EVALUARE NAŢIONALĂ. Ministrul Educaţiei, nemulţumit de elevi: Nu mă aştept la un rezultat spectaculos în vară

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat rezultatele examenelor din cadrul simulării naţionale la clasa a VIII-a şi s-a declarat nemulţumit de pregătirea elevilor. Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat, joi, că subiectele se puteau rezolva uşor, dacă elevii s-ar fi pregătit. De asemenea, el a precizat că nici la examenul din vară nu se aşteaptă la rezultate spectaculoase. Rezultatele la EVALUARE NAŢIONALĂ vor fi afişate pe 7 martie 2014. 
Romania TV
06 mart. 2014, 11:02
EVALUARE NAŢIONALĂ. Ministrul Educaţiei, nemulţumit de elevi: Nu mă aştept la un rezultat spectaculos în vară

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat rezultatele examenelor din cadrul simulării naţionale la clasa a VIII-a. Din totalul celor 187.886 de elevi înscrişi, 177.946 (94,7%) au participat la toate probele. Dintre aceştia, 86.893 (48,8%) au obţinut medii peste 5.

Citeşte: EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Dezastru la simulare, peste 50% dintre elevi au medii sub 5

„Eu sunt optimist, chiar dacă sunt nemulţumit de rezultatele acestei simulări, o să vedem şi la bacalaureat ce se întâmplă (…) Cred că vom reuşi să remediem. Sigur, nu mă aştept la un rezultat spectaculos în vară, dar important este ca încet, gradual, să ajungem la rezultate mai bune. Acesta este nivelul de pregătire al elevilor şi de mobilizare. Constatăm din aceste rezultate că gradul de mobilizare al elevilor este foarte scăzut, cel puţin la matematică”, a precizat Remus Pricopie.

Ministrul Educaţiei a explicat că a cerut ca simularea să se desfăşoare luna aceasta pentru a fi timp „pentru intervenţii” până la examenul din vară.

„În mod deliberat am cerut ca simularea să se facă cu câteva luni înaintea examenului propriu-zis, pentru a avea totuşi timp pentru intervenţii. Suntem în luna martie, examenul este în vară, prin urmare încă putem să ne concentrăm asupra acestor evaluări”, a precizat Pricopie.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Cele mai tari „perle” de la proba de română

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, consideră că simulările pentru examenele de evaluare națională sunt necesare, pentru că numai astfel se poate afla din timp care este nivelul elevilor și se poate interveni acolo unde este nevoie.

„Evident că ne ajută. Dacă vrem informații exacte din sistem, trebuie să avem o evaluare națională. Dacă nu am fi avut această simulare pentru evaluarea națională, nu am fi știut cum stăm. În mod deliberat am cerut ca simularea să se facă cu câteva luni înaintea examenului propriu-zis, pentru a avea totuși timp pentru intervenție. Suntem în luna martie, examenul este în vară, prin urmare, încă putem să ne concentrăm asupra acestor evaluări”, a precizat joi ministrul Educației Naționale, care a participat la cea de-a treia ediție a Conferinței Lauder de diplomație și afaceri internaționale, eveniment organizat la Palatul Parlamentului.

El a precizat că această simulare a avut loc și anul trecut, singura diferență de anul acesta fiind abordarea la nivel național.

„Simulările pentru examenele de evaluare națională nu se petrec pentru prima dată anul acesta, le-am avut și în anii trecuți, singura diferență față de anul trecut este abordarea națională. Adică, în loc să faci în fiecare săptămână câte un județ, iar datele să nu le poți compara, pentru că, fiind metode diferite, nu ai cum să le compari, am aplicat simularea pentru evaluarea națională în același timp, după același mod în care sunt redactate subiectele pentru examenul din vară și cu posibilitatea să le comparăm”, a explicat Pricopie, potrivit Agerpres.

Potrivit ministrului Educației, introducerea examenului de evaluare națională pentru elevii din clasa a XI-a îi va ajuta pe aceștia să înțeleagă care este nivelul de dificultate, pentru că examenul de bacalaureat este „unul mult mai complicat”, și să se mobilizeze pentru examen.

„Cu calm, cu profesionalism, cu ce știu profesorii să facă mai bine la clasă, adică vocație, eu cred că vom reuși să remediem — sigur, nu mă aștept la un rezultat spectaculos în vară—, dar important este ca, încet, gradual să ajungem la rezultate mai bune”, a spus Pricopie.

El a arătat că, pe marginea lucrărilor elevilor, vor fi evaluări și discuții cu profesorii de la clasă, cu părinții.

„Lucrările vor ajunge în mâna fiecărui elev, astfel încât elevul să vadă unde a greșit, să poată să prezinte și părintelui această lucrare. Sigur că, ulterior, ele vor fi recuperate și ținute la școală, dar această discuție individualizată pentru fiecare caz în parte este importantă”, a afirmat Pricopie.

Pe de altă parte, el a anunțat că, în luna mai, vor fi evaluați elevii din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, de asemenea la nivel național.

„Vom ști unde copiii reușesc să performeze și unde avem probleme, iar acolo unde avem probleme, ne vom orienta cu politici publice corespunzătoare, vom monitoriza, vom evalua, de la ceea ce se întâmplă în clasă la modul în care școala este condusă. Vom avea date pe baza cărora să putem să spunem că această școală performează, prin urmare îi felicităm și îi susținem mai departe, sau această școală nu performează, prin urmare va trebui să facem o serie de schimbări, de la ceea ce ce se întâmplă în clasă până la nivelul managementului”, a mai spus Pricopie.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Dezastru la matematică, multe note de 1 şi 1.99!

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Ca urmare a situaţiei înregistrate, conducerea MEN a decis adoptarea mai multor măsuri de remediere a situaţiei, care urmează să fie aplicate, pe verticală, la nivelul fiecărui judeţ. În acest fel, de la inspectorat, până la şcoală şi elev, se vor întreprinde următoarele:

  • Inspectoratele şcolare vor prezenta situaţia reală tuturor directorilor de şcoli şi vor aduce la cunoştinţa acestora măsurile dispuse de MEN şi, după caz, a celor adoptate la nivel local. De asemenea, inspectoratele vor monitoriza implementarea acestora.
  • La nivelul şcolii, va fi analizată situaţia şi se vor lua măsurile impuse de MEN, dar şi alte măsuri suplimentare pentru pregătirea elevilor, acolo unde şcoala consideră necesar.
  • Părinţii vor fi informaţi asupra situaţiei elevilor, în cadrul şedinţelor cu părinţii. Tot atunci, li se vor prezenta soluţiile pe care şcoala le are în vedere pentru fiecare elev în parte.
  • Lucrările fiecărui elev vor fi analizate la nivelul clasei, pentru a se identifica punctele slabe şi, în consecinţă, pentru a putea corecta neajunsurile înregistrate.
  • Se vor efectua ore de pregătire pentru examinarea naţională din vară.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Dezastru la simulare, peste 50% dintre elevi au medii sub 5

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Pe judeţe, cele mai mari procente de note peste 5 s-au înregistrat în municipiul Bucureşti 64,21%, judeţul Brăila – 60,42% şi judeţul Cluj 59,18%. Prezenţa elevilor la examene a fost aici de peste 95%. Cele mai slabe rezultate s-au înregistrat în Călăraşi – 34,18%, Caraş-Severin – 36,28% şi Tulcea – 37,95%. Şi aici, prezenţa a fost de aproximativ 90%.

Cea mai ridicată participare a elevilor la simularea naţională pentru clasa a VIII-a s-a înregistrat în judeţul Neamţ – 98,18%, iar cea mai scăzută în judeţul Dolj – 89,04%. În ceea ce priveşte situaţia pe discipline, cel mai ridicat procent la Limba română îi revine Bucureştiului, cu 81,23%, iar cel mai mic procent s-a înregistrat în judeţul Harghita – 38,72%.

Examenul propriu-zis de Evaluare Naţională începe anul acesta pe 23 iunie, cu proba de Limba și literatura română. Examenul va fi supravegheat video, iar camerele vor fi instalate și în sălile în care se descarcă subiectele, precum și în sălile în care se evaluează lucrările scrise.

Vezi aici SUBIECTELE şi BAREMUL DE CORECTARE la limba şi literatura română

Vezi aici SUBIECTELE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică

Calendarul examenului de Evaluare Națională 2014:

  • 13 iunie – Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
  • 16 – 18 iunie – Înscrierea la Evaluarea Națională
  • 23 iunie – Limba și literatura română – proba scrisă
  • 24 iunie – Limba și literatura maternă – proba scrisă
  • 25 iunie – Matematică – proba scrisă
  • 27 iunie – Afișarea rezultatelor (până la ora 16:00)
  • 27 iunie – Depunerea contestațiilor (orele 16:00 – 20:00)
  • 28 iunie – 30 iunie – Rezolvarea contestațiilor
  • 1 iulie – Afișarea rezultatelor finale după contestații.

CITEŞTE ŞI: Bacalaureat 2014 şi Evaluarea Naţională 2014: Teste pentru elevii care vor să-şi verifice cunoştinţele

DailyBusiness
Se dau 200.000 de euro fonduri GRATIS pentru români
Spynews
Bărbat din Sibiu, mort după ce a fost zdrobit de mașina de gunoi. La volan se afla colegul său, care dădea cu spatele
Bzi.ro
Dana Budeanu a „sărăcit-o“ pe Andra! „Mi s-au înmuiat picioarele!”
Fanatik.ro
Ce se întâmplă dacă pui acetonă pe gresia din baie. Metoda prin care poți scăpa de o mare problemă
Capital.ro
Mama lui Cristian Cioacă spune adevărul după 17 ani. Unde se află Elodia
Playtech.ro
Detalii mai puțin știute despre Kamala Harris. Cum a schimbat a schimbat fața politicii americane o fată de imigranți
DailyBusiness
Ai planuri de concediu? Iată cum va fi vremea până pe 2 decembrie
Adevarul
Autostrada cu tuneluri, de zece ori mai scumpă decât ar fi fost în anii 2000. Urșii nevăzuți, „vinovați” de soarta autostrăzii
wowbiz.ro
Elodia trăiește?! Mama lui Cristian Cioacă șochează! Unde ar fi nora ei, de fapt?!
Spynews
Rețeta de plăcintă cu mere a bunicii. Ingredientul secret care o face pufoasă și extraordinar de delicioasă
Spynews
Cele mai frumoase 12 insule grecești. Locurile în care istoria se îmbină cu peisajele superbe
Evz.ro
Tsunami în România? Declarații neașteptate ale seismologilor
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
kanald.ro
A murit în fața spitalului din Slatina, după ce a fost trimisă acasă. O femeie de 70 de ani s-a prăbușit sub ochii celor două fiice, după ce medicii i-au pus un diagnostic greșit
Cancan.ro
Ce s-a descoperit la autopsia femeii care a murit în fața spitalului din Slatina. Rudele acuză medicii de malpraxis
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Toți proprietarii de mașini trebuie să declare la primărie. Este obligatoriu în România
StirileBZI
Vârsta la care trebuie să renunți la permisul de conducere! Legea se aplică în toată România
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu Eugenie Bouchard. Cum a putut să apară îmbrăcată, mai mult dezbrăcată
stirilekanald.ro
Rezultate alegeri prezidențiale SUA 2024: Când vom afla cine este noul președinte al Americii?
substantial.ro
Planul lui Zuckerberg pentru un centru AI alimentat nuclear, în impas din cauza unei specii rare de albine
MediaFlux
RĂSTURNARE TOTALĂ în ALEGERILE din SUA! CUTREMUR în ZIUA VOTULUI american
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ironia sorții. O comună din România are drumuri de pământ, dar piste de biciclete asfaltate