EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. 12.973 de elevi de clasa a VIII-a din 198 unităţi de învăţământ de stat şi 317 elevi din 13 unităţi de învăţământ particulare au participat, în perioada 18-20 februarie, la simularea evaluării naţionale, potrivit Inspectoratului Şcolar al Muncipiului Bucureşti.
Participarea la testare este obligatorie, notele nu vor fi trecute în catalog, dar nici nu vor putea fi contestate. Rezultatele obţinute vor fi folosite pentru verificarea stadiului de acumulare a cunoştinţelor pentru elevii care, în iunie, vor susţine examenele propriu-zise şi care contează în proporţie de 75% pentru admiterea la liceu.
Joi, 20 februarie, elevii de clasa a VIII-a au susţinut simularea la disciplina Limba maternă. Ministerul Educației a pus la dispoziția elevilor pe edu.ro modele de subiecte pentru limbile maghiară, rromani, italiana, slovacă, germană, ucraineană și sârbă.
Întrucât simularea a început la ora 9.00, elevii au putut intra în sală până la ora 8.30 și nu vor putea ieși mai devreme de 10.30. Aceștia vor fi monitorizați video, dacă în școală există un astfel de echipament, pe toată durata testării, adică timp de 2 ore. Nu este permis accesul în sălile de clasă cu manuale, cărţi, orice fel de materiale care pot fi folosite drept sursă de rezolvare a subiectelor ori telefoane mobile.
Vezi aici MODELE de SUBIECTE pentru proba la Limba maternă
Lucrările vor fi corectate în centre de evaluare, iar rezultatele finale vor fi afișate în 7 martie.
Rezultatele obţinute de elevi la simularea Evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a sunt analizate la nivelul fiecărei unitati de învăţământ în care s-au desfăşurat simulările naţionale din anul şcolar 2013-2014, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum si la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.
CITEŞTE ŞI: Broşura „ADMITEREA 2014”, distribuită în şcoli până pe 7 mai