EVALUARE NAŢIONALĂ 2012. BAREMUL DE CORECTARE la ROMÂNĂ a fost MODIFICAT. Lucrările sunt RECORECTATE

EVALUARE NAŢIONALĂ 2012 cu decizii surpriză. Baremul de corectare la limba română A FOST MODIFICAT. Toate lucrările LA LIMBA ROMÂNĂ la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2012 vor fi RECORECTATE. Atât elevii care au ales răspunsul "subiectivă", cât şi cei care au ales răspunsul "predicativă" vor fi PUNCTAŢI.
Romania TV
27 iun. 2012, 17:26
EVALUARE NAŢIONALĂ 2012. BAREMUL DE CORECTARE la ROMÂNĂ a fost MODIFICAT. Lucrările sunt RECORECTATE

EVALUARE NATIONALA 2012.Ceea ce mă jenează este dificultatea răsfoirii„. Această frază i-a încurcat pe abolvenţii claselor a VIII-a la evaluarea naţională 2012.

Recorectarea lucrărilor la limba română este o concluzie finală. Sunt trei elemente care au dus la acest aspect. Primul element este poziţia divergentă a unor membrii ai Academiei Române, al doilea element, poziţia unor colegi din sistemul de învăţământ, iar al treilea element, rezultatele la limba română. 42% dintre elevi au răspuns corect, varianta „C” la subiectul controversat de la limba română, iar în jur de 40%, varianta „B” „, a spus Liviu Pop la România TV.

Ministrul a spus că nu s-a luat mai devreme decizia de recorectare a lucrărilor la limba română, pentru a nu lăsa impresia că baremele de corectare pot fi modificate în timpul examenelor.

„Nu este problema a mea sau a colegilor mei. Cred că este o decizie corectă. Nu am luat mai devreme această decizie, pentru că nu am vrut să lăsăm impresia că se schimbă baremele în timpul probelor. Chiar dacă efortul colegilor mei din centrele de corectare va fi mult mai mare, să recorecteze 166.000 de lucrări, sper să se înţeleagă că acestă decizie este în folosul elevilor. Nu este vina elevilor că un fost ministru nu a fost capabil să organizeze subiectele”, a mai spus Liviu Pop.

Profesorii şi elevii au salutat decizia Ministerului Educaţiei.

Dacă iniţial, ministru Liviu Pop a declarat că BAREMUL DE CORECTARE LA LIMBA ROMÂNĂ nu poate fi modificat, la scurt timp de la acest anunţ, oficialul a anunţat că BAREMUL DE CORECTARE LA ROMÂNĂ A FOST MODIFICAT.

Astfel, atât elevii care au ales răspunsul „subiectivă”, cât şi cei care au ales răspunsul „predicativă” vor fi PUNCTAŢI.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a spus că doar subiectele de la limba română vor fi recorectate.

„Doar subiectele la limba română vor fi recorectate. La matematică nu este nicio problemă, subiectele au fost foarte accesibile”, a declarat ministrul.

Peste 160.000 de absolvenţi ai claselor a VIII-a au susţinut zilele acestea evaluarea naţională, notele de la acest examen urmând să conteze la admiterea în liceu.

Ministrul Educaţiei Liviu Pop a declarat, miercuri, după ultima probă de la EVALUAREA NAŢIONALĂ 2012, că examenul din acest an a fost cel mai bine organizat din ultimii 22 de ani, în ciuda „moştenirii subiectelor elaborate din mandatul lui Daniel Funeriu”. Oficialul a făcut referire la subiectul de la limba română care a generat nemulţumiri din partea elevilor şi profesorilor.

CITEŞTE ŞI EVALUARE NAŢIONALĂ 2012 LIMBA ROMÂNĂ. Profesorii din Sălaj acceptă şi varianta „predicativă”

Liviu Pop a mai spus că 28.000 de elevi nu au participat la examenele de la EVALUAREA NAŢIONALĂ, catalogând acest lucru ca fiind „trist”.

La începutul şedinţei de miercuri a Guvernului, premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului interimar al Educaţiei, Liviu Pop, să prezinte „o propunere corectă” cu privire la baremul de corectare de la testele naţionale, spunând că a văzut că existe dispute legate de rezolvarea unui subiect la proba de limba română.

SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ 2012 – LIMBA ROMÂNĂ

La limba română, elevii au avut de rezolvat varianta 6 din cele pregătite pentru evaluarea națională de Ministerul Educației.

La primul subiect, absolvenţii claselor a VIII-a au avut de analizat un fragment din volumul I al seriei „Cireșarii”, de Constantin Chiriță. În prima parte, li s-a cerut să noteze câte un sinonim potrivit pentru sensul din text al cuvintelor: „leac”, „înfricoşătoare” şi „crezuse” şi să explice rolul semnului exclamării în secvenţa: asta-i!.

La a treia cerinţă, au avut de selectat un epitet şi o enumeraţie din text, iar apoi au avut să numească două moduri de expunere utilizate în textul dat.

Pentru 6 puncte au avut de prezentat, în 30-50 de cuvinte (3-5 randuri) semnificaţia secvenţei: Cartea îi duse în Evul Mediu, printre dueluri şi cavalcade; era o carte pe care o mai citise de câteva ori, era una dintre marile cărţi ale copilăriei şi recitea cu disperare paginile cele mai frumoase.

Primul subiect a mai avut o cerinţă de 12 puncte unde elevii au avut de redactat o compunere de 80-150 de cuvinte (10-15 rânduri), în care trebuia să-şi prezinte opinia despre mesajul fragmentat din Cireşarii de Constantin Chiriţă.

Al doilea subiect i-a adus în actualitate: a pornit de la rândurile semnate de psihologul și scriitorul Ion Vianu în revista „Dilemateca”, despre e-readerul Kindle pe care acesta îl cumpărase de curând.

Subiectele la proba de limba şi literatura română 2012

DailyBusiness
Vortex polar în România! ANM anunță prognoza meteo până pe 9 decembrie 2024
Spynews
El este polițistul care a murit în Timiș. Flavius avea 21 de ani și a fost găsit fără suflare de un coleg
Bzi.ro
Fosta vedetă din România a ajuns fără dinți în gură! Cerșește în Anglia și își reneagă familia!
Fanatik.ro
Orașul din Europa în care trăiesc cei mai mulți români, după București și Chișinău. Comunitatea lor este de peste jumătate de milion de oameni, mulți și-au deschis afaceri aici, unii trimit și bani înapoi în țară
Capital.ro
Obligatoriu dacă schimbi buletinul! O nouă cerință intră în vigoare din 2025
Playtech.ro
Fiica lui Adi Minune, gravidă la două luni de la divorț? Karmen, mesaj direct: „Lăsați-mă să fac ce vreau”
DailyBusiness
Se dau 44.000 de euro GRATIS. Ce dosar trebuie să depui
Adevarul
Semnul demenței care se vede când urci scările. Tendința care ar trebui să dea de gândit
wowbiz.ro
Ce a trăit Raluca Pastramă alături de Ibrahim Ibru! Motivul pentru care s-a căsătorit cu el, deși a știut de la început că face o greșeală: „M-am simțit dorită. Cu Pepe nu am simțit niciodată dragoste extraordinară”
Spynews
Mihaela Borcea, primele declarații despre cererea în căsătorie! Când are loc nunta și cum arată inelul pe care l-a primit de la Sorin
Spynews
Temperaturile extreme au făcut primele victime în România. Doi bărbați au murit de frig în Harghita
Evz.ro
Atacurile cibernetice sunt mai frecvente ca niciodată. Escrocii folosesc ingineria socială
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu Eugenie Bouchard. Cum a putut să apară îmbrăcată, mai mult dezbrăcată
kanald.ro
Un polițist din Timiș, în vârstă de doar 21 de ani, a decedat la serviciu. Tânărul a fost găsit inconștient în toaleta secției
Cancan.ro
Vedeta care a sărăcit după un mare scandal! Acum locuiește la o fermă unde crește capre și cultivă legume
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Statul returnează banii. Decizie obligatorie în România. Cine primește banii înapoi de la Guvern
StirileBZI
De ce se aprinde becul roșu de la congelator: Care sunt cele mai frecvente cauze și ce poți face
Prosport.ro
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
stirilekanald.ro
VIDEO El este polițistul care a murit chiar în secție! Flavius avea doar 21 de ani. Care este cauza decesului: „Un om tânăr, muncitor, mereu dornic să înfrunte provocările”
substantial.ro
Noul mecanism de raportare în România vizează conținutul ilegitim de pe rețelele sociale
MediaFlux
Incineratorul Repsan Energy Oarja, închis de autorități după o descindere de proporții! Bomba ecologică a fost oprită și destructurată
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Time Out a numit cele mai neglijate destinații turistice din Europa de vizitat în 2025. Un oraș din România este pe locul 9