EVALUARE NATIONALA 2016 EDU.RO: MODELE SUBIECTE MATEMATICĂ pentru Capacitate 2016

EVALUARE NATIONALA 2016 EDU.RO, MODELE SUBIECTE MATEMATICĂ: 149.130 de absolvenți ai clasei a VIII-a au participat la prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale 2016. Marți, 28 iunie, elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă. Examenul se va încheia miercuri, 29 iunie, cu proba scrisă la Matematică.
Romania TV
28 iun. 2016, 03:38
EVALUARE NATIONALA 2016 EDU.RO: MODELE SUBIECTE MATEMATICĂ pentru Capacitate 2016

SUBIECTE MATEMATICA EVALUARE NATIONALA 2016 EDU.RO: Luni, 27 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, proba de Limba și literatura română. Dintre cei 153.672 de candidați înscriși, au fost prezenți 149.130 (97,04%), iar 4.542 (2,96%) au absentat. Au fost eliminați pentru tentativă de fraudă 6 candidați. Lucrările acestora au fost notate cu 1.

Marți, 28 iunie, elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă. Examenul se va încheia miercuri, 29 iunie, cu proba scrisă la Matematică. Prima afișare a rezultatelor este programată pe data de 1 iulie (până la ora 16:00). În aceeași zi, vor putea fi depuse și contestațiile (până la ora 20:00). Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

Pentru susținerea probelor au fost desemnate 4.809 centre de examen. Lucrările candidaților vor fi evaluate în centre zonale din alte județe decât cele în care au avut loc probele.

Reamintim că media generală obținută la Evaluarea Națională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învățământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală la Evaluarea Națională (cu o pondere de 75%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 25%).

SUBIECTE MATEMATICĂ Evaluarea Naţională 2016. Examenele sunt supravegheate video

În vederea asigurării desfășurării corecte a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, în conformitate cu prevederile reglementărilor în vigoare, comisiile din unitățile de învățământ și comisiile județene/ comisia municipiului București de organizare a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a verifică, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după încheierea probei scrise. În cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă ori în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraude, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen din unitatea de învățământ respectivă.

Subiecte MATEMATICĂ Evaluarea Naţională 2016. Dacă, în urma verificărilor se constată existența unor nereguli, fraude sau tentative de fraudă, respectiv nerespectarea reglementărilor în vigoare, comisia din unitatea de învățământ ia măsurile care se impun, în conformitate cu prevederile metodologiei de organizare și desfășurare a evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a, care pot merge până la acordarea notei 1 (unu) pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Se interzice candidaților la evaluarea națională să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ în acest scop.

Subiecte MATEMATICĂ Evaluarea Naţională 2016. Candidații care refuză depozitarea obiectelor menționate în sala stabilită de comisie în acest scop nu vor fi primiți în examen.

Se interzice candidaților la evaluarea națională să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea ori în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Subiecte MATEMATICĂ Evaluarea Naţională 2016. Se interzice candidaților să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea, sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Se interzice candidaților să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.
Candidatul major și părinții/reprezentanții legali ai candidatului minor pot solicita comisiei județene/a municipiului București de organizare a evaluării naționale să vadă lucrarea/lucrările proprie/proprii a/ale propriului copil numai după afișarea rezultatelor finale după contestații. La vizualizarea lucrării/lucrărilor, candidatul minor trebuie să fie însoțit obligatoriu de un părinte/reprezentant legal.

Subiecte MATEMATICĂ Evaluarea Naţională 2016. Topul celor mai bune licee în 2015:

1. Colegiul Naţional „Sfântul Sava”
2. Colegiul „Naţional” din Iaşi
3. Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova
4. Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“ Cluj-Napoca 
5. Colegiul Naţional „Andrei Şaguna“ Braşov

Subiecte MATEMATICĂ Evaluarea Naţională 2016. Media de admitere la liceu este compusă din media de la Evaluarea Naţională care cântăreşte 75% , restul revenind mediei din anii de gimnaziu.

Subiecte MATEMATICĂ Evaluarea Naţională 2016. Anul trecut, rata de promovare s-a îmbunătăţit în toate judeţele, cu o singură excepţie: Teleorman (67%, în 2015, faţă de 70%, în 2014). Subiecte MATEMATICĂ Evaluarea Naţională 2016.

EVALUARE NATIONALA 2016 EDU.RO: Elevii de clasa a VIII-a care se pregătesc pentru admiterea la liceu în 2016, după aflarea rezultatelor la Evaluarea Naţională, au la dispoziţie Ghidul Candidatului publicat de edu.ro. Este vorba despre oferta de şcolarizare, concretizată în profiluri, domenii şi calificări profesionale, ultimele medii de intrare de anul trecut, numărul de clase cu locuri, calendarul admiterii şi alte informaţii utile. vezi aici BROŞURĂ ADMITERE LICEU 2016

Noul top al liceelor din Bucureşti

Vă prezentăm mai jos noul top al celor mai bune licee din Capitală, realizat în funcţie de ultima medie de intrare la liceu.

1. Colegiul Naţional Sfântul Sava”, ultima medie de admitere a fost anul trecut 9,65. Anul acesta sunt disponibele 252 de locuri, dintre care 168 sunt la matematică-informatică. Anul acesta Sava are şase clase de matematică – informatică, faţă de cinci câte au fost în anul anterior, conducerea colegiului decizând să renunţe la o clasă de Ştiinţe ale Naturii. La restul specializărilor s-a păstrat acelaşi număr de clase, respectiv una la Matematică – Informatică – biling limba engleză şi una la Filologie.

2. Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, ultima medie de admitere a fost anul trecut 9,65. Şcoala are disponile anul acesta 252 de locuri disponibile (84 la Matematică – Informatică, 84 Ştiinţe ale Naturii, 28 Filologie şi 56 la Ştiinţe Sociale. Numărul de clase a rămas acelaşi la fel ca anul trecut, nouă.

3. Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, ultima medie de admitere a fost anul trecut 9,61. Anul acesta sunt disponibile 252 de locuri.

4. Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, ultima medie de admitere a fost anul trecut 9,58. Absolvenţii clasei a VIII-a au anul acesta 289 de locuri, 252 pentru matematică-informatică şi 28 pentru Ştiinţe ale naturii.

5. Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”, ultima medie de admitere a fost anul trecut 9,53. Pentru anul şcolar 2016-2017 sunt 224 de locuri, dintre care 140 Matematică-informatică, 56 Ştiinţe ale naturii şi 28 Filologie. Având opt clase ca şi anul trecut, acestea sunt împărţite astfel: cinci la Matematică – Informatică, două la Ştiinţe ale Naturii şi una la Filologie.

6. Colegiul Naţional „Spiru Haret”, ultima medie de admitere a fost anul trecut 9,42. Absolvenţii clasei a VIII-a pentru anul şcolar 2016-2017 au disponibile 224 de locuri, cele mai multe fiind la Matematică-informatică, Ştiinţe ale naturii şi Ştiinţe sociale unde sunt câte 56 de locuri.

7. Colegiul Naţional „Dimitrie Cantemir”, ultima medie de admitere a fost anul trecut 9,40. Colegiul are disponibile 168 de locuri, faţă de 140 câte au avut în anul şcolar 2015/2016. Absolvenţii de clasei a VIII-a au 112 de locuri la Matematica – Informatică, la Matematică – Informatică – bilingv limba engleză sunt 28 de locuri, în timp ce la Ştiinţe ale Naturii sunt dispobile 28 de locuri.

8. Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc”, ultima medie de admitere a fost anul trecut 9,33. Colegiul are anul acesta pentru absolvenţii clasei a VIII-a 168 de locuri, la fel ca în anul şcolar 2015/2016. La Matematică – Informatică – bilingv limba engleză sunt 84 de locuri, iar la Filologie – bilingv limba engleză sunt de asemenea 84 de locuri.

9. Colegiul Naţional „Matei Basarab”, ultima medie de admitere a fost anul trecut 9,22. Anul acesta sunt disponibile 224 de locuri, dintre care 112 pentru specializarea Matematică-informatică, 56 la Ştiinţe ale Naturii, 28 la Filologie şi 28 la Ştiinţe Sociale.

10. Colegiul Naţional „Grigore Moisil”, ultima medie de admitere a fost anul trecut 9,21. Absolvenţii clasei a VIII-a au disponibile la Matematică – Informatică sunt 84 de locuri, la Ştiinţe ale Naturii sunt 28 de locuri, ultima medie fiind 9,34, la Filologie sunt 28 de locuri, ultima medie fiind de 9,21, iar la Ştiinţe Sociale sunt 28 de locuri.

Înscrierile la liceu vor avea loc în perioada 8-12 iulie 2016, iar repartizarea computerizată va fi pe 19 iulie 2016. La admiterea liceu, va conta în proporție de 75% media de la Evaluarea Națională și 25% media generală de absolvire a claselor V-VIII, ca și până acum. În școlile profesionale cu durată de 3 ani, la care elevii primesc o bursă lunară de la stat de 200 de lei și unde practica se face la companii, înscrierile încep pe 13 iunie 2016.

Directorii unităţilor de învăţământ gimnazial stabilesc, până la data de 9 mai 2016, graficul desfăşurării pe clase a acţiunilor de completare a opţiunilor pentru absolvenţii clasei a VIII-a.

Acţiunile de completare a opţiunilor pentru absolvenţii clasei a VIII-a se desfăşoară în perioada 8-12 iulie 2016. La fiecare şedinţă, participă elevii, părinţii/ tutorii legal instituiţi (un părinte/tutore pentru fiecare elev), diriginţii, precum şi un membru sau un delegat al Consiliului de administraţie al unităţii şcolare. Părinţii/tutorii legal instituiţi semnează un proces-verbal de instruire.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

Calculul mediei de admitere se face astfel:

media-admitere

unde:

MA = media de admitere;

ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;

EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a

Înscrierea în clasa a IX-a, la învăţământul de zi, a absolvenţilor de gimnaziu (cu excepţia celor care candidează pentru licee/clase pentru care se susţin probe de aptitudini, a celor care solicită înscrierea în învăţământul special şi a celor care candidează pe locurile speciale pentru romi, pentru care se aplică prevederile specifice menţionate în prezenta metodologie) se face prin repartizare computerizată, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în baza opţiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv şi în limita locurilor aprobate, prin planul de şcolarizare, pentru unităţile şcolare finanţate de la bugetul de stat.

În cazul în care doi candidaţi au medii de admitere egale, aceştia vor fi departajaţi folosind, în ordine, următoarele criterii:

– media generală obţinută la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a

– media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;

– nota obţinută la proba de limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale;

– nota obţinută la proba de matematică din cadrul Evaluării Naţionale;

– nota obţinută la proba de limbă maternă din cadrul Evaluării Naţionale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă, susţinută conform prevederilor Art.10, în cazul candidaţilor care solicită înscrierea la unităţi de învăţământ cu predare în limba minorităţilor naţionale.

În cazul în care, la o unitate de învăţământ, pe ultimul loc, există candidaţi cu opţiunea exprimată pentru acea unitate şcolară şi care au mediile de admitere, precum şi toate mediile menţionate egale, atunci toţi aceşti candidaţi sunt declaraţi admişi la opţiunea solicitată.

Pentru liceele/clasele la care se organizează probe de aptitudini, înscrierea se desfăşoară în perioada 23-24 mai 2016

DailyBusiness
Românii vor plăti rate mai mari. ROBOR a urcat la 5,58% pe an
Spynews
”Ei știu că noi aveam un plan”. Ce mesaj le transmite Adriana Bahmuțeanu copiilor ei. Vedeta luptă în continuare să îi ia acasă, după moartea lui Silviu Prigoană
Bzi.ro
Adriana Bahmuțeanu, mesaj înduioșător pentru fiii cei mari ai lui Silviu Prigoană: ”Să le trimită dramul de înțelepciune!”
Fanatik.ro
Orașul în care casele costă doar 1 euro. Se află la mai puțin de 5 ore de România, are peisaje superbe, iar aici poți duce o viață frumoasă și liniștită
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii care au buletin! Trebuie să anunțe în termen de 24 de ore
Playtech.ro
Silviu Prigoană și-a făcut singur parastasul de 40 de zile acum 16 ani: ce spun preoții despre acest obicei neobișnuit
DailyBusiness
Se schimbă legislația. Se confiscă plăcuțele de înmatriculare și certificatul mașinii
Adevarul
Singura „legumă” care produce vitamina D „la fel ca oamenii”. Beneficiile uluitoare, explicate de un cercetător
wowbiz.ro
Văduva lui Silviu Prigoană îi dă replica Adrianei Bahmuțeanu: "Copiii nu vor să o vadă: «"Știm ce i-ai făcut lui tati»"
Spynews
Imagini de colecție cu Silviu Prigoană și Adriana Bahmuțeanu în ziua nunții. S-au căsătorit pentru prima dată în 2003
Spynews
Războiul continuă! Anamaria Prodan l-a dat în judecată pe Dinte, martorul lui Laurentiu Reghecampf
Evz.ro
Sindromul accentului străin. Boala misterioasă căreia medicii nu-i dau de cap
Ego.ro
Atac la Silviu Prigoană, chiar și după ce a murit! ”L-am blestemat!”
Prosport.ro
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
kanald.ro
Gabriela Lucuțar, pusă într-o situație dificilă după înmormântarea secretă a lui Silviu Prigoană. „Regina Întunericului” face un apel către Honorius Prigoană: „Au fost niște probleme”
Cancan.ro
Regina Întunericului rupe tăcerea, la o zi după înmormântarea secretă a lui Prigoană: 'Nu și-a dorit să fie văzut mort!'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Avertisment pentru șoferi la ITP. Se schimbă legea din 29 noiembrie. La ce trebuie să renunțe
StirileBZI
Românii plătesc din noiembrie o nouă taxă! Este deja inclusă în facturi și nu o poți evita
Prosport.ro
FOTO. Fiica lui Ilie Dumitrescu, apariție incendiară!
stirilekanald.ro
Văduva lui Silviu Prigoană, declarații bombă după decesul omului de afaceri
substantial.ro
Meciul România – Kosovo din Liga Națiunilor, întrerupt din cauza retragerii oaspeților
MediaFlux
LOVITURĂ pentru SENIORI! NU și-au PRIMIT PENSIA! Casa de Pensii a EXPLICAT EXACT!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Scheletul unui copil, descoperit în Parcul Botanic din Timișoara