EVALUAREA NAŢIONALĂ 2018. Calendarul probelor şi regulile pe care trebuie să le respecte elevii

Absolvenţii claselor a VIII-a intră săptămâna viitoare în febra Evaluărilor Naţionale. Miza examenelor este extrem de importantă: de rezultate obţinute depinde admiterea la liceu. Cursurile elevilor de la finalul ciclului gimnazial se încheie pe 8 iunie, urmând ca pe 11 iunie să aibă loc proba scrisă la Limba Română.
Alina Costache
07 iun. 2018, 17:02
EVALUAREA NAŢIONALĂ 2018. Calendarul probelor şi regulile pe care trebuie să le respecte elevii

Absolvenţii claselor a VIII-a intră săptămâna viitoare în febra Evaluărilor Naţionale. Miza examenelor este extrem de importantă: de rezultate obţinute depinde admiterea la liceu. Cursurile elevilor de la finalul ciclului gimnazial se încheie pe 8 iunie, urmând ca pe 11 iunie să aibă loc proba scrisă la Limba Română.

Miercuri 13 iunie se va desfăşura proba scrisă la Matematică, iar vineri, 14 iunie elevii din partea minorităţilor naţionale vor participa la proba scrisă de Limba Maternă.

Rezultatele se vor afişa pe 19 iunie, iar contestaţiile vor putea fi depuse, în aceeaşi zi, între orele 14.00-19.00 (nota obţinută după recorectarea lucrării va rămâne definitivă chiar dacă diferenţa între aceasta şi nota iniţială este mai mică de 50 de sutimi, potrivit unui ordin de ministru adoptat în timpul mandatului lui Mircea Dumitru).

Soluţionarea contestaţiilor va avea loc între 20 şi 22 iunie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 23 iunie.

Ce reguli trebuie să respecte candidaţii

Examenul începe la ora 9.00 când se deschid plicurile sigilate în care se află subiectele. Accesul elevilor se va face începând cu ora 8.30.

Fiecare sală este numerotată şi are la uşă un tabel cu numele elevilor care trebuie să susţină Evaluarea Naţională (EN) şi ordinea acestora în bancă, fiind aşezaţi câte unul în bancă. Înainte de aducerea subiectelor în săli, elevii vor fi instruiţi cu privire la modalitatea de desfăşurare a examenului de Evaluare Naţională şi modul de completare a datelor personale în colţul din dreapta sus care ulterior se lipeşte.

Elevilor le este interzis să intre în săli cu: manuale, notiţe, rezolvări de subiecte, calculatoare sau alte mijloace electronice ce îi poate ajuta la rezolvarea subiectelor sau la comunicare. De asemenea, acestora ar trebui să li se aducă la cunoştinţă consecinţele încălcării regulilor şi-anume: eliminarea de la examen şi notarea lucrării cu nota 1.

După ce rezolvă subiectele, elevii îşi numerotează paginile sub îndrumarea asistenţilor prezenţi în sală, cu cifre arabe, în partea de jos a paginii, în colţul din dreapta. Se vor numerota toate paginile pe care a scris elevul, iar partea nescrisă va fi barată de către asistenţi.

La expirarea celor 120 de minute, toţi elevii predau lucrările. Este interzisă depăşirea acestui timp acordat. Ultimii 3 elevi rămân în sală până la predarea ultimei lucrări. Examenul se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. Atât candidaţii proveniţi din învăţământul de stat, cât şi cei din învăţământul particular au dreptul să susţină Evaluarea Naţională fără taxă. Rezultatele obţinute la aceste probe sunt decisive pentru admiterea în învăţământul liceal, reprezentând 80% din totalul mediei. 20% reprezintă media notelor din gimnaziu.

Spynews
Fiica lui Vladimir Drăghia și a lui Alice Cavaleru împlinește doi ani. Ce mesaj emoționat i-a transmis mămică micuței: “Suflețel frumos”
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Stațiunea abandonată, de la malul mării, care încearcă să renască. Are plaje superbe, hoteluri mari, dar totul a fost lăsat în paragină
Capital.ro
Cutremur în România. S-a aflat ce a pus Băsescu cât a fost președinte: Și-a pus...
Playtech.ro
Ultima oră! Celebrul rapper a murit la 34 de ani. Fanii, în DOLIU!
DailyBusiness
Lovitură de proporții: România depășește toate așteptările!
Adevarul
Orașul din România care „fierbe” după ce o gașcă de golani a snopit în bătaie un olimpic. Șeful Poliției face declarații revoltătoare
Spynews
Cum explică Ionel Ganea scandalul cu vecinul său. Fostul fotbalist s-a ales cu ordin de protecție emis împotriva sa
Spynews
Cum îl așteaptă Iustina Loghin pe Cornel acasă! Fosta concurentă de la Insula Iubirii îl surprinde / VIDEO
Evz.ro
De ce e important să ne spălăm pe față dimineața. Parazitul periculos de pe gene
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de închisoare! Cum a luat permisul fals din Ucraina și câți bani a dat
wowbiz.ro
Adriana Simionescu și soțul ei și-ar fi spus „adio” după nici două luni de la nuntă! Ce i-ar fi făcut să se despartă atât de repede
Cancan.ro
Kate Middleton, operată de urgenţă. Ce I-au descoperit medicii la nivelul capului
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Se dau rechizite școlare gratuite pentru elevii defavorizați! Data la care începe depuneriea dosarelor
Capital.ro
Dosar penal, fără să știe că au făcut accident. Șoferii care trebuie să oprească și să cheme Poliția
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
stirilekanald.ro
Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025
substantial.ro
Femeie din Marea Britanie, victime a unui cancer rar din cauza implanturilor mamare
MediaFlux
Tot ce trebuie să știi despre NOUA LEGE A PENSIILOR
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...