Examenele pentru Evaluarea Naţională vor avea loc în perioada 25 – 27 iunie. Elevii vor susţine examenul la limba şi literatura română, pe 25 iunie, la limba şi literatura maternă, pe 26 iunie şi la matematică, pe 27 iunie.
Pe 29 iunie, până la ora 16.00 se vor afişa rezultatele examenelor. În aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00, elevii vor putea depune contestaţiile. Între 30 iunie şi 2 iulie se vor rezolva contestaţiile, iar pe 3 iulie se vor afişa rezultatele finale, după contestaţii.
În perioada 5 iulie – 9 iulie, cei care au promovat examenul îşi vor putea depune fişele de înscriere la liceu, iar prima repartizare computerizată va avea loc pe 16 iulie.
Vezi CALENDARUL ADMITERII LA LICEU pentru anul şcolar 2013-2014
Ministerul Educaţiei a venit în ajutorul elevilor care în anul şcolar 2013-2014 se pregătesc să intre la liceu. Ca să nu mai existe probleme în completarea fişei de admitere, Ministerul a pregătit un GHID:
1. Completarea opţiunilor pe fişa de admitere se face în ordinea preferinţelor candidaţilor.
2. Completează pe primele locuri opţiunile pe care le doreşti cel mai mult, chiar dacă nu eşti sigur că media îţi permite să intri la aceste opţiuni. Nu vei fi dezavantajat. Continuă cu opţiuni care ţi-ar plăcea, apoi opţiuni la care nu te-ar deranja să fii repartizat. Încheie cu opţiunile cele mai puţin dorite, dar pe care trebuie să le enumeri pe
fişă, pentru siguranţă. Este preferabil să intri la un liceu care nu îţi place decât să nu intri deloc! Nu completa o opţiune nedorită înaintea unei opţiuni dorite! Prima opţiune este şi prima luată în considerare pentru fiecare elev.
3. Ţine cont de mediile de admitere din anii precedenţi pentru a-ţi calcula şansele de intrare la fiecare dintre opţiunile exprimate.
4. Completarea unui număr mare de opţiuni pe fişa de admitere nu îţi poate dăuna în niciun fel. Oricum intri la prima opţiune a ta la care mai sunt locuri. În schimb, un număr prea mic de opţiuni îţi poate diminua serios şansele
de a fi admis! Există riscul de a nu avea o medie suficient de bună pentru niciuna din opţiunile exprimate. Nu există niciun „număr magic” de opţiuni care trebuie completate pe fişă: important este ca acest numar să fie suficient de mare că să permită repartizarea şi să fie ordonate – de la cea mai dezirabilă la cea mai puţin
dezirabilă.
Citeşte mai mult despre CUM SE COMPLETEAZĂ FIŞA DE ADMITERE