EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Ministerul Educaţiei a publicat cinci teste suplimentare de pregătire la Matematică pentru elevi, dupa ce doar 30,4% dintre elevii de clasa a VIII-a, care au susţinut simularea Evaluării Naţionale 2014, au luat note peste 5 la Matematică.
Vezi aici SUBIECTELE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică
Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/evaluare-nationala-2014-teste-suplimentare-de-pregatire-la-matematica-pentru-elevii-de-clasa-a-viii-a_134308.html#ixzz35WbcJIZB
Citeşte şi: Dezastru la SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ. 48,8% din elevii prezenţi au obţinut medii peste 5
TEST 1 de pregatire la Matematică pentru Evaluarea Naţională 2014
TEST 1 de pregatire la Matematică pentru Evaluarea Naţională 2014 – BAREM DE CORECTARE
TEST 2 de pregatire la Matematică pentru Evaluarea Naţională 2014
TEST 2 de pregatire la Matematică pentru Evaluarea Naţională 2014 – BAREM DE CORECTARE
TEST 3 de pregatire la Matematică pentru Evaluarea Naţională 2014
TEST 3 de pregatire la Matematică pentru Evaluarea Naţională 2014 – BAREM DE CORECTARE
TEST 4 de pregatire la Matematică pentru Evaluarea Naţională 2014
TEST 4 de pregatire la Matematică pentru Evaluarea Naţională 2014 – BAREM DE CORECTARE
TEST 5 de pregatire la Matematică pentru Evaluarea Naţională 2014
TEST 5 de pregatire la Matematică pentru Evaluarea Naţională 2014 – BAREM DE CORECTARE
EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Începand din acest an, la admiterea la liceu, media de la Evaluarea Naţională va avea o pondere de 75% (faţă de 50% cât a fost până acum), iar media generală de absolvire a gimnaziului va fi în proporţie de 25%. Ministerul Educaţiei a anunţat că a luat această decizia în urma rezultatelor de la Evaluarea Naţională 2013, care „au relevat diferenţe notabile între mediile mai mari, obţinute de elevi în şcoală, pe parcursul gimnaziului, şi mediile mai mici, obţinute la Evaluarea Naţională”.
Calendar Evaluarea Nationala 2014:
CITEŞTE ŞI: Şcoli cu PROMOVABILITATE ZERO la simularea Evaluării Naţionale 2014. Vezi care sunt
EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat rezultatele examenelor din cadrul simulării naţionale la clasa a VIII-a. Din totalul celor 187.886 de elevi înscrişi, 177.946 (94,7%) au participat la toate probele. Dintre aceştia, 86.893 (48,8%) au obţinut medii peste 5. Scopul simulării a fost aducerea în atenţia elevilor şi a profesorilor lor a situaţiei reale privind pregătirea înainte de evaluarea naţională din vară.
EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Ca urmare a situaţiei înregistrate, conducerea MEN a decis adoptarea mai multor măsuri de remediere a situaţiei, care urmează să fie aplicate, pe verticală, la nivelul fiecărui judeţ. În acest fel, de la inspectorat, până la şcoală şi elev, se vor întreprinde următoarele:
REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Pe judeţe, cele mai mari procente de note peste 5 s-au înregistrat în municipiul Bucureşti 64,21%, judeţul Brăila – 60,42% şi judeţul Cluj 59,18%. Prezenţa elevilor la examene a fost aici de peste 95%. Cele mai slabe rezultate s-au înregistrat în Călăraşi – 34,18%, Caraş-Severin – 36,28% şi Tulcea – 37,95%. Şi aici, prezenţa a fost de aproximativ 90%. Cea mai ridicată participare a elevilor la simularea naţională pentru clasa a VIII-a s-a înregistrat în judeţul Neamţ – 98,18%, iar cea mai scăzută în judeţul Dolj – 89,04%. În ceea ce priveşte situaţia pe discipline, cel mai ridicat procent la Limba română îi revine Bucureştiului, cu 81,23%, iar cel mai mic procent s-a înregistrat în judeţul Harghita – 38,72%.
REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. La Matematică, primul loc este ocupat tot de Bucureşti, cu 46,38%, iar cel mai scăzut procent îl are judeţul Caraş-Severin 19,33%. La Limba maternă, cel mai mare procent s-a înregistrat în Bistriţa-Năsăud, unde prezenţa elevilor la simulare a fost de 100%, iar cel mai scăzut, în Caraş-Severin – 21,74%, unde, de asemenea, prezenţa a fost de 100%. Precizăm că prezenţa integrală a elevilor la simularea pentru evaluarea naţională s-a înregistat numai în cele două judeţe amintite şi numai la disciplina Limba maternă. În acelaşi timp, la toate examenele, nu a existat o prezenţă mai mică de 89% în niciunul dintre judeţe. Găsiţi mai multe detalii în documentul anexat.
CITEŞTE ŞI: Broşura „ADMITEREA 2014”, distribuită în şcoli până pe 7 mai
Examenul propriu-zis de Evaluare Naţională începe anul acesta pe 23 iunie, cu proba de Limba și literatura română. Examenul va fi supravegheat video, iar camerele vor fi instalate și în sălile în care se descarcă subiectele, precum și în sălile în care se evaluează lucrările scrise.
Vezi aici SUBIECTELE şi BAREMUL DE CORECTARE la limba şi literatura română
Vezi aici SUBIECTELE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică
Calendarul examenului de Evaluare Națională 2014:
CITEŞTE ŞI: Bacalaureat 2014 şi Evaluarea Naţională 2014: Teste pentru elevii care vor să-şi verifice cunoştinţele
Barem Subiecte Română Evaluare Nationala 2014. RomaniaTV.net va publica Barem Subiecte Romana Evaluare Nationala 2014 imediat ce acesta va fi disponibil. Ministerul Educaţiei va publica baremul luni, la ora 15:00.
RomaniaTV.net a publicat SUBIECTELE DATE LA EVALUARE NATIONALA 2014, PROBA DE LIMBA SI LITERATURA ROMANA
Subiecte Romana Evaluare Nationala 2014. Ce s-a dat la romana la Evaluarea Nationala 2014: La primul subiect, absolvenţii de clasa a VIII-a au primit un text la prima vedere – “Randuri pentru Anul Nou“, de Ion Minulescu, pe baza caruia au avut de rezolvat mai multe cerinte care le-au testat cunostintele de vocabular si de teorie literara. Rezolvarea corectă a tuturor cerințelor valorează 42 de puncte.
Subiecte Romana Evaluare Nationala 2014. Ce s-a dat la romana la Evaluarea Nationala 2014: La cel de-al doilea subiect, elevii au avut de comentat un articol publicat în ziarul Adevarul, cu titlul: „Empatia, o abilitate dobandita prin lectura” scris de Corina Zorzor. Elevii pot obține la acest subiect maxim 36 de puncte.
Subiecte Romana Evaluare Nationala 2014. Ce s-a dat la romana la Evaluarea Nationala 2014: La cel de-al treilea subiect, candidații au avut de redactat o scurtă narațiune în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul participării la o întâlnire organizată de școală, cu un scriitor contemporan. Punctajul maxim pentru acest subiecte este de 12 puncte.
EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. SUBIECTUL 1 este NOTAT CU 42 de puncte, iar SUBIECTUL 2 cu 36 de puncte. Toate subiectele sunt OBLIGATORII şi se acordă 10 puncte din OFICIU.
EVALUARE NAȚIONALĂ 2014 PENTRU ABSOLVENȚII CLASEI A VIII-A
ANUL ȘCOLAR 2013-2014
LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ
SUBIECTUL 1
Bine ai venit în anul nou…
Bine ai venit…
De când te aștept aproape am și albit …
Dar fiindcă-mi intri-n casă întâia oară,
Te rog să nu-mi faci casa de ocară…
Nu te grăbi să-mi intri pe furiș,
C-abia sosiși
Noroc că te-am deșteptat
Să te previu la timp, să fii atent,
Și-n clipa marelui eveniment
Să-mi calci în casă cu piciorul drept (…)
Așa te vreau
Te vreau la trup curat … neprihănit…
Și tot așa la suflet și la minte (…)
An nou…
Ai auzit ce-ți cer?…
Nu-ți cer să faci nimic în casa mea,
Mai mult decât ai face tu-ntr-a ta! … (…)
An nou!…
Fii nou de sus și până jos!…
Copil al nimănui, și-al tuturor (…)
Copil gălăgios…
Desfășură-te-ncet de pe mosor*…
Încet … cât mai încet … și liniștit
Și fii atent ca nu care cumva
Să ți se rupă firu-n casa mea!…
Bine-ai venit, An nou…
Bine-ai venit!…
(Ion Minulesc, Rânduri pentru Anul Nou)
A. Scrie pe foaia de examen răspunsul corect pentru fiecare dintre întrebările de mai jos
B. Redactează o compunere de 150-250 de cuvinte în care să-ți exprimi opinia despre semnificația mesajului Rânduri pentru Anul Nou de Ion Minulescu.
În compunerea ta, trebuie
– Să formulezi o opinie despre semnificația mesajului poeziei,
– Să-ți susții opinia formulată, prin două argumente, valorificând textul dat,
– Să ai un conținut adecvat cerinței,
– Să respecți precizarea referitoare la numărul de cuvinte.
SUBIECTUL AL II-lea
Cărțile de ficțiune pe care le citim ne ajută să empatizăm cu cei din jur și să ne adaptăm mai ușor la diverse situații de viață, arată cele mai recente studii psihologice.
În urma unei cercetări realizare de Universitatea York, pe copii cu vârste între 4 și 6 ani, psihologii au observat că aceia care au fost expuși mai mult timp la literatura pentru copii decât la desene animate televizare au o mai mare capacitate de empatie* (…)
Implicarea în poveștile fictive din cărți aduce informații noi despre viața socială, iar acest lucru este extrem de benefic în rândul copiilor, fiindcă le arată versiuni din afara universului propriu.
Totodată studiul relevă că volumele de ficțiune îl ajută pe cititor să se adapteze la viața socială mai mult decât o fac lucrările nonfuncționale. Înțelegerea personajelor dintr-o narațiune este, astfel, echivalentul cunoașterii a diferitor tipuri umane din viața reală. Când sunt scrise bine, romanele constituie în sine povești despre viață, care îl încurajează pe cititor să înțeleagă mai bine profunzimea experienței umane.
(Corina Zorzor, Empatia, o abilitate dobândită prin lectură, în adevărul.ro)
Empatie – identificare, prin trăire, cu alte persoane, cu eroii cărților etc.
A. Scrie, pe foaia de examen, răspunsul pentru fiecare din cerințele de mai jos
– Universitatea din cadrul căreia s-a realizat cercetarea menționată în textul dat
– Categoria de copii cu o capacitate mai mare de empatie.
Când sunt scrise bine, romanele constituie în sine povești despre viață, care îl încurajează pe cititor să înțeleagă mai bine profunzimea experienței umane.
B. Redactează în 80-150 de cuvinte, o scurtă narațiune în care să prezinți o întâmplare petrecută în timpul participării la o întâlnire organizată de școală, cu un scriitor contemporan.
În compunerea ta, trebuie
– Să relatezi o întâmplare respectând succesiunea logică a evenimentelor
– Să precizezi două evenimente ale contextului spațio-temporal
– Să ai un conținut adecvat cerinței
– Să respecți precizarea referitoare la numărul de cuvinte.
Subiectele pentru Evaluarea Naționala sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare, în subordinea Ministerului Educației. Potrivit metodologiei, subiectele de examen trebuie “sa fie formulate clar, precis si in stricta concordanta cu programele pentru Evaluarea Naționala”, sa aibă un nivel mediu de dificultate si sa permită rezolvarea lor in 120 de minute.
In sălile de examen, elevii sunt așezați cate unul in banca, in ordine alfabetica. Examenele scrise pentru Evaluarea Naționala încep la ora 9:00, moment in care se deschid plicurile sigilate care conțin varianta de subiecte multiplicata, in fiecare sală în care se susține examenul. Accesul elevilor in săli este permis, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv pana la ora 8.30, in fiecare zi in care se desfășoară probele scrise.
Supravegherea este asigurata, pentru fiecare sala, de doi asistenți, cadre didactice de alta specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susține proba.
Începând din acest an, în calcularea mediei de admitere în liceu, media de la Evaluarea Naţională reprezintă 75 la sută, faţă de 50 la sută în anii trecuţi, scăzând astfel la 25 la sută ponderea notelor din ciclul gimnazial.
SUBIECTE ROMANA EVALUARE 2014 EDU.RO: Examenele propriu zise de Evaluare Naţională pentru elevii de clasa a VIII-a încep în 23 iunie. Ordinul privind organizarea evaluării naționale pentru absolvenţii clasei a VIII-a în anul școlar 2013-2014 prevede că exemenele vor începe cu proba scrisă la Limba si literatura română, iar pe 1 iulie vor fi afișate rezultatele finale. Examenul va fi supravegheat video și în 2014, iar camerele vor fi instalate și în sălile în care se descarcă subiectele, precum și în sălile în care se evaluează lucrările scrise.
SUBIECTE ROMANA EVALUARE 2014 EDU.RO: Un număr de 166.617 de absolvenţi de clasa a VIII-a sunt aşteptaţi la examenele din cadrul Evaluării Naţionale 2014, conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).
Evaluarea Naţională începe luni cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Marţi, elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Miercuri va avea loc ultimul test din cadrul Evaluării Naţionale, proba scrisă la Matematică.
Afişarea rezultatelor se va face pe data de 27 iunie, până la ora 16,00, după care vor putea fi depuse contestaţiile, până la ora 20,00.
Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 1 iulie.
Potrivit MEN, în iunie 2013, la Evaluarea Naţională au participat 162.331 de absolvenţi de gimnaziu.
SUBIECTE ROMANA EVALUARE 2014 EDU.RO: Un număr de 5.386 de poliţişti acţionează suplimentar, faţă de dispozitivul curent angrenat pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, pe timpul examenului de Evaluare Naţională 2014, respectiv în perioada 23 iunie – 1 iulie, informează un comunicat al IGPR transmis, duminică, AGERPRES.
Din totalul efectivelor suplimentare angrenate în măsurile specifice din zona unităţilor de învăţământ, 4.537 de poliţişti sunt de la structurile de ordine publică, iar 674 sunt poliţişti de la rutieră.
Echipajele din teren vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică. În acest sens, unităţile de învăţământ sunt incluse în itinerariile de patrulare.
De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier şi pentru prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.
IGPR precizează că au fost dispuse măsuri suplimentare şi pentru desfăşurarea examenului naţional de Bacalaureat.