EVALUARE NAŢIONALĂ 2015: Elevii de clasa a VIII-a au avut de pregătit pentru simularea la Matematică cinci capitole, potrivit listei de conţinuturi pentru simularea Evaluării Naţionale.
Scopul simulărilor este să îi obişnuiasca pe elevi cu rigoarea unui examen şi să optimizeze rezultatele copiilor.
Elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susține miercuri simularea la Limba și literatura maternă.
Afișarea rezultatelor este programată pentru data de 6 martie.
Regulile din sala de examen
EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Potrivit metodologiei de organizare, elevii care participă la simulare nu pot intra în sălile de examen cu manuale, cărţi, dicţionare, însemnări sau rezumate care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu ghiozdane sau poşete. De asemenea, elevii nu pot avea asupra lor nici telefoane mobile sau căşti audio.
Rezultatele obţinute la simularea Evaluării Naţionale vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral.
Simulările au un dublu scop: familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naționale, respectiv a unui examen de bacalaureat național și optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale.
Rezultatele simulării din 2014
Anul trecut, în jur de 49% dintre elevii de clasa VIII-a prezenţi la simularea Evaluării Naţionale au obţinut medii peste 5, respectiv 67% la sută la Limba română şi 30% la Matematică. Din totalul celor peste 187.800 de elevi înscrişi, 177.900 (95%) au participat şi la proba de Limba română şi la cea de Matematică. Dintre aceştia, peste 86.800 (49%) au obţinut medii peste cinci.
Calendarul examenului de Evaluare Naţională 2015:
Citeşte şi: EVALUARE NAŢIONALĂ 2015: Subiectele la LIMBA ROMÂNĂ primite la SIMULARE
Și elevii din clasele a XI-a și a XII-a vor participa la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat. Astfel, aceste simulări pentru bacalaureat vor avea următorul calendar: Limba și literatura română (2 martie), Limba și literatura maternă (3 martie), proba obligatorie a profilului (4 martie) și, doar pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului și specializării (6 martie). Toate probele sunt scrise, iar afișarea rezultatelor va avea loc pe data de 12 martie.