Evaluarea naţională 2019. Elevii încep astăzi cu probele scrise la Limba română şi Limba maternă

Evaluarea naţională 2019. Elevii încep astăzi cu probele scrise la Limba română şi Limba maternă. Zi de foc marţi pentru mulţi elevi, după ce MEN a anunţat că astăzi are loc Evaluarea Naţională.
Romania TV
07 mai 2019, 04:36
Evaluarea naţională 2019. Elevii încep astăzi cu probele scrise la Limba română şi Limba maternă

Evaluarea naţională 2019. Elevii încep astăzi cu probele scrise la Limba română şi Limba maternă.

Evaluarea naţională pentru elevii clasei a II-a începe astăzi, cu probele scrise la Limba română şi Limba maternă, iar testele de citire aferente acestor discipline sunt programate miercuri. Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se înregistrează în catalogul clasei.

Potrivit calendarului evaluării naţionale la finalul clasei a II-a (EN II), marţi, 7 mai, se desfăşoară probele scrise la limba română şi limba maternă.

Testele de citire aferente acestor discipline vor fi susţinute miercuri.

Elevii revin din vacanţă. CALENDAR EVALUARE NAŢIONALĂ 2019 ŞI BACALAUREAT 2019 

Evaluarea naţională 2019. Elevii încep astăzi cu probele scrise la Limba română şi Limba maternă.

Testul la matematică este programat joi, în timp ce proba de limbă română (scris şi citit) pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale se va desfăşura vineri.

Potrivit Ministerului Educaţiei, evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar (finalul clasei a IV-a) va începe în 14 mai, cu proba la limba română, cea la matematică fiind programată în 15 mai, iar cea la limba maternă – în 16 mai.

Evaluarea naţională 2019. Elevii încep astăzi cu probele scrise la Limba română şi Limba maternă. La rândul lor, elevii claselor a VI-a vor susţine evaluarea competenţelor fundamentale acumulate în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) în zilele de 22 mai (limbă şi comunicare) şi 23 mai (matematică şi ştiinţele naturii). Cumulat, se estimează participarea a peste 550.000 de elevi.

Sălile în care au loc evaluările sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea vor fi adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care ar putea influenţa desfăşurarea probelor.

Evaluarea naţională 2019. Elevii încep astăzi cu probele scrise la Limba română şi Limba maternă. Durata alocată rezolvării este de 30 de minute pentru fiecare test, în cazul elevilor de clasa a II-a, respectiv de 60 de minute pentru elevii claselor a IV-a şi a VI-a.

Testele vor fi evaluate de cadrele didactice din unităţile de învăţământ în care acestea se desfăşoară.

Evaluarea naţională 2019. Elevii încep astăzi cu probele scrise la Limba română şi Limba maternă. „Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate”, arată MEN.

Evaluarea Națională 2019. Structura evaluărilor claselor a II-a, a IV-a, a VI-a

Probele din cadrul evaluărilor naționale de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a se vor desfășura în anul școlar 2018-2019, în intervalul 7 – 23 mai 2019. 

Astfel, evaluarea elevilor la finalul clasei a II-a (EN II) va avea loc în perioada 7 – 10 mai. Probele scrise la limba română și limba maternă sunt programate în 7 mai, fiind urmate a doua zi (8 mai) de testele de citire la cele două discipline. Proba de matematică este prevăzută pentru data de 9 mai, în timp ce proba de limbă română (scris și citit) pentru elevii din rândul minorităților naționale se va desfășura în data de 10 mai.

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar (la finalul clasei a IV-a) are următorul calendar: limba română (14 mai), matematică (15 mai) și limba maternă (16 mai).

Elevii claselor a VI-a vor susține evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) în zilele de 22 mai (limbă și comunicare) și 23 mai (matematică și științele naturii).

Evaluarea Națională 2019 pentru elevii de clasa a VIII-a 

Prima probă scrisă din cadrul examenului va avea loc la Limbă Română, în data de 18 iunie

 Următoarea probă scrisă, la matematică, se va desfășura în data de 20 iunie, iar ultima, la limbă și literatură maternă-pentru elevii care au studiat această disciplină, este programată în data de 21 iunie.  

Afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 25 iunie (până la oră 12:00), procedura urmată de înregistrarea contestațiilor, în intervalul orar 14:00-20:00. 
 

Examenul se va încheia sâmbătă, 29 iunie, cu afișarea rezultatelor finale.  

Înscriere Evaluare Națională 2019

Înscrierea absolvenților clasei a VIII-a în vederea participării la Evaluarea Națională se face în perioadă 3-7 iunie 2019. Conform ordinului de ministru privind structură anului școlar 2018-2019, cursurile pentru clasă a VIII-a se vor încheia vineri, 7 iunie 2019.  
 

În perioada  3-7 iulie, absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, vor completa opțiunile din fișele de înscriere pentru admiterea la liceu. Vor parcurge aceeași procedura și absolvenții clasei a VIII-a care doresc să fie admiși în licee din alt județ.  

Verificarea de către părinți și candidați a fișelor, corectarea greșelilor în bază de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator sunt prevăzute în intervalul 4 – 8 iulie.  

SUBIECTE ROMANA EVALUARE NATIONALA 2019. Ministerul Educației a publicat noile modele de subiecte la Evaluarea Națională 2019, pe site-ul oficial edu.ro. Subiectele nu conțin teste grilă, ci se respectă formatul anilor anteriori. Așadar, elevii de clasa a VIII, care susțin examenul de Bacalaureat în anul școlar 2018- 2019 nu vor avea de rezolvat cerințe tip-grilă, după ce Ministerul Educației a consultat reprezentanții sindicatelor, elevilor și ai părinților.

SUBIECTE ROMANA EVALUARE NATIONALA 2019. Modelele oficiale anunţate de EDU.ro. BAREME ROMANA CAPACITATE 2019

Calendar Evaluare Națională 2019

Prima probă scrisă din cadrul examenului va avea loc la Limbă Română, în data de 18 iunie.
Următoarea probă scrisă, la matematică, se va desfășura în data de 20 iunie, iar ultima, la limbă și literatură maternă-pentru elevii care au studiat această disciplină, este programată în data de 21 iunie.

Afișarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 25 iunie (până la oră 12:00), procedura urmată de înregistrarea contestațiilor, în intervalul orar 14:00-20:00.

Examenul se va încheia sâmbătă, 29 iunie, cu afișarea rezultatelor finale.

Înscriere Evaluare Națională 2019

Înscrierea absolvenților clasei a VIII-a în vederea participării la Evaluarea Națională se face în perioadă 3-7 iunie 2019. Conform ordinului de ministru privind structură anului școlar 2018-2019, cursurile pentru clasă a VIII-a se vor încheia vineri, 7 iunie 2019.

În perioada 3-7 iulie, absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, vor completa opțiunile din fișele de înscriere pentru admiterea la liceu. Vor parcurge aceeași procedura și absolvenții clasei a VIII-a care doresc să fie admiși în licee din alt județ.

Verificarea de către părinți și candidați a fișelor, corectarea greșelilor în bază de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator sunt prevăzute în intervalul 4 – 8 iulie.

Bacalaureat 2019 edu.ro. Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, anunță schimbări la examenul maturității, oferind și câteva informații importante elevilor la început de an.

Bacalaureatul s-ar putea schimba, pentru a introduce un tip de BAC care să le dea acces elevilor la şcolile postliceale, a declarat din nou Ecaterina Andronescu.

Evaluare Națională 2019. Schimbări vor fi și la examenul de Evaluare Națională 2019. Ministrul Educației nu dorește să renunțe la repartizarea computerizată, dar noutatea ar fi o nouă evaluare pentru trecerea de la clasa a X-a la a XI-a. 

În ceea ce priveşte examenul de Bac, Andronescu a afirmat că va rămâne unul “naţional” pentru acces la universitate, “dar la liceele tehnologice, unde promovarea este mică, să gândim pentru absolvenţii lor un Bac diferenţiat. Cine vrea să se înscrie la unul naţional, dacă se simte în stare promovează Bac-ul naţional, are acces în universitate. Cine nu se simte în stare să susţină un bacalaureat naţional să susţină un bacalaureat tehnologic sau profesional şi să aibă acces doar în şcoala postliceală”.

Calendar Bac 2019. Calendarul probelor scrise

Prima probă scrisă este la Limba și Literatura Română Limbă va avea loc pe 1 iulie. Proba la Limba și Literatura maternă Eb) este programată pe 2 iulie, iar probă Ec)- probă obligatorie a profilului pe 3 iulie. 

Ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului și specializării Ed) se va desfășura pe 4 iulie. 

Calendar Bac 2019. Când se afișează rezultatele

Afișarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie (până la oră 12.00) și va fi urmată de depunerea contestațiilor (orele 12.00 – 16.00).

Între 9 și 12 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie. 

Calendar Bacalaureat 2019. Sesiunea iunie-iulie

 Calendar Bacalaureat 2019, sesiunea iunie-iulie.

Pe scurt, iată calendarul examenelor de Bac, apropbate de Edu.ro. 

  • 3-4 iunie-evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limbă română 
  •  5-6 iunie-evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limbă maternă 
  •  7, 10, 11 iunie-evaluarea competențelor digitale 
  • 12-13 iunie-evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. 
  •  1 iulie-probă scrisă la Limbă și literatură română  
  •  2 iulie- probă  scrisă la Limbă și literatură maternă 
  •  3 iulie-probă scrisă obligatorie a profilului  
  •  4 iulie- probă scrisă la alegere a profilului și specializării   
  •  8 iulie-afișarea primelor rezultate; depunerea contestațiilor 
  •  13 iulie-afișarea rezultatelor finale  

Calendar Bacalaureat 2019 Înscrieri

 Înscrierile pentru susținerea examenului în prima sesiune se fac în săptămâna 27-31 mai 2019. Cursurile pentru clasele a XII-a și a XIII-a se încheie vineri, 31 mai. 
   
 Înscrierile pentru susținerea examenului în prima sesiune se fac în săptămâna 27-31 mai 2019. Cursurile pentru clasele a XII-a și a XIII-a se încheie vineri, 31 mai. 

Bacalaureat 2019. A două sesiune de Bac

A doua sesiune de Bac sau Bacul din toamnă din anul școlar 2018-2019 are următoarea structură.

  • 15-19 iulie-înscrierea candidaților;  
  •  26 iulie-înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigente;  
  •  21 august-limbă și literatură română-probă Ea)-probă scrisă;  
  •  22 august-limbă și literatură maternă-probă Eb)-probă scrisă;  
  •  23 august-probă obligatorie a profilului-probă Ec)-probă scrisă;  
  •  26 august-probă la alegere a profilului și specializării-probă Ed)-probă scrisă. 
  • SUBIECTE BACALAUREAT 2019 EDU.RO. „În acest an școlar nu se aplică nicio schimbare privind formatul variantelor de subiecte”, a anunțat ministrul interimar al Educației, Rovana Plumb. Într-o declarație de presă susținută după consultarea reprezentanților elevilor, profesorilor și părinților, Plumb a declarat că elevii de clasa a VIII-a și de clasa a XII-a vor susține anul acesta examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat fără 40% subiecte tip test grilă.

     
    Sunt 181.000 de copii în clasa a VIII-a și 154.000 de elevi în clasa a XII-a care dau examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat, anul acesta, cu formatul subiectelor neschimbat, a anunțat ministrul interimar al Educației.

    „Educația reprezintă obiectivul prioritar al guvernului Dăncilă”, a anunțat Rovana Plumb în deschiderea declarației de presă pe care a susținut-o de la pupitrul ministerului prioritar, care nu are ministru plin de 36 de zile.

    „Ca ministru interimar al educației, am solicitat consultări cu sindicatele din învățământul preuniversitar, cu federația asociațiilor de părinți, cu consiliul național al elevilor, cu cadrele diactice pentru a lua cea mai bună decizie în legătură cu modul în care elevii noștri vor trece cu bine examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat”, a continuat Rovana Plumb.

    „Am ajuns la concluzia că, în timpul jocului, nu se schimbă regulile. De aceea, în acest an școlar nu se aplică nicio schimbare privind formatul variantelor de subiecte”, a anunțat ministrul interimar al Educației.

    Sesiunea iunie-iulie 2019
    27 – 31 mai 2019    Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen
    31 mai 2019           Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/ a XIII-a
    3 – 4 iunie 2019      Evaluarea Competențelor lingvistice de comunicare orală în Limba română – proba A
    5 – 6 iunie 2019      Evaluarea Competențelor lingvistice de comunicare orală în Limba maternă – proba B
    7, 10* – 11 iunie 2019    Evaluarea Competențelor digitale – proba D
    12 – 13 iunie 2019  Evaluarea Competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională – proba C
    1 iulie 2019        Limba și literatura română – proba Ea) – probă scrisă
    2 iulie 2019        Limba și literatura maternă – proba Eb) – probă scrisă
    3 iulie 2019        Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – probă scrisă
    4 iulie 2019        Proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – probă scrisă
    8 iulie 2019        Afișarea rezultatelor (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:0)
    9-12 iulie 2019  Rezolvarea contestațiilor
    13 iulie 2019      Afișarea rezultatelor finale bacalaureat 2019, prima sesiune
     
     
    Sesiunea august-septembrie 2019

     

    15 – 19 iulie 2019    Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen
    26 iulie 2019           Înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe
    21 august 2019    Limba și literatura română – proba Ea) – probă scrisă
    22 august 2019    Limba și literatura maternă – proba Eb) – probă scrisă
    23 august 2019    Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – probă scrisă
    26 august 2019    Proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – probă scrisă
    27, 28 august 2019    Evaluarea Competențelor lingvistice de comunicare orală în Limba română – proba A
    29 august 2019    Evaluarea Competențelor lingvistice de comunicare orală în Limba maternă – proba B
    30 august, 2 septembrie 2019    Evaluarea Competențelor digitale – proba D
    2-3 septembrie 2019        Evaluarea Competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională – proba C
    3 septembrie 2019            Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00)
    3 – 6 septembrie 2019     Rezolvarea contestațiilor
    7 septembrie 2019            Afișarea rezultatelor finale la BAC 2019

Când începe școala la toamnă. Ce a decis Ministerul

Ministrul Educaţiei Naţionale Valentin Popa a aprobat, prin ordin, structura anului şcolar 2018-2019. Potrivit documentului, cursurile noului an şcolar încep luni, 10 septembrie şi însumează 168 de zile lucrătoare (34 de săptămâni).

Structura anului şcolar cuprinde semestrul I (10 septembrie 2018 – 1 februarie 2019) şi semestrul al II-lea (11 februarie 2019 – 14 iunie 2019).

Vacanţele elevilor din toate ciclurile de învăţământ sunt programate astfel: vacanţa de iarnă (22 decembrie 2018 – 13 ianuarie 2019), vacanţă intersemestrială (2 – 10 februarie 2019), vacanţa de primăvară (20 aprilie – 5 mai 2019) şi vacanţa de vară (15 iunie – 15 septembrie 2019).

Suplimentar, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar beneficiază de vacanţă în săptămâna 27 octombrie – 4 noiembrie 2018.

Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 31 mai 2019, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 7 iunie 2019.

Programul naţional „Şcoala altfel” are o durată de 5 zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar şi poate fi derulat în perioada 1 octombrie 2018 – 31 mai 2019, pe baza unei planificări ce rămâne la decizia şcolilor.

Desfăşurarea programului „Şcoala altfel” nu coincide cu perioada alocată susţinerii tezelor semestriale. Acestea vor avea loc, de regulă, la finalul semestrelor, după parcurgerea programei şcolare, cu cel puţin trei săptămâni înainte de finalul semestrului.

Etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare se organizează, în general, în perioada vacanţei de primăvară, potrivit unui calendar specific.

 

DailyBusiness
Capcanele contractelor prin telefon. Cum îți poți pierde banii și liniștea în doar câteva minute!
Spynews
Poliția a reținut primul suspect în cazul crimei de la Bragadiru. Bărbatul este originar din Egipt
Bzi.ro
Probleme mari pentru Delia Matache în vacanța din Asia! Ce a pățit artista
Fanatik.ro
Municipiul din România care s-a dezvoltat spectaculos și unde au început să se mute din ce în ce mai mulți români. Are legături directe pe autostradă mai multe orașe importante din țară
Capital.ro
Călin Georgescu a renunțat! A anunțat el însuși decizia-șoc: Decât suferință...
Playtech.ro
Noroc uriaș pentru o singură zodie în următorii 10 ani. Schimbările apar chiar din februarie 2025 în viața acestor nativi
DailyBusiness
10.000 de lei cadou pentru românii care stau la casă! Cum poți primi banii cu un simplu dosar
wowbiz.ro
Catinca Roman și fiica ei, Călina, concurente la Asia Express 2025! Cele două participă împreuna în sezonul 8
Spynews
Cum va arăta nunta lui Kamara și a Gabriellei Nastas. Cântărețul și-a cerut iubita în căsătorie în noaptea de Revelion
Spynews
Cine este nașa fiicei Iustinei Loghin și a lui Cornel Luchian de la Insula iubirii. Ce relație apropiată este între ei: “Plină de iubire”
Evz.ro
Planul lui Stalin, reînviat de Călin Georgescu. Ce este Canalul „Eurasia”
Ego.ro
Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani
Prosport.ro
Prezentatoarea știrilor și iubita ei cântăreață, imagini îndrăznețe din vacanța romantică din Costa Rica
kanald.ro
Doliu în România. O cunoscută astroloagă s-a stins din viață
Cancan.ro
De nerecunoscut! Ce s-a ales de Anna Kournikova și cum a ajuns să arate trupul ei în 2025, la 22 de ani de la retragerea din tenis
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Călin Georgescu este terminat! Lovitură finală de la DIICOT și ANAF
StirileBZI
Cât sunt taxele pentru serviciile medicale în 2025: Cât dau cei care nu au un loc de muncă sau care lucrează în străinătate
Prosport.ro
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
stirilekanald.ro
Cine e suspectul reținut în cazul crimei de la Bragadiru. Cum a fost ucisă Marina și ascunsă în cimitirul de mașini
substantial.ro
Nicușor Dan își pregătește campania prezidențială cu un buget estimat de 2-3 milioane euro
MediaFlux
Cine este „Raisa”, femeia de pe TikTok care îl promovează intens pe Călin Georgescu: „Președintele României și comandantul meu suprem”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Umbra lui Elon Musk deasupra democrației europene: ”susține extrema dreaptă în toată Europa” – afirmă Olaf Scholz