EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Toţi elevii unei şcoli au luat note între 1 şi 4.99!

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat rezultatele examenelor din cadrul simulării naţionale la clasa a VIII-a. Din totalul celor 187.886 de elevi înscrişi, 177.946 (94,7%) au participat la toate probele. Dintre aceştia, 86.893 (48,8%) au obţinut medii peste 5. Scopul simulării a fost aducerea în atenţia elevilor şi a profesorilor lor a situaţiei reale privind pregătirea înainte de evaluarea naţională din vară.
Filip Stan
06 mart. 2014, 12:01
EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Toţi elevii unei şcoli au luat note între 1 şi 4.99!

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 LIMBA ROMANA

64,3 % dintre elevii din judetul Timis au reusit sa obtina, la proba scrisa de Limba si Literatura Romana, note peste 5. Din 5356 de elevi inscrisi, 1912 au luat note intre 1 si 4,99 la romana.

La polul opus sunt cei patru elevi care au reusit sa obtina nota 10.

Cei patru studiaza la: C.D. Loga, Colegiul National Coriolan Brediceanu Lugoj, Scoala Gimnaziala Anisoara Odeanu Lugoj si Scoala Gimnaziala Jimbolia.

La Limba Romana, cele mai bune rezultate le-au obtinut elevii de la Colegiul National Coriolan Brediceanu Lugoj, 26,79% dintre ei obtinand note intre 9 si 9,99.

La coada clasamentului se afla Centrul scolar pentru educatie Incluziva Constantin Pufan si Centrul pentru Educatie Incluziva Alexandru Rosca, unitati din invatamantul special, unde  toti elevii care au sustinut simularea Evaluarii Nationale la Limba si literatura romana, au obtinut note intre 1 si 4,99, scrie Opinia Timişoarei.

Procentul de elevi cu note peste 5 la aceasta proba situeaza judetul Timis pe locul 15 pe tara. Rezultatele sunt mai slabe decat in 2013, cand 78,85 % dintre elevi au reusit sa obtina note peste 5 .

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 MATEMATICA

La simularea probei de Matematica din cadrul Evaluarii Nationale din 5356 de  elevi care au sustinut examenul, 3444 de elevi au obtinut note  egale sau peste 5.

Asta reprezinta un procent de 64, 30%, fata de  78,85 % la proba sustinuta in 2013.

Totusi, 28 de elevi au reusit  sa obtina nota 10.  Ei invata la CD Loga ( 3 elevi), Grigore Moisil ( 4 elevi), Liceul Teoretic Bartok Bela( 1 elev), Liceul Teoretic William Shakespeare ( 1 elev), Liceul Carmen Syla ( 3 elevi), scoala Gimnaziala 6 Timisoara ( 1 elev), scoala Gimnaziala Sanmihaiu Roman ( 1 elev), scoala Gimnaziala nr. 24 ( 6 elevi), scoala Gimnaziala nr 7 Sfanta Maria ( 2 elevi), scoala Gimnaziala nr. 16 ( 1 elev), scoala Gimnaziala nr. 21 (1 elev), scoala Gimnaziala nr. 18 Timisoara (1 elev), scoala Gimnaziala nr. 13 ( 2 elevi), scoala Gimnaziala Ghizela ( 1 elev). Unitatile de invatamant  din coada clasamentului sunt scolile din Tormac, Ghizela, Barna, Valcani, Beba Veche, Cenad,  Pesac, Teremia Mare, Pischia, Buzias, Cheveresu Mare, Brestovat, Stiuca, Darova, scoala Gimnaziala nr. 3 Lugoj, scoala Gimnaziala nr. 15 Timisoara, scoala Gimnaziala Sacosu Turcesc, unitati de învatamant in care toti elevii prezenti la proba de matematica au obtinut note sub 5.

LIMBA MATERNA

La Limba Materna, din 204 elevi inscrisi, 141 au obtinut note  egale sau peste 5 adica 69,11%  fata de  92,85 %, procent obtinut la simularea Evaluarii Nationale din 2013. 2 elevi au reusit sa obtina nota 10 . Elevii de nota 10 provin de la: scoala Gimnaziala nr. 12 Maguri si Liceul Teoretic Nikolaus Lenau.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Ca urmare a situaţiei înregistrate, conducerea MEN a decis adoptarea mai multor măsuri de remediere a situaţiei, care urmează să fie aplicate, pe verticală, la nivelul fiecărui judeţ. În acest fel, de la inspectorat, până la şcoală şi elev, se vor întreprinde următoarele:

  • Inspectoratele şcolare vor prezenta situaţia reală tuturor directorilor de şcoli şi vor aduce la cunoştinţa acestora măsurile dispuse de MEN şi, după caz, a celor adoptate la nivel local. De asemenea, inspectoratele vor monitoriza implementarea acestora.
  • La nivelul şcolii, va fi analizată situaţia şi se vor lua măsurile impuse de MEN, dar şi alte măsuri suplimentare pentru pregătirea elevilor, acolo unde şcoala consideră necesar.
  • Părinţii vor fi informaţi asupra situaţiei elevilor, în cadrul şedinţelor cu părinţii. Tot atunci, li se vor prezenta soluţiile pe care şcoala le are în vedere pentru fiecare elev în parte.
  • Lucrările fiecărui elev vor fi analizate la nivelul clasei, pentru a se identifica punctele slabe şi, în consecinţă, pentru a putea corecta neajunsurile înregistrate.
  • Se vor efectua ore de pregătire pentru examinarea naţională din vară.
  • EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Dezastru la simulare, peste 50% dintre elevi au medii sub 5

     

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Pe judeţe, cele mai mari procente de note peste 5 s-au înregistrat în municipiul Bucureşti 64,21%, judeţul Brăila – 60,42% şi judeţul Cluj 59,18%. Prezenţa elevilor la examene a fost aici de peste 95%. Cele mai slabe rezultate s-au înregistrat în Călăraşi – 34,18%, Caraş-Severin – 36,28% şi Tulcea – 37,95%. Şi aici, prezenţa a fost de aproximativ 90%. Cea mai ridicată participare a elevilor la simularea naţională pentru clasa a VIII-a s-a înregistrat în judeţul Neamţ – 98,18%, iar cea mai scăzută în judeţul Dolj – 89,04%. În ceea ce priveşte situaţia pe discipline, cel mai ridicat procent la Limba română îi revine Bucureştiului, cu 81,23%, iar cel mai mic procent s-a înregistrat în judeţul Harghita – 38,72%.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Dezastru la SIMULARE. 48,8% din elevii prezenţi au obţinut medii peste 5

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. La Matematică, primul loc este ocupat tot de Bucureşti, cu 46,38%, iar cel mai scăzut procent îl are judeţul Caraş-Severin 19,33%. La Limba maternă, cel mai mare procent s-a înregistrat în Bistriţa-Năsăud, unde prezenţa elevilor la simulare a fost de 100%, iar cel mai scăzut, în Caraş-Severin – 21,74%, unde, de asemenea, prezenţa a fost de 100%. Precizăm că prezenţa integrală a elevilor la simularea pentru evaluarea naţională s-a înregistat numai în cele două judeţe amintite şi numai la disciplina Limba maternă. În acelaşi timp, la toate examenele, nu a existat o prezenţă mai mică de 89% în niciunul dintre judeţe. Găsiţi mai multe detalii în documentul anexat.

CITEŞTE ŞI: Broşura „ADMITEREA 2014”, distribuită în şcoli până pe 7 mai

Examenul propriu-zis de Evaluare Naţională începe anul acesta pe 23 iunie, cu proba de Limba și literatura română. Examenul va fi supravegheat video, iar camerele vor fi instalate și în sălile în care se descarcă subiectele, precum și în sălile în care se evaluează lucrările scrise.

Vezi aici SUBIECTELE şi BAREMUL DE CORECTARE la limba şi literatura română

Vezi aici SUBIECTELE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică

Calendarul examenului de Evaluare Națională 2014:

  • 13 iunie – Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
  • 16 – 18 iunie – Înscrierea la Evaluarea Națională
  • 23 iunie – Limba și literatura română – proba scrisă
  • 24 iunie – Limba și literatura maternă – proba scrisă
  • 25 iunie – Matematică – proba scrisă
  • 27 iunie – Afișarea rezultatelor (până la ora 16:00)
  • 27 iunie – Depunerea contestațiilor (orele 16:00 – 20:00)
  • 28 iunie – 30 iunie – Rezolvarea contestațiilor
  • 1 iulie – Afișarea rezultatelor finale după contestații.

CITEŞTE ŞI: Bacalaureat 2014 şi Evaluarea Naţională 2014: Teste pentru elevii care vor să-şi verifice cunoştinţele

DailyBusiness
Revoltă la ANL: Angajații acuză sabotaj guvernamental și cer stoparea reorganizării care lasă zeci de oameni pe drumuri!
Spynews
Adrian Minune a recunoscut că a înșelat-o pe Cati Simionescu! Cum a reacționat soția manelistului, după ce a aflat totul: ”Am 200 de gagici, nu una”
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Parcul din România care se va transforma de Paște 2025. Sunt așteptați turiști din toate colțurile țării pentru a vedea carnavalul
Capital.ro
România a pierdut cel mai mare artist. NU va mai fi nimeni ca el. Va rămâne veșnic în inimile românilor
Playtech.ro
Ajutor dublu de Paște 2025 pentru unii pensionari: bani pentru miel și cozonac, pe lângă cei 400 de lei de la Guvern
DailyBusiness
Ce pensie vei avea după 40 de ani de muncă? Cum se calculează și ce influențează suma finală
Adevarul
Fost consilier al președintelui Zelenski: „România trebuie să construiască un bloc est-european ce poate rezista valurilor care vin”
wowbiz.ro
Pericol la Cernobîl: România, în zona de risc?! Sarcofagul care izolează materialul radioactiv, grav avariat în urma unui atac cu dronă
Spynews
Două zodii vor fi cerute în căsătorie până la finalul aprilie! Nativii vor avea parte de surprize uimitoare
Spynews
Tzancă Uraganu recunoaște idila cu Laura Vass, după ce paparazzii Spynews.ro i-au surprins împreună: „Mai pici în ispită”. Cum a reacționat Alina Marymar
Evz.ro
Fenomen surprinzător în România, provocat de temperaturile scăzute
Ego.ro
Mihaela Tatu, de nerecunoscut! Cum arăta vedeta la 37 de ani... FOTO
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
kanald.ro
Data la care intră bursele elevilor în luna aprilie 2025. Banii vor fi virați mai devreme
Cancan.ro
Cum a dat soarele, au ieșit la ÎNCĂLZIT! Vedetele au încins atmosfera în parcul Herăstrău - Nu le-a fost rusine deloc
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Apare o nouă taxă auto pentru șoferi. De când vor fi obligați să o plătească
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. O femeie e motivul pentru care fiii lui David Beckham nu-şi mai vorbesc
stirilekanald.ro
„Alt copil, viața merge înainte” Igor Cuciuc a dat vestea mult așteptată, după moartea Andreei: „Un nou Început”. Artistul și soția sa sunt de nedespărțit acum
Schimbare importantă pentru șoferi: Cei cu două mașini vor plăti o nouă taxă obligatorie
MediaFlux
EXCLUSIV PAPARAZZI. Cum sunt Smiley și Gina după doi ani de căsnicie. Ce nu se vede la televizor sau pe rețelele de socializare FOTO & VIDEO
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Furtul de lemne! Metoda cea mai utilizată, potrivit unui activist de mediu