EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Subiectele şi baremul de corectare la SIMULARE MATEMATICĂ

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Elevii de clasa a VIII-a au început, marţi, 18 februarie, simulările la evaluarea naţională. Marţi, elevii au susţinut simularea la Limba şi literatura română, iar miercuri la Matematică. Următoarea simulare este programată pe 20 februarie, la Limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi afişate pe 7 martie 2014.
Iulian Tudor
19 feb. 2014, 13:15
EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Subiectele şi baremul de corectare la SIMULARE MATEMATICĂ

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Elevii de clasa a VIII-a au intrat în febra examenelor. Marţi, ei au participat la simularea la Limba română, unde au avut de rezolvat două subiecte, iar miercuri au avut SIMULAREA LA MATEMATICĂ.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014, SUBIECTE MATEMATICĂ. Elevii au primit trei subiecte: La primul au avut de rezolvat un exerciţiu cu puteri, o fracţie, dar şi o problemă de geometrie unde trebuiau să determine un unghi dintr-un cub. Un ultim subpunct din primul subiect a constat într-o adunare simplă, prin care elevii trebuiau sa calculeze numărului total al elevilor de clasa a VIII-a dintr-o simulare la matematica, evaluare nationala 201401simulare la matematica, evaluare nationala 201402şcoală.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014, SUBIECTE MATEMATICĂ. La cel de-al doilea subiect, elevii au primit cinci cerinţe dintre care de desenat o prismă pe foaia de hârtie, de calculat radicali si de verificat rezultatul unei fracţii.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014, SUBIECTE MATEMATICĂ. el de-al treilea subiect primit consta în mai multe probleme de geometrie. La un prim subpunct elevii aveau de calculat dimensiunea unei table de şah. Un alt subpunct o piramida pentru care trebuiau sa determine mai multe unghiuri.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014, SUBIECTE MATEMATICĂ. Simulările au fost organizate întocmai ca examenul de la vară: elevii au stat câte unul în bancă, au avut doi supraveghetori în sală, coli speciale de examen pe care şi-au trecut numele şi au fost monitorizaţi cu ajutorul camerelor de supraveghere care au fost activate pe parcursul celor două ore (9-11) cât au susţinut testarea.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Pentru simularea la matematică au fost exceptate următoarele teme: din capitolul Calcul algebric – Rapoarte de numere reale reprezentate prin litere. Simplificare. Operaţii cu rapoarte (adunare, scădere, înmulţire, împărţire, ridicare la putere cu exponent număr întreg), capitolul funcţii. Din capitolul Ecuaţii, inecuaţii şi sisteme de ecuaţii: rezolvarea în RxR a sistemelor de ecuaţii. Probleme cu caracter aplicativ care se rezolva cu ajutorul sistemelor de ecuaţii. Din capitolul Punctul, dreapta, planul, semiplanul, semidreapta, segmentul de dreapta, unghiul – calculul unor distante in interiorul corpurilor studiate. Din capitolul Corpuri geometrice. Paralelipipedul dreptunghic, cubul; prisma dreapta cu baza triunghi echilateral, pătrat sau dreptunghi; piramida triunghiulară regulata, tetraedrul regulat, piramida patrulatera regulata: – desfăşurări şi – aria laterala, aria totala, volumul.

Vezi aici SUBIECTELE şi BAREMUL DE CORECTARE la Limba română

SUBIECTE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Calculează-ţi nota la română

Proba de marţi s-a desfăşurat normal. La simularea examenului au fost înscrişi 12.070 de elevi, prezenţa efectivă la proba de limba şi literatura română fiind la nivelul Capitalei de 95,63 la sută„, a spus purtătorul de cuvânt al ISMB Marian Banu.

El a mai spus că cea mai bună prezenţă a fost înregistrată în Sectorul 3, unde 98,48 la sută dintre elevii din clasele a VIII-a au fost prezenţi la test. A urmat Sectorul 6 cu 97,68 la sută, apoi Sectorul 4 cu 96,26 la sută, Sectorul 5 – 94,95 la sută, Sectorul 1 – 92,32 la sută şi Sectorul 2 – 94,03 la sută, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Miercuri, elevii au susţinut simularea examenului de Evaluare Națională la Matematică. Prezenţa la proba de Matematică a fost de 95,42%, a declarat Marian Banu.

Astfel, în Sectorul 1 au fost prezenţi 97,4% dintre cei înscrişi, în Sectorul 2 – 93,77%, în Sectorul 3 – 98,07% , în Sectorul 4 – 96,01%, în Sectorul 5 – 95,05%, în Sectorul 6 – 92,22%. În Bucureşti, pentru simularea acestei probe s-au înscris 12.850 candidaţi.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Subiectele la SIMULAREA de la MATEMATICĂ

SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Potrivit calendarului privind organizarea şi desfăşurarea simulării naţionale pentru elevii clasei a VIII-a, urmează proba de limba şi literatura maternă în 20 februarie. Rezultatele testelor vor fi afişate în 7 martie.

Rezultatele obţinute de elevi la simularea evaluării naţionale vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Aceste rezultate nu vor fi trecute în catalog, potrivit Ministerului Educaţiei.

Examenele la limba română şi matematică de la evaluarea naţională pentru elevii clasei a VIII-a vor avea loc între 23 şi 25 iunie. Ca o noutate pentru acest an şcolar, la admiterea în liceu, ponderea mediei de la evaluarea naţională creşte la 75 la sută, faţă de 50 la sută cât a fost până acum, iar media notelor din ciclul gimnazial scade la 25 la sută.

DailyBusiness
Revoltă la ANL: Angajații acuză sabotaj guvernamental și cer stoparea reorganizării care lasă zeci de oameni pe drumuri!
Spynews
Adrian Minune a recunoscut că a înșelat-o pe Cati Simionescu! Cum a reacționat soția manelistului, după ce a aflat totul: ”Am 200 de gagici, nu una”
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Parcul din România care se va transforma de Paște 2025. Sunt așteptați turiști din toate colțurile țării pentru a vedea carnavalul
Capital.ro
România a pierdut cel mai mare artist. NU va mai fi nimeni ca el. Va rămâne veșnic în inimile românilor
Playtech.ro
Ajutor dublu de Paște 2025 pentru unii pensionari: bani pentru miel și cozonac, pe lângă cei 400 de lei de la Guvern
DailyBusiness
Ce pensie vei avea după 40 de ani de muncă? Cum se calculează și ce influențează suma finală
Adevarul
Fost consilier al președintelui Zelenski: „România trebuie să construiască un bloc est-european ce poate rezista valurilor care vin”
wowbiz.ro
Pericol la Cernobîl: România, în zona de risc?! Sarcofagul care izolează materialul radioactiv, grav avariat în urma unui atac cu dronă
Spynews
Două zodii vor fi cerute în căsătorie până la finalul aprilie! Nativii vor avea parte de surprize uimitoare
Spynews
Tzancă Uraganu recunoaște idila cu Laura Vass, după ce paparazzii Spynews.ro i-au surprins împreună: „Mai pici în ispită”. Cum a reacționat Alina Marymar
Evz.ro
Fenomen surprinzător în România, provocat de temperaturile scăzute
Ego.ro
Mihaela Tatu, de nerecunoscut! Cum arăta vedeta la 37 de ani... FOTO
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
kanald.ro
Data la care intră bursele elevilor în luna aprilie 2025. Banii vor fi virați mai devreme
Cancan.ro
Cum a dat soarele, au ieșit la ÎNCĂLZIT! Vedetele au încins atmosfera în parcul Herăstrău - Nu le-a fost rusine deloc
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Apare o nouă taxă auto pentru șoferi. De când vor fi obligați să o plătească
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. O femeie e motivul pentru care fiii lui David Beckham nu-şi mai vorbesc
stirilekanald.ro
„Alt copil, viața merge înainte” Igor Cuciuc a dat vestea mult așteptată, după moartea Andreei: „Un nou Început”. Artistul și soția sa sunt de nedespărțit acum
Schimbare importantă pentru șoferi: Cei cu două mașini vor plăti o nouă taxă obligatorie
MediaFlux
EXCLUSIV PAPARAZZI. Cum sunt Smiley și Gina după doi ani de căsnicie. Ce nu se vede la televizor sau pe rețelele de socializare FOTO & VIDEO
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Furtul de lemne! Metoda cea mai utilizată, potrivit unui activist de mediu