EUROVISION 2014. Matilda Pascal Cojocăriţa şi Ozana Barabancea se bat pentru finala EUROVISION ROMANIA

EUROVISION 2014. Paula Seling, Naomi, Matilda Pascal Cojocăriţa şi Ozana Barabancea sunt doar câteva dintre numele care se întrec pentru a reprezenta România la Copenhaga. Din cele 150 de piese validate după înscrieri, juriul va alege 12 care vor merge în finala de pe 1 martie, de la Braşov.
Iulian Tudor
19 feb. 2014, 12:22
EUROVISION 2014. Matilda Pascal Cojocăriţa şi Ozana Barabancea se bat pentru finala EUROVISION ROMANIA

Eurovisionul 2014 a atras multe nume cunoscute, dornice să ne reprezinte la Copenhaga, informează România TV. Cântăreaţa de muzică populară Matilda Pascal Cojocăriţa a intrat în competiţie alături de trupa Cobzality. Şi soprana Ozana Barabancea vrea să ajungă la Copenhaga.

Citeşte şi EUROVISION 2014: OVI şi Paula Seling au lansat o piesă cu care vor să câştige Eurovision 2014

Naomi Moldovan s-a înscris pentru a demonstra că are talent. Cu speranţa că vor avea succes şi de această dată, Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu au refăcut colaborarea care le-a adus locul 3 la concursul european în 2010.

Printre artiştii dornici să reprezinte ţara noastră la Eurovision se mai numără Dan Helciug, Ştefan Stan, Silvia Dumitrescu şi trupele VH2 şi Bere Gratis.

Citeşte şi EUROVISION 2014: România ar putea rata concursul de anul viitor

Din cele 150 de piese validate după înscriere, 12 vor ajunge în finala de la Braşov, din 1 martie. Competiţia europeană este programată în luna mai, la Copenhaga.

 

EUROVISION 2014. Deşi a fost înlăturată din juriul emisiunii „Te cunosc de undeva”, Ozana Barabancea are multe planuri pentru perioada următoare. Solista a trimis o piesă, compusă de către Marian Nica și Adrian Georgescu, pentru selecţia naţională Eurovision.

CITEŞTE ŞI Eurovision 2014: Concurenţi surpriză, în ultima zi de înscrieri

Ozana Barabancea nu este singura surpriză de la concursul Eurovision de anul acesta. Matilda Pascal-Cojocărița a înscris piesa „Steaua din vis”, alături de trupa Cobzality.

Ștefan Stan, Paula Seling cu Ovi și Mirela Boureanu Vaida sunt doar câțiva dintre cei care au înscris o piesă pentru concurs, iar Mihai Trăistariu s-a răzgândit în ultima clipă și nu a mai trimis nicio piesă.

EUROVISION 2014: Piesa care va reprezenta România la Eurovision 2014 va fi ascultată în partea a doua a celei de-a doua semifinale a concursului, la fel ca şi anul trecut. 

Împărţirea ţărilor participante pe semifinale este următoarea: Semifinala 1 – prima parte: Suedia, Albania, Islanda, Rusia, Letonia, Azerbaidjan, Armenia şi Estonia; Semifinala 1 – partea a doua: Belgia, Ungaria, Moldova, Muntenegru, San Marino, Portugalia, Ucraina şi Olanda; Semifinala 2 – prima parte: Norvegia, Israel, Georgia, Austria, Lituania, Polonia, Malta; Semifinala 2 – partea a doua: Macedonia, Finlanda, Irlanda, România, Slovenia, Belarus, Grecia şi Elveţia.

Citeşte şi: EUROVISION 2014: OVI şi Paula Seling au lansat o piesă cu care vor să câştige Eurovision 2014

Dintre ţările calificate direct în finală (ţara gazdă – Danemarca, respectiv Italia, Franţa, Spania, Germania, Marea Britanie), în prima semifinală vor vota Spania, Franţa şi Danemarca, iar în cea de-a doua semifinală, Germania, Italia şi Marea Britanie.

În ceea ce priveşte selecţia naţională din România, cei care doresc să participe la Eurovision în acest an pot să se înscrie până pe 14 februarie. Etapa de înscrieri a început din 15 ianuarie. Detalii despre concurs şi Regulamentul oficial al competiţiei pot fi găsite pe eurovision.tvr.ro.

Între 19 şi 20 februarie va avea loc preselecţia (un juriu de specialitate va audia piesele înscrise în concurs), iar pe 20 februarie vor fi anunţate cele maximum 12 melodii finaliste.

Pe 1 martie va avea loc selecţia naţională a Eurovision, în care va fi aleasă melodia câştigătoare, în cadrul unul spectacol televizat, cu public.

Concursul cântecului european Eurovision se va desfăşura în acest an la Copenhaga (Danamarca), pe 6, 8 şi 10 mai.

Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, s-a clasat pe locul al 13-lea în concursul a cărui finală a avut loc, în luna mai, la Malmö Arena (Suedia). Cezar a participat la Eurovision 2013 cu piesa „It’s My Life” (muzică şi versuri Cristian Faur).

EUROVISION: Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este „Tornero”, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

Eurovision 2014. Alături de Pilou Asbæk, aflat pentru prima dată în postura de amfitrion al unui eveniment, gazdele celor trei show-uri Eurovision, din 6, 8 şi 10 mai, vor fi Nikolaj Koppel şi Lise Rønne, prezentatori la televiziunea publică daneză, DR, care va difuza concursul, scrie Mediafax care citează eurovision.tv.

„Sunt încântat de echipa de prezentatori formată din Nikolaj, Pilou şi Lise – ei sunt un mare plus pentru spectacole. Fiecare, în felul său unic, va aduce farmec şi prestanţă rolului pe care îl au de îndeplinit şi sunt sigur că se vor descurca perfect”, a declarat Jan Lagermand Lundme, director de producţie al concursului Eurovision 2014.

Serialul danez „Borgen”, ajuns la cel de-al treilea sezon, urmăreşte lupta pentru putere din interiorul Palatului Christiansen, sediul Parlamentului danez – supranumit „Borgen” („Castelul”), după ce o tânără politiciană idealistă ajunge prim-ministru şi trebuie să păstreze echilibrul între idealurile politice şi compromisurile presupuse de legile guvernării. În acest serial, Pilou Asbæk joacă rolul unui strateg media, căsătorit cu tânăra ce a fost desemnată premier al Danemarcei.

Citeşte şi EUROVISION 2014: România participă în partea a doua a celei de-a doua semifinale

„Borgen” a fost desemnat cel mai bun serial de televiziune străin, la gala premiilor BAFTA din 2012.

Actorul danez Johan Philip „Pilou” Asbæk, născut în 1982, a absolvit Institutul de teatru Statens Teaterskole în 1982 şi s-a lansat în lumea filmului datorită rolului strategului media Kasper Juul, din serialul „Borgen”. În 2011, a fost printre tinerii actori premiaţi cu Shooting Stars Awards, la Festivalul de film de la Berlin. În 2012, a jucat rolul unui bucătar aflat la bordul unui vas capturat de piraţii somalezi, în filmul „Deturnarea/ Kapringen”, de Tobias Lindholm.

Societatea Română de Televiziune, membră a EBU, este organizatoarea selecţiei naţionale Eurovision şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

TVR a confirmat, pe 8 ianuarie, participarea la Eurovision şi în 2014. Între 19 şi 20 februarie va avea loc preselecţia (un juriu de specialitate va audia piesele înscrise în concurs), iar pe 20 februarie vor fi anunţate cele maximum 12 melodii finaliste.

Pe 1 martie va avea loc selecţia naţională a Eurovision, în care va fi aleasă melodia câştigătoare, în cadrul unul spectacol televizat, cu public.

Citeşte şi EUROVISION 2014: OVI şi Paula Seling au lansat o piesă cu care vor să câştige Eurovision 2014

Concursul cântecului european Eurovision se va desfăşura în acest an la Copenhaga (Danamarca), pe 6, 8 şi 10 mai.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este „Tornero”, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

De când există sistemul de votare cu semifinale (anul 2004) în Concursul Cântecului European – Eurovision, doar patru ţări s-au calificat în mod constant, în fiecare an în finală, iar România este printre ele, celelalte trei fiind Grecia, Rusia şi Ucraina.

Eurovision a devenit faimos, de-a lungul anilor, pentru muzica uneori de o calitate îndoielnică, recitaluri bizare şi voturi despre care nu o dată s-a spus că se dau pe criterii politice. Este uimitor cât de multe ţări au acordat cele mai mari note vecinilor, ediţie de ediţie. Cu toate acestea, Eurovision îşi are fanii înfocaţi. Câştigătorul concursului se bucură de atenţie şi prestigiu, iar, de-a lungul timpului, printre aceştia s-au numărat şi nume care au făcut legendă în muzică – ca Abba, Julio Iglesias, Johnny Logan şi Celine Dion.

La concurs participă ţările membre ale European Broadcasting Union (EBU), o organizaţie înfiinţată în 1950 de 23 de reprezentanţi ai televiziunilor europene, într-o conferinţă care a avut loc la Devon. În prezent, însă, în EBU sunt aceptate şi ţări non-europene, astfel explicându-se participarea unor ţări ca Maroc şi Israel.

EBU a venit cu ideea concursului Eurovision în 1955. Era un proiect extrem de ambiţios pentru acele timpuri – televiziunea prin satelit nu fusese încă inventată, iar Europa nu mai avusese niciun astfel de eveniment care să-i reunească ţările. Cu toate acestea, a fost un succes, prima ediţie având loc în Elveţia, în 1956. Doar şapte ţări au participat în primul an – Belgia, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Elveţia şi Luxemburg. Însă concursul a fost urmărit de patru milioane de telespectatori din cele şapte ţări – o cifră record pentru acea vreme.

Concursul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume.

Citeşte şi EUROVISION 2014, selecţia naţională: Prezentator-surpriză şi juriu insolit

DailyBusiness
CTP vrea plecarea lui Klaus Iohannis de la Președinția României: „Datoria și un pustiu de bine ce le are de făcut românilor este să plece de la Cotroceni
Spynews
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Bzi.ro
Imagini din culise, care nu s-au difuzat la TV! Ce a putut face Gina Pistol după ce Smiley a pierdut finala Vocea României
Fanatik.ro
Adevărul despre relația dintre Cristela și Călin Georgescu. Cum s-au cunoscut, de fapt
Capital.ro
Elena Udrea e distrusă. Anunț din spatele gratiilor
Playtech.ro
Câte pahare de vin se beau la masa de Crăciun, de fapt. Greșeala pe care o fac aproape toți românii
DailyBusiness
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu. Cum arată noul Guvern al României
Adevarul
Spionii lui Gigi Becali au descoperit un triunghi amoros la FCSB: Ngezana i-a furat colegului iubita româncă
wowbiz.ro
Karmen și Bogdan Căplescu, din nou împreună?! Cum au fost surprinși, după divorț
Spynews
Ghiță, Amme și George au părăsit ieri competiția Chefi la cuțite. Diseară, echipele gătesc cu ustensile în miniatură. Chef Richard: ”Cum să pregătim 14 farfurii cu jucăriile astea?!”
Spynews
Cum s-au afișat Laura și Mihai, după ce au câștigat sezonul 10 al emisiunii Mireasa. Cum decurge căsnicia lor, după show-ul matrimonial | FOTO
Evz.ro
Cel mai ambițios proiect din istorie. E absolut uimitor. Nu s-a mai văzut așa ceva niciodată
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
A început Jubileul din 2025! Papa Francis a inițiat ceremonia de deschidere a Anului Sfânt
Cancan.ro
Vești PROASTE pentru românii care petrec Crăciunul pe Valea Prahovei! Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Decizie pentru Călin Georgescu. Avocata sa a anunțat în direct: Acum am primit...
StirileBZI
Acești angajați vor beneficia de al 13-lea salariu! Vor primi nici bonusuri de Crăciun
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
Soția lui Petre Daea a cerut ordin de protecție împotriva lui înainte de Crăciun. Fostul ministru: „Sărbătorim în familie”
substantial.ro
Marcel Ciolacu dezminte acuzațiile de călătorii neplătite cu avionul privat Nordis
MediaFlux
PLATA cu CARDUL se SCHIMBĂ RADICAL! DISPARE în câteva ORE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Misterul sărbătoririi numelor de Cristian și Cristina: Tradiție sau confuzie?