UPDATE: România, reprezentată de Ilinca şi Alex Florea, cu piesa ”Yodel It!”, a ocupat poziţia a şaptea în clasamentul final Eurovision Song Contest 2017, cu 282 de puncte, iar Moldova, reprezentată de Sunstroke Project, cu melodia ”Hey Mamma”, a ocupat locul al treilea, cu 374 de puncte. Portugalia a câştigat finala, sâmbătă seară, cu melodia ”Amar Pelos Dois”, interpretată de Salvador Sobral, obţinând 758 de puncte.
Țărilor calificate în urma celor două semifinale li se alătură, în show-ul de sâmbătă, reprezentanții „Marelui 5” — Italia, Spania, Franța, Germania și Marea Britanie — și țara gazdă, Ucraina.
Ordinea în care artiștii vor cânta în finală a fost propusă de către televiziunea publică ucraineană și aprobată de către Jon Ola Sand — Executive Supervisor din partea European Broadcasting Union, arată site-ul oficial al evenimentului. Reprezentanții țărilor finaliste au tras la sorți anterior stabilirii succesiunii exacte dacă vor cânta în prima sau a doua jumătate a finalei.
Astfel, ordinea în care artiștii vor cânta pe scena de la Kiev în marea finală este:
1. Israel
2. Polonia
3. Belarus
4. Austria
5. Armenia
6. Olanda
7. Moldova
8. Ungaria
9. Italia
10. Danemarca
11. Portugalia
12. Azerbaidjan
13. Croația
14. Australia
15. Grecia
16. Spania
17. Norvegia
18. Marea Britanie
19. Cipru
20. România
21. Germania
22. Ucraina
23. Belgia
24. Suedia
25. Bulgaria
26. Franța
EUROVISION 2017 TVR LIVE VIDEO ONLINE: Ilinca Băcilă și Alex Florea s-au calificat în FINALA EUROVISION
Românilor li se alătură, în finală, după show-ul de joi, reprezentanții următoarelor țări: Bulgaria, Belarus, Croația, Ungaria, Danemarca, Israel, Norvegia, Olanda, Austria.
Artiștii care au cântat joi în cea de-a doua semifinală Eurovision 2017 au fost, în ordinea intrării în scenă: Tijana Bogićević (Serbia), cu „In Too Deep”, Nathan Trent (Austria), cu „Running On Air”, Jana Burceska (Macedonia), cu „Dance Alone”, Claudia Faniello (Malta), cu „Breathlessly”, Ilinca și Alex Florea (România), cu „Yodel It!”, OG3NE (Olanda), cu „Lights and Shadows”, Joci Pápai (Ungaria), cu „Origo”, Anja (Danemarca), cu „Where I Am”, Brendan Murray (Irlanda), cu „Dying to Try”, Valentina Monetta și Jimmie Wilson (San Marino), cu „Spirit of the Night”, Jacques Houdek (Croația), cu „My Friend”, JOWST (Norvegia), cu „Grab The Moment”, Timebelle (Elveția), cu”Apollo”, Naviband (Belarus), cu „Story of My Life”, Kristian Kostov (Bulgaria), cu „Beautiful Mess”, Fusedmarc (Lituania), cu „Rain Of Revolution”, Koit Toome & Laura (Estonia), cu „Verona” și IMRI (Israel), cu „I Feel Alive”.
În finala de sâmbătă deja au fost calificați 10 artiști din prima semifinală, și anume reprezentanții următoarelor țări: Republica Moldova, Grecia, Suedia, Portugalia, Polonia, Armenia, Australia, Cipru, Azerbaidjan, Belgia.
Sâmbătă vor intra automat reprezentanții „Marelui 5” — Franța, Germania, Italia, Spania și Marea Britanie — și ai țării gazdă, Ucraina. Eurovision 2017 are loc la Kiev și se desfășoară sub sloganul „Celebrate Diversity” — „Celebrăm diversitatea”.
UPDATE Bulgarul Kristian Kostov a avut un show remarcabil,după cum era aşteptat.
Lituania, Estonia şi Israel au încheiat spectacolul, după care s-a dat startul la vot.
UPDATE Danemarca, Irlanda, San MArino, Croaţia, Norvegia au ferit momente de spectacol.
Surpriză: pentru Elveţia a cântat o româncă (şi Danemarca a fost reprezentată de o australiancă).
Belarus a fost prima ţară din concurs care nu a cântat în engleză.
UPDATE România a fost urmată de Olanda şi Ungaria.
UPDATE Alex Florea şi Ilinca Băcilă au ridicat sala în picioare.
UPDATE Au cântat până acum reprezentanţii Serbiei, Austriei, Macedoniei şi Maltei.
EUROVISION 2017 TVR LIVE VIDEO ONLINE: Reprezentanţii României, Ilinca şi Alex Florea, vor intra în concurs cu melodia ”Yodel It!” în cea de-a doua semifinală, joi. În această etapă a concursului vor mai concura: Macedonia, Malta, Olanda, Serbia, Danemarca, Ungaria, Austria, Irlanda, Elveţia, Estonia, Israel, Bulgaria, San Marino, Lituania, Croaţia, Norvegia şi Belarus.
Eurovision Song Contest 2017 se desfăşoară sub sloganul „Celebrate diversity”, în competiţie participând în total 42 de ţări, după retragerea Rusiei.
Show-ul pe care Ilinca și Alex Florea îl vor prezenta pe scena de la Kiev este unul plin de culoare, cu proiecții impresionante ce ilustrează fluturi, oițe, curcubee. De asemenea, românii au în show și elemente de scenografie neobișnuite: două tunuri argintii. „Ne place faptul că piesa noastră este foarte diversă, combinăm rock-ul, rap-ul și yodeling-ul pentru a arăta cine suntem și credem că asta demonstrează cât de mult iubim muzica, toate genurile de muzică”, mărturisesc artiștii.
Alături de cei doi, pe scena de la Kiev se va afla și fratele lui Alex Florea, Cristi, ca backing vocal.
Artiștii care cântă joi în cea de-a doua semifinală Eurovision 2017 sunt, în ordinea intrării în show: Tijana Bogićević (Serbia), cu „In Too Deep”; Nathan Trent (Austria), cu „Running On Air”; Jana Burceska (Macedonia), cu „Dance Alone”; Claudia Faniello (Malta), cu „Breathlessly”; Ilinca și Alex Florea (România), cu „Yodel It!”; OG3NE (Olanda), cu „Lights and Shadows”; Joci Pápai (Ungaria), cu „Origo”; Anja (Danemarca), cu „Where I Am”; Brendan Murray (Irlanda), cu „Dying to Try”; Valentina Monetta și Jimmie Wilson (San Marino), cu „Spirit of the Night”; Jacques Houdek (Croația), cu „My Friend”; JOWST (Norvegia), cu „Grab The Moment”; Timebelle (Elveția), cu „Apollo”; Naviband (Belarus), cu „Story of My Life”; Kristian Kostov (Bulgaria), cu „Beautiful Mess”; Fusedmarc (Lituania), cu „Rain Of Revolution”; Koit Toome & Laura (Estonia), cu „Verona” și IMRI (Israel), cu „I Feel Alive”.
În finala de sâmbătă deja au fost calificați 10 artiști din prima semifinală, și anume reprezentanții următoarelor țări: Republica Moldova, Grecia, Suedia, Portugalia, Polonia, Armenia, Australia, Cipru, Azerbaidjan, Belgia.
În finala de sâmbătă vor intra automat reprezentanții „Marelui 5” — Franța, Germania, Italia, Spania și Marea Britanie — și reprezentanții țării gazdă — Ucraina. Eurovision 2017 are loc la Kiev și se desfășoară sub sloganul „Celebrate Diversity” — „Celebrăm diversitatea”.
Eurovision este o competiţie muzicală internaţională anuală, la care participă ţările ce deţin statutul de membru activ în cadrul European Broadcasting Union (EBU), cea mai importantă asociaţie a posturilor publice de televiziune din Europa. Concursul a fost transmis în fiecare an de la inaugurarea sa în 1956 şi este unul dintre cele mai longevive programe de televiziune din lume.
Eurovision este, de asemenea, unul dintre cele mai vizionate evenimente non-sportive din lume, cu audienţe care depăşesc în fiecare an pragul de 100 de milioane de telespectatori. Printre artiştii ale căror cariere internaţionale au fost lansate în urma participării sau a victoriei la Eurovision se numără, printre alţii, Domenico Modugno (locul 3 în 1958), ABBA (locul 1 în 1974), Céline Dion (locul 1 în 1988) şi Julio Iglesias (locul 4 în 1970).
EUROVISION 2017 TVR LIVE VIDEO ONLINE: cântăreaţa Yulia Samoylova, care ar fi trebuit să reprezinte Rusia la Eurovision Song Contest 2017 cu piesa ”Flame is burning”, a interpretat melodia în Crimeea, marţi, în cadrul unui eveniment care a celebrat victoria Uniunii Sovietice împotriva Germaniei naziste, într-un gest de sfidare, după ce Ucraina, care găzduieşte competiţia muzicală în acest an, i-a interzis accesul în teritoriu, informează Reuters.
Yulia Samoylova a interpretat melodia ”Flame is burning”, marţi, în faţa a mii de persoane, în oraşul portuar Sevastopol, unde se află flota Rusiei de pe Marea Neagră.
Rusia a anexat Crimeea în anul 2014, dar multe ţări consideră că acest teritoriu aparţine în continuare Ucrainei.
Yulia Samoylova a mai cântat „Victory Day”, un cântec sovietic compus pentru cel de-Al Doilea Război Mondial.
Moscova a acuzat Ucraina că a discriminat-o pe Yulia Samoylova şi că a încălcat regulile competiţiei muzicale.
Organizatorii Eurovision au sugerat două compromisuri prin care cântăreţei Yulia Samoylova să i se permită participarea la concurs, dar Rusia le-a respins, iar televiziunea publică a transmis că va boicota ediţia din acest an a competiţiei.
Yulia Samoylova a evitat să menţioneze Eurovision Song Contest şi a mulţumit mulţimii aflate în piaţa Nakhimov din Sevastopol pentru invitaţia la acea zi simbolică.
”Am venit astăzi aici cu mare plăcere şi bucurie. Este o onoare imensă pentru mine să cânt aici pe 9 mai şi voi încerca să impart această bucurie cu voi”, a spus Yulia Samoylova.
În urma primei semifinale a Eurovision Song Contest 2017, care a avut loc marţi, la Kiev, s-au calificat în ultima etapă a competiţiei 10 ţări dintre cele 18 care au participat. Acestea au fost anunţate în ordine aleatorie: Republica Moldova, Azerbaidjan, Grecia, Suedia, Portugalia, Polonia, Armenia, Australia, Cipru şi Belgia.
Ţările din grupul celor cinci mari plătitoare – Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia – sunt calificate, alături de ţara gazdă, Ucraina, direct în finală, care va avea loc sâmbătă.
Republica Moldova, Australia şi Cipru se numără printre cele zece ţări care s-au calificat, marţi seară, în finala Eurovision Song Contest 2017, ce va avea loc sâmbătă la Kiev.
ele 10 ţări care s-au calificat în finală au fost anunţate în ordine aleatorie: Republica Moldova, Azerbaidjan, Grecia, Suedia, Portugalia, Polonia, Armenia, Australia, Cipru şi Belgia.
Ţările din grupul celor cinci mari plătitoare – Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia, sunt calificate direct în finală, alături de ţara gazdă, Ucraina.
România nu a votat în prima semifinală, având drept de vot doar cele 18 ţări reprezentate în această etapă a concursului Eurovision, alături de Italia, Marea Britanie şi Spania, potrivit eurovision.tv.
Un număr de 18 ţări au participat în prima semifinală a Eurovision 2017, care a avut loc marţi seară în capitala Ucrainei.
Primele nouă au fost, în ordine: Suedia (Robin Bengtsson, cu melodia ”I Can’t Go On”), Georgia (Tamara Gachechiladze, cu piesa ”Keep The Faith”), Australia (Isaiah, ”Don’t Come Easy”), Albania (Lindita, ”World”), Belgia (Blanche, ”City Lights”), Muntenegru (Slavko Kalezić, ”Space”), Finlanda (Norma John, ”Blackbird”), Azerbaidjan (Dihaj, ”Skeletons”) şi Portugalia (Salvador Sobral, ”Amar Pelos Dois”).
Au urmat reprezentanţi ai celorlalte nouă ţări participante în această etapă a competiţiei: Grecia (Demy, ”This is Love”), Polonia (Kasia Moś, ”Flashlight”), Republica Moldova (Sunstroke Project, ”Hey Mamma”), Islanda (Svala, ”Paper”), Republica Cehă (Martina Bárta, ”My Turn”), Cipru (Hovig, ”Gravity”), Armenia (Artsvik, ”Fly With Me”), Slovenia (Omar Naber, ”On My Way”) şi Letonia (Triana Park, ”Line”).
După deschiderea votului, Jamala, artista care a câştigat Eurovision Song Contest anul trecut, a interpretat melodia ”1944”, cu care a reprezentat Ucraina la Stockholm. Cântecul ei a stârnit controverse la ediţia precedentă a concursului muzical, întrucât versurile sale se referă la deportarea tătarilor din Crimeea, în timpul regimului sovietic condus de Stalin. Mulţi dintre cetăţenii din Rusia au spus că rezultatul concursului din 2016 a fost unul politic.
Jamala a mai cântat o melodie după încheierea votului, ”Zamanyly”, pe care a lansat-o anul trecut, alături de grupul ucrainean DakhaBrakha.
Reprezentanţii României, Ilinca şi Alex Florea, vor intra în concurs cu melodia ”Yodel It!” în cea de-a doua semifinală, joi. În această etapă a concursului vor mai concura: Macedonia, Malta, Olanda, Serbia, Danemarca, Ungaria, Austria, Irlanda, Elveţia, Estonia, Israel, Bulgaria, San Marino, Lituania, Croaţia, Norvegia şi Belarus.
Eurovision Song Contest 2017 se desfăşoară sub sloganul „Celebrate diversity”, în competiţie participând în total 42 de ţări, după retragerea Rusiei.
Eurovision este o competiţie muzicală internaţională anuală, la care participă ţările ce deţin statutul de membru activ în cadrul European Broadcasting Union (EBU), cea mai importantă asociaţie a posturilor publice de televiziune din Europa. Concursul a fost transmis în fiecare an de la inaugurarea sa în 1956 şi este unul dintre cele mai longevive programe de televiziune din lume.
Eurovision este, de asemenea, unul dintre cele mai vizionate evenimente non-sportive din lume, cu audienţe care depăşesc în fiecare an pragul de 100 de milioane de telespectatori. Printre artiştii ale căror cariere internaţionale au fost lansate în urma participării sau a victoriei la Eurovision se numără, printre alţii, Domenico Modugno (locul 3 în 1958), ABBA (locul 1 în 1974), Céline Dion (locul 1 în 1988) şi Julio Iglesias (locul 4 în 1970).
EUROVISION 2017 TVR: Alex si Ilinca Florea au urcat joi pe scena Eurovision 2017, pentru o noua repetitie inainte de semifinala din 11 mai. Spectacolul a fost imbunatatit, dupa ce echipa TVR a avut sedinte tehnice cu organizatorii, desi mai sunt cateva probleme cu privire la felul in care producatorii show-ului folosesc camerele de filmat. Acest lucru a iesit in evidenta in special pe durata bridge-ului Ilincai, unde lipsesc cadrele cu artista, desi vocal este momentul ei de virtuozitate.
Daca reglajele tehnice sunt aproape finalizate, Alex Florea spune ca mai are un amanunt important de rezolvat. Artistul a fost nevoit sa incerce mai multe variante pentru coregrafia ce implica tunurile de pe scena si care urmeaza sa dea o nota personala spectacolului Romaniei. „Scena nu este atat de mare pe cat ma asteptam, ceea ce ma obliga sa-mi regandesc momentul in care ma urc pe tun, astfel incat sa iasa asa cum imi doresc”, a explicat el. „Aceasta secventa ma solicita la maximum. Este punctul in care, muzical, eu dau tot ce am mai bun si exact in acest moment, in spatele meu, Alex va executa acea saritura de pe tun, care imi da mari emotii”, a declarat Ilinca despre show-ul pe care il pregatesc.
„Am fost primiti de intreaga echipa de productie cu ingrijorare. Au fost foarte draguti si ne-au intrebat inca de la intrarea in backstage cum se simte Alex si si-au exprimat ingrijorarea cu privire la show-ul de pe scena, in cazul in care artistul va cadea si a doua oara. Organizatorii au punctat foarte clar ca Alex trebuie sa urce pe tun atunci cand este oprit si nu in miscare, ca sa evite orice fel de cazatura. Noi le-am promis ca acest lucru nu se va mai intampla si am reusit ca, in cele trei repetitii, cate au fost in cadrul programului nostru de 20 de minute, sa se incheie cu bine”, a povestit Iuliana Marciuc, sefa delegatiei Romaniei, in direct, prin telefon, la emisiunea Pulsul zilei, moderata de Radu Andrei Tudor la TVR 1.
La a doua repetitie, Ilinca a purtat rochia pe care o va imbraca in concurs. Aceasta este de o creatie Athena Phillip si a fost realizata special pentru show-ul Romaniei la Eurovision.
Dupa repetitii, Ilinca si Alex, alaturi de Iuliana Marciuc, sefa delegatiei Romaniei si MiHAI Alexandru, compozitorul piesei Yoddel It!, au sustinut o conferinta de presa si sesiune foto cu fanii si jurnalistii prezenti la eveniment.
CASTIGATOR EUROVISION 2017: Cele 10 ţări care s-au calificat în finală au fost anunţate în ordine aleatorie: Republica Moldova, Azerbaidjan, Grecia, Suedia, Portugalia, Polonia, Armenia, Australia, Cipru şi Belgia.
Ţările din grupul celor cinci mari plătitoare – Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia, sunt calificate direct în finală, alături de ţara gazdă, Ucraina.
România nu a votat în prima semifinală, având drept de vot doar cele 18 ţări reprezentate în această etapă a concursului Eurovision, alături de Italia, Marea Britanie şi Spania, potrivit eurovision.tv.
Un număr de 18 ţări au participat în prima semifinală a Eurovision 2017, care a avut loc marţi seară în capitala Ucrainei.
Primele nouă au fost, în ordine: Suedia (Robin Bengtsson, cu melodia ”I Can’t Go On”), Georgia (Tamara Gachechiladze, cu piesa ”Keep The Faith”), Australia (Isaiah, ”Don’t Come Easy”), Albania (Lindita, ”World”), Belgia (Blanche, ”City Lights”), Muntenegru (Slavko Kalezić, ”Space”), Finlanda (Norma John, ”Blackbird”), Azerbaidjan (Dihaj, ”Skeletons”) şi Portugalia (Salvador Sobral, ”Amar Pelos Dois”).
Au urmat reprezentanţi ai celorlalte nouă ţări participante în această etapă a competiţiei: Grecia (Demy, ”This is Love”), Polonia (Kasia Moś, ”Flashlight”), Republica Moldova (Sunstroke Project, ”Hey Mamma”), Islanda (Svala, ”Paper”), Republica Cehă (Martina Bárta, ”My Turn”), Cipru (Hovig, ”Gravity”), Armenia (Artsvik, ”Fly With Me”), Slovenia (Omar Naber, ”On My Way”) şi Letonia (Triana Park, ”Line”).
După deschiderea votului, Jamala, artista care a câştigat Eurovision Song Contest anul trecut, a interpretat melodia ”1944”, cu care a reprezentat Ucraina la Stockholm. Cântecul ei a stârnit controverse la ediţia precedentă a concursului muzical, întrucât versurile sale se referă la deportarea tătarilor din Crimeea, în timpul regimului sovietic condus de Stalin. Mulţi dintre cetăţenii din Rusia au spus că rezultatul concursului din 2016 a fost unul politic.
Jamala a mai cântat o melodie după încheierea votului, ”Zamanyly”, pe care a lansat-o anul trecut, alături de grupul ucrainean DakhaBrakha.
Reprezentanţii României, Ilinca şi Alex Florea, vor intra în concurs cu melodia ”Yodel It!” în cea de-a doua semifinală, joi. În această etapă a concursului vor mai concura: Macedonia, Malta, Olanda, Serbia, Danemarca, Ungaria, Austria, Irlanda, Elveţia, Estonia, Israel, Bulgaria, San Marino, Lituania, Croaţia, Norvegia şi Belarus.
Eurovision Song Contest 2017 se desfăşoară sub sloganul „Celebrate diversity”, în competiţie paricipând în total 42 de ţări, după retragerea Rusiei.
Eurovision este o competiţie muzicală internaţională anuală, la care participă ţările ce deţin statutul de membru activ în cadrul European Broadcasting Union (EBU), cea mai importantă asociaţie a posturilor publice de televiziune din Europa. Concursul a fost transmis în fiecare an de la inaugurarea sa în 1956 şi este unul dintre cele mai longevive programe de televiziune din lume.
Eurovision este, de asemenea, unul dintre cele mai vizionate evenimente non-sportive din lume, cu audienţe care depăşesc în fiecare an pragul de 100 de milioane de telespectatori. Printre artiştii ale căror cariere internaţionale au fost lansate în urma participării sau a victoriei la Eurovision se numără, printre alţii, Domenico Modugno (locul 3 în 1958), ABBA (locul 1 în 1974), Céline Dion (locul 1 în 1988) şi Julio Iglesias (locul 4 în 1970).
EUROVISION 2017 TVR: Există un oraș la o aruncătură de băț de granițele României care ascunde comori de tot felul. Kiev este un centru cultural divers și adăpost pentru trei milioane de suflete, o capitală care se întinde peste dealuri și insule împrejmuite de râu, conectate prin poduri și linii de metrou.
În săptămână 9-13 mai, Kiev este capitala-gazdă a celei de-a 62-a ediţii Eurovision, la care s-a calificat şi România. Specialiştii motorului independent şi gratuit de căutare a ofertelor de călătorie momondo au selectat 11 dintre locurile din oraş pe care merită să le încerci dacă te hotărăşti să porneşti motorul maşinii în drum spre Kiev în acest weekend.
EUROVISION 2017 Descoperă pacea în locul de pelerinaj Lavra
Kiev-Pecherska Lavra este un complex de mănăstiri ridicat într-unul dintre cartierele centrale (Pechersk), considerat unul dintre cele mai sfinte locuri ortodoxe. Orice iubitor al mediului înconjurător va aprecia faptul că maşinile sunt interzise în această zonă, unde va descoperi o atmosferă de pace, alături de o arhitectură conservată de UNESCO şi protejată de administraţia locală. Tot aici, turnul cu clopot te plasează într-unul dintre cele mai înalte puncte ale Kievului.
EUROVISION 2017 Fă o plimbare pe Landscape Alley
Landscape Alley este o cărare încântătoare ce străbate dealurile din Kiev. Începe drumeţia din faţa Muzeului Naţional de Istorie şi ţine-o tot înainte pe cărarea şerpuită de circa un kilometru. Vei trece pe lângă Biserica Sfântul Andrei (construită în stil baroc) şi vei admira o mulţime de obiecte de artă contemporană. Nu departe vei da de una dintre cele mai vechi străzi pietonale din Kiev, zisă Descendentul lui Andrei, plină cu standuri cu suvenire, magazine şi restaurante.
EUROVISION 2017 Lasă-te prins în mrejele cartierului Podil
Situat de-a lungul malurilor râului Dnieper, Podil este unul dintre cele mai vechi cartiere din Kiev. Podil este classy, are propriile obiective istorice şi înfăţişează o arhitectură veche de toată frumuseţea. În aceeaşi măsură, are un suflet tânăr şi îi place să găzduiască magazine şi baruri, iar manifestările artistice îşi vor găsi mereu un spaţiu aici.
EUROVISION 2017 Pierde-te în mulţimile din parcul Taras Shevchenko
În parcul central Taras Shevchenko (denumit după poetul şi pictorul ucrainean de renume) vei întâlni tot soiul de locuitori ai oraşului, reuniţi sub raze de soare şi aer de pădure. Ia o pauză de la centrul zbuciumat al oraşului şi ascunde-te la umbra unuia dintre copacii bătrâni de secole, în timp ce urmăreşti oamenii ce se perindă pe lângă tine sau citeşti o carte.
EUROVISION 2017 Fă un tur în Cernobîl
Poate te va surprinde, poate nu, dar află că Cernobîl, spaţiul considerat cândva drept unul dintre locurile letale ale planetei şi o zonă interzisă, este acum o atracţie cât se poate de populară ce atrage mii de vizitatori în fiecare an. Acestora nu le este permis să intre singuri în Zona Interzisă, aşa că cel mai bine ai face să rezervi unul dintre numeroasele tururile organizate.
EUROVISION 2017 Respiră puţin folclor ucrainean în Pyrohiv
După ce te saturi de aglomeraţia urbană, fă-i loc unui tur de o zi prin Pyrohiv. Acest cartier situat în periferia sudică a Kievului ascunde Muzeul Arhitecturii Populare şi al Vieţii Rurale din Ucraina, un parc uriaş, unde e reprezentată arhitectura folclorică specifică tuturor regiunilor ucrainene.
EUROVISION 2017 Mănâncă în stil modern la Ostannya Barikada
Dacă te-ai gândit să încerci ceva din mâncarea ucraineană, atunci nu ai voie să pleci acasă fără să fi trecut pragul restaurantului Ostannya Barikada. Restaurantul este ascuns în Globus Mall, sub Maidan Nezalezhnosti – piaţa centrală din Kiev ce a atras atenţia globală atât în timpul Revoluţiei Portocalii din 2004, cât şi în timpul Revoluţiei Demnităţii (Euromaidan) din 2014.
EUROVISION 2017 Cinează ca un tătar la restaurantul Sofra
Restaurantul Sofra este deţinut de o familie de tătari din Crimeea, cu porţii incredibile de Plov (orez cu carne de miel), Shashlik (shish kebab) în meniu şi probabil cea mai elegantă servire a cafelei din oraş.
EUROVISION 2017 Observă ruină de o frumuseţe pitorească, River PORT
La River PORT vei fi acompaniat de peisaje urbane fantastice, pentru că acest bar este amplasat în vechiul port al râului, are vedere spre docurile sovietice ruginite, spre construcţiile portului industrial şi spre podul pe jumătate distrus.
EUROVISION 2017 Dormi sub acoperişul Hostelului Dream House
Hostelul Dream House este probabil cel mai primitor hostel din Ucraina. Îl găseşti pe strada principală de care povesteam mai devreme, Descendentul lui Andrei. Cafeneaua Druzi Cafe de dinăuntru are o mâncare excelentă.
EUROVISION 2017 Dacă vrei o şedere cu dichis, alege hotelul 11 Mirrors Design
11 Mirrors Design Hotel este singurul hotel-butic din centrul oraşului Kiev, iar aici totul se prezintă în termeni de servicii excelente şi înaltă abundenţă. Poziţionat în centrul vechi, hotelul este deţinut de celebrul campion la box, Wladimir Klitschko.
Republica Moldova, Australia şi Cipru se numără printre cele zece ţări care s-au calificat, marţi seară, în finala Eurovision Song Contest 2017, ce va avea loc sâmbătă la Kiev.
Vezi care sunt cei 5 bărbați cântăreți care vor urca pe scenă în serile de semifinală Eurovision, cucerind cu siguranță inimile telespectatoarelor.
5. Robin Bengtsson, Suedia
4. Isaiah, Australia
3. Slavko Kalezić, Muntenegru
2. Salvador Sobral, Portugalia
1. Alex Florea, România
Reprezentanţii României, Ilinca şi Alex Florea, vor intra în concurs cu melodia ”Yodel It!” în cea de-a doua semifinală, joi. În această etapă a concursului vor mai concura: Macedonia, Malta, Olanda, Serbia, Danemarca, Ungaria, Austria, Irlanda, Elveţia, Estonia, Israel, Bulgaria, San Marino, Lituania, Croaţia, Norvegia şi Belarus.
Eurovision Song Contest 2017 se desfăşoară sub sloganul „Celebrate diversity”, în competiţie paricipând în total 42 de ţări, după retragerea Rusiei.
Eurovision este o competiţie muzicală internaţională anuală, la care participă ţările ce deţin statutul de membru activ în cadrul European Broadcasting Union (EBU), cea mai importantă asociaţie a posturilor publice de televiziune din Europa. Concursul a fost transmis în fiecare an de la inaugurarea sa în 1956 şi este unul dintre cele mai longevive programe de televiziune din lume.
Eurovision este, de asemenea, unul dintre cele mai vizionate evenimente non-sportive din lume, cu audienţe care depăşesc în fiecare an pragul de 100 de milioane de telespectatori. Printre artiştii ale căror cariere internaţionale au fost lansate în urma participării sau a victoriei la Eurovision se numără, printre alţii, Domenico Modugno (locul 3 în 1958), ABBA (locul 1 în 1974), Céline Dion (locul 1 în 1988) şi Julio Iglesias (locul 4 în 1970).
CÂȘTIGĂTORI EUROVISION 2017. Iată câștigătorii primei semifinale:
CÂȘTIGĂTORI EUROVISION 2017. Cei zece finaliști vor cânta în marea finală de sâmbătă seara alături de câștigătorii următoarei semifinale, care va avea loc joi, și cei pre-calificați.
CÂȘTIGĂTORI EUROVISION 2017. România va cânta în cea de-a doua semifinală, care va avea loc joi, la Kiev în Ucraina.
EUROVISION 2017 LIVE VIDEO TVR, semifinala 1: A 62-a editie Eurovision va avea loc in capitala Ucrainei, Kiev, unde vor participa 42 de tari, printre care se afla si in Romania.
Prima semifinala se va desfasura marti seara, in data de 9 mai, iar 18 tari se vor duela pentru a obtine un loc in finala de pe 13 mai.
Romania este reprezentata la Eurovision de Alex Florea&Ilinca, iar piesa lor, Yodel It, este cotata cu a sasea sansa in conceptia caselor de pariuri. Romania va debuta la Eurovision 2017 joi, 11 mai, in a doua semifinala, impreuna cu alte 17 tari.
Prima semifinala Eurovision 2017. Lista tarilor: Suedia, Georgia, Australia, Albania, Belgia, Muntenegru, Finlanda, Azerbaidjan, Portugalia, Grecia, Polonia, Moldova, Islanda, Cehia, Cipriu, Armenia, Slovenia, Letonia.
Prima semifinala Eurovision 2017, lista si ordinea celor 18 piese inscrise in concurs.
1. SUEDIA – Robin Bengtsson „I Can’t Go On”
2. GEORGIA – Tamara Gachechiladze „Keep the Faith”
3. AUSTRALIA – Isaiah „Don’t Come Easy”
4. ALBANIA – Lindita „World”
5. BELGIA – Blanche „City Lights”
6 MUNTENEGRU – Slavko Kalezić „Space”
7 FINLANDA – Norma John „Blackbird”
8 AZERBAIDJAN – Dihaj „Skeletons”
9 PORTUGALIA – Salvador Sobral „Amar Pelos Dois”
10 GRECIA – Demy „This Is Love”
11 POLONIA – Kasia Moś „Flashlight”
12 MOLDOVA – Sunstroke Project „Hey, Mamma!”
13 ISLANDA – Svala „Paper”
14 CEHIA – Martina Bárta „My Turn”
15 CIPRU – Hovig „Gravity”
16 ARMENIA – Artsvik „Fly with Me”
17 SLOVENIA – Omar Naber „On My Way”
18 LETONIA – Triana Park „Line”
Reamintim că ţările din grupul de referinţă şi ţara gazdă sunt direct calificate în Marea Finală, din 13 mai. Daca fanii Eurovision din Italia, Spania şi Marea Britanie îşi pot vota favoriţii în prima semifinală, din 9 mai, telespectatorii din Germania, Ucraina şi Franţa vor vota melodiile din cea de-a doua semifinală, din 11 mai.
Pana atunci, reprezentantii nostri se vor intalni, astazi, la ora 16.00, cu fanii Eurovision la EuroFanCafe, unde vor sta de vorba cu fanii, vor face poze cu ei si vor acorda autografe. Tot aastazi, reprezentantii Romaniei vor canta la petrecerea organizata de Israel la Euroclub, de la ora 22.30.
Televiziunea Română va transmite în direct şi în exclusivitate spectacolele Eurovision 2017 de la Kiev, pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+, începând cu prima semifinală din data de marţi 9 mai, de la ora 22.00.
Cea de-a doua semifinală, în care vor concura şi reprezentanţii României, Ilinca Băcilă şi Alex Florea, cu melodia Yodel It!, va avea loc pe 11 mai, iar spectacolul va fi transmis în direct pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+, de la ora 22.00. Marea Finală va avea loc două zile mai târziu, pe 13 mai.
Finala Eurovision 2017 va avea loc sâmbătă, 13 mai, iar telespectatorii români o vor putea urmări în direct pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+, începând cu ora 22.00.
Eurovision 2017 a intrat în linie dreaptă şi emoţiile au devenit tot mai puternice, odată cu deschiderea oficială a ediţiei 2017, ce a avut loc ieri, in fata Palatului Mariyinsky. Evenimentul a inceput cu defilarea delegaţiilor tuturor ţărilor participante si a continuat cu o petrecere uriasa la Euroclub, unde s-au adunat membrii delegatiilor celor 42 de tari participante.
Cu doar şase zile înainte de spectacolul finalei, ce este programat pe 13 mai, delegaţia României a parcurs cu o mică întârziere cei 265 de metri de covor roşu, din cauza numărului mare de interviuri care i-au fost solicitate.
„Am fiecare metru de covor roşu – cel mai mare din istoria Eurovision – cu numeroaselor interviuri”, a dezvăluit, incantata, Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei României. „Ilinca şi Alex Florea au stârnit curiozitatea jurnaliştilor, iar fani din toate colţurile lumii, chiar şi din China, sau Australia, au strigat că le place „Yodel It!”, au fredonat refrenul şi au promis că vor vota”, a adăugat Iuliana Marciuc.
Surpriză mare pentru Ilinca şi Alex, când reprezentanţi au unor publicaţii importante le-au vorbit deja ca unor câştigători. „Mulţi jurnalişti ne întrebau ce vom face după ce câştigăm Eurovisionul?”, a dezvăluit Alex. „Exact aşa s-au exprimat. Le-am răspuns că ne-am dori mult să se întâmple, dar că încă nu ne gândim la ce va fi după finală. Sigur, dacă se va întâmpla, suntem pregătiţi şi va fi o imensă bucurie. A fost foarte emoţionant la deschiderea oficială, obositor şi minunat în acelaşi timp”, a mai adăugat Alex Florea.
La finalul defilarii, Ilinca si Alex Florea au lansat, de pe un heliport aflat in apropiere, baloanele care au purtat tricolorul pe cerul Kievului. In spiritul sloganului actualei editii, organizatorii au celebrat diversitatea eliberand, deasupra capitalei ucainene, steagurile celor 42 de tari participante la Eurovision.
Una dintre cele mai frumoase prezenţe de la ceremonie a fost cea a Ilincăi Băcilă, care a strălucit într-o rochie roz pal. „M-am simţit ca un star internaţional!”, a mărturisit tânăra de 18 ani, aflată pentru prima dată la o întâlnire cu covorul roşu. „M-am simţit frumoasă în rochia mea de la Athena Philips. Oamenii strigau după mine, iar fanii mă rugau să mă pozez cu ei. Îmi pare rău că la sfârşit ne-am grăbit pentru a nu rata momentul lansarii baloanelor şi n-am apucat să fac poze cu toţi. Zeci de televiziuni, reviste şi radiouri au avut o mulţime de întrebări… A fost o experinţă unică”, a mai spus Ilinca.