), Mihai Ungureanu (bas şi backing vocals) şi Marian Bobiceag (tobe şi percuţie). AGERPRES/(A, AS – autor: Oana Ghiţă, editor: Antonia Niţă) 

Anca Florescu, artista care participă anul acesta cu ‘Hearts Collide’ la Selecţia Naţională Eurovision, a declarat pentru AGERPRES că a decis să intre în competiţie datorită succesului pe care această piesă l-a avut la momentul lansării.

‘Aşa s-a nimerit. Trebuie să fii la locul potrivit la momentul potrivit. Am venit cu piesa aceasta… o aveam deja pregătită de ceva timp, mai exact de doi ani. Prima dată a intrat direct în heavy rotation pe Kiss FM. Am primit ‘like’-uri din foarte multe ţări. Este deja licenţiată în Italia, Anglia, se aude în Afganistan. La un moment dat au început foarte multe mesaje pe Facebook cu încurajări – ‘Să meargă piesa la Eurovision’. La un moment dat am văzut că era şi într-un clasament (al pieselor de Eurovision – n.r.)’, a povestit aceasta. După ce s-a sfătuit cu casa de producţie, Anca Florescu s-a hotărât să participe la Selecţia Naţională Eurovision.

Artista speră ca spectacolul său de sâmbătă, de la Braşov, când va avea loc finala naţională, să fie pe sufletul ei.

‘O piesă de Eurovision ar trebui să aibă o parte din sufletul tău acolo. Restul vine de la public’, a spus Anca Florescu.

Absolventă a Facultăţii de Drept şi apoi a Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică ‘I.L.Caragiale’, Anca Florescu şi-a început cariera în 2003, cu trupa Laguna, alături de Nicoleta Luciu. Primul single s-a numit ‘Mi-ai frânt inima’ şi a fost compus de Marius Moga. Piesa ‘Hearts Collide’ este compusă de Gabriel Băruţă, textul este semnat de Navi şi a fost lansată anul trecut, la sfârşitul lunii noiembrie. 

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Bani pentru 2,5 milioane de români. Se plătesc 250 LEI în august. Ordin la Guvern
Playtech.ro
Loredana, apariție de INFARCT! Costumul de baie CRĂPAT i-a arătat toate formele
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Taxe mai mari pentru români, de la anul. Cât de gravă e criza bugetară, de fapt
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mascații au intrat peste Bianca Drăgușanu! Vedeta, AUDIATĂ, la Poliție
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Lege pentru românii care locuiesc la CASĂ. Vor scăpa de obligație
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Guvernul adoptă un proiect de lege pentru implementarea Convenției anti-mită
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'