Evaluare naţională 2014 EDU.RO CAPACITATE: Elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă au susţinut marţi proba scrisă la limba şi literatura maternă, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.
Miercuri va avea loc ultimul test al evaluării naţionale, proba scrisă la Matematică.
Afişarea rezultatelor se va face pe data de 27 iunie, până la ora 16,00, după care vor putea fi depuse contestaţiile, până la ora 20,00.
Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 1 iulie.
EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Absolvenţii de clasa a VIII-a au dat examen, luni, 23 iunie, la limba şi Literatura Română din cadrul Evaluării Naţionale 2014. Subiectele şi baremul de corectare au fost publicate, luni, pe edu.ro. Un elev a fost eliminat, iar 53 de absolvenţi de clasa a VIII-a au lipsit, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu, citat de Agerpres.
EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Calendarul Evaluării Naţionale 2014, clasa a VIII-a
VEZI REZULTATE FINALE EVALUARE NATIONALĂ 2014 EDU.RO
EDU.RO Vezi aici MODELUL DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la limba şi literatura română
EDU.RO Vezi aici MODELUL 1 DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică
EDU.RO Vezi aici MODELUL 2 DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică
EDU.RO Vezi aici MODELUL 3 DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică
EDU.RO Vezi aici MODELUL 4 DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică
EDU.RO Vezi aici MODELUL 5 DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică
EDU.RO Vezi aici MODELUL 6 DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică
CITEŞTE ŞI: EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Cât va dura testarea şi ce se întâmplă cu notele
EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO CAPACITATE. În anul şcolar 2013-2014, Ministerul Educaţiei a schimbat regulile admiterii la liceu, astfel că media obţinută la Evaluarea Naţională va reprezenta 75% din media de admitere la liceu, şi nu 50% cât a fost până anul acesta.
EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO: Cum se calculează media de admitere
Media de admitere se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.
Calculul mediei de admitere se face astfel: MA= (ABS+3 EN):4 (media de admitere este egală cu media generală de absolvire de la gimnaziu plus de trei ori media generală de la evaluarea naţională, totul împărţit la patru)
Unde: MA = media de admitere; ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a; EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a
CAPACITATE. EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Prima etapă de ADMITERE 2014 EDU.RO:
EDU.RO EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. A doua etapă de ADMITERE 2014
Elevii din seria curentă şi cei din seriile anterioare, care nu îndeplinesc 18 ani până la începerea anului şcolar 2014-2015, care nu au reuşit să se înscrie în prima etapă, mai pot face acest lucru în cea doua etapă de admitere care are loc în luna iulie.
Între 1 august şi 8 septembrie are loc cea de-a treia etapă de admitere în învăţământul liceal de stat, pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2014 – 2015.
Înscrierea candidaţilor în vederea repartizării pentru învăţământul special se face, în data de 11 iulie 2014, pe baza următoarelor documente:
– Cerere de înscriere
– Certificatul de naştere în copie legalizată
– Adeverinţă eliberată de şcoala absolvită din care să reiasă dacă a promovat sau nu testele naţionale şi în caz că le-a promovat, notele obţinute la fiecare probă şi media generală obţinută la testele naţionale
– Foaia matricolă pentru clasele V-VIII (cu calculul mediei generale)
– Certificatul de încadrare într-o categorie de persoană cu handicap (tipul şi
gradul de deficienţă)
– Certificat de expertiză şi orientare şcolară.
Repartizarea candidaţilor pentru învăţământul liceal special se face în funcţie de tipul şi gradul de deficienţă, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere sau de absolvire, după caz şi în funcţie de opţiuni, la Inspectoratul Şcolar al Judeţului Alba-sala şedinţe, în data de 11 iulie 2014 ora 9.00, în prezenţa candidatului şi a părintelui/tutorelui.
EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Broşura privind ADMITEREA LA LICEU 2014
Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a realizat broşura „Admiterea în învăţământul liceal şi Admiterea în învăţământul profesional de stat cu durata de trei ani”, anul şcolar 2014-2015.
Broşura privind admiterea la liceu cuprinde informaţii importante referitoare la admiterea în învăţământul liceal şi profesional, documentele necesare pentru înscriere, reţeaua unităţilor de învăţământ liceal din municipiul Bucureşti, filierele, profilurile, specializările din învăţământul liceal şi profesional, media ultimului admis din anul şcolar precedent, planul de şcolarizare şi calendarul susţinerii probelor de aptitudini/probelor de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă/ maternă.
Lucrarea este afişată pe site-ul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi va fi tipărită şi distribuită, gratuit, tuturor absolvenţilor claselor a VIII-a din municipiul Bucureşti.
EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. DESCARCĂ DE AICI BROŞURA PRIVIND ADMITEREA LA LICEU
PRECIZĂRI PRIVIND COMPLETAREA FIŞEI DE ÎNSCRIERE
Candidaţii completează pe fişa de înscriere, în ordinea preferinţelor, codurile opţiunilor pentru profilurile, specializările sau domeniile de pregătire dorite.
EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. DESCARCĂ DE AICI MODELUL DE FIŞĂ DE ÎNSCRIERE
Citeşte şi: EVALUAREA NAŢIONALĂ 2014: Gafa de la testarea de la clasa a IV-a
Peste 26.000 de elevi de clasa a VIII-a s-au înscris, într-o primă etapă, în învăţământul profesional, cei mai mulţi optând pentru calificarea de mecanic auto (7.661), ospătar, vânzător în unităţi de alimentaţie (2.243), bucătar (1.326) şi frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist (1.165).
Elevii din clasa a VIII-a au posibilitatea, din acest an, să opteze pentru învăţământul profesional, înscrierea făcându-se înainte de admiterea la liceu, potrivit Mediafax. În urma celor două zile de înscrieri în învăţământul profesional cu durata de trei ani, din perioada 26-27 mai, un număr de 26.003 elevi din clasa a VIII-a şi-au depus candidatura pentru cele 29.465 de locuri disponibile la nivel naţional.
Cele mai căutate calificări sunt cele de mecanic auto, unde s-au înscris 7.661 de candidaţi pe 5.107 de locuri, ospătar (chelner), vânzător în unităţi de alimentaţie – cu 2.243 de înscrişi pe 1.564 de locuri, frizer-coafor- manichiurist-pedichiurist – cu 1.165 de înscrişi pe 973 de locuri şi bucătar – cu 1.326 de înscrişi pe 826 de locuri.
La polul opus, cu cei mai puţini înscrişi, se află calificările operator fabricarea şi prelucrarea polimerilor (cinci înscrişi pe 56 de locuri), confecţioner îmbrăcăminte din piele şi înlocuitori (un candidat înscris pe 28 de locuri), sculptor-intarsier (trei înscrişi pe 56 de locuri), izolator (niciun înscris pe 28 de locuri) şi laminorist (niciun înscris pe 14 locuri).
În 2014, pentru prima dată în ultimii 25 de ani, concurenţa în învăţământul profesional a fost, în unele cazuri, şi de peste şapte candidaţi pe loc. Pentru prima dată, în doar două zile, au fost înscrişi peste 26.000 de candidaţi (faţă de 12.000 anul trecut) pe cele peste 29.000 de locuri, ca urmare a faptului că elevii au avut posibilitatea să se înscrie înainte de admiterea în liceu.
Citeşte şi: ADMITERE LICEU 2014. Topul celor mai bune licee din Bucureşti şi din ţară