Evaluarea Naţională 2019: Inspectoratul Bucureşti anunţă 2-4 ore de meditaţii la Română şi Matematică, la clasele a VII-a şi a VIII-a

Notele mici de la simularea Evaluării naţionale nu au rămas fără  urmări. Elevii de clasele a VII-a și a VIII-a vor face între 2 și 4 ore de pregătire suplimentară săptămânală la Matematică și Română, la școală, în București. În plus, profesorii le vor spune părinților lunar absențele copiilor atât de la aceste meditații, cât și de la orele de Română și Matematică din timpul orarului normal. Măsurile apar într-un document publicat de Inspectoratul Școlar București, cu scopul de a-i pregăti pe copii pentru Evaluarea Națională 2019. 
Filip Stan
15 apr. 2019, 10:56
Evaluarea Naţională 2019: Inspectoratul Bucureşti anunţă 2-4 ore de meditaţii la Română şi Matematică, la clasele a VII-a şi a VIII-a

EVALUARE NAŢIONALĂ 2019. Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a publicat vineri, 12 aprilie, un Plan de Măsuri privind îmbunătățirea rezultatelor la Evaluarea Națională 2019, la nivelul Municipiului București. Amintim că același plan introduce și tezele unice pe școală la clasele a VII-a, a VIII-a, a XI-a și a XII-a. 

Orele de pregătire suplimentară la materiile de examen trebuie făcute “diferențiat, pe grupe de performanță, cu o atenție deosebită direcționată către elevii care nu au obținut note mai mari de 5”, spune instituția. Profesorii nu vor fi plătiți pentru aceste ore de meditații la școală, care vor fi realizate în cadrul celor 40 de ore prevăzute în contractul individual de muncă (CIM) și în fișa postului, precizează ISMB.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2019. Ore suplimentare pentru elevii cu note mici la simulare

O altă noutate pentru școlile din București este că profesorii le vor spune părinților, lunar, absențele copiilor atât de la aceste meditații gratuite organizate la școală, cât și de la orele normale de Matematică și Română.

Pregătirea suplimentară a elevilor de clasele a VII-a și a VIII-a, pentru examene, în București – ce prevede concret planul inspectoratului:

  • profesorii de Română și Matematică de la gimnaziu vor organiza, la școală, activități de pregătire suplimentară: “2-4 ore pe săptămână, în cadrul celor 40 de ore prevăzute în CIM și Fișa postului”
  • fiecare școală va realiza un orar al pregătirilor suplimentare, pentru discipline la care se susține Evaluarea Națională, pentru clasele a VII-a și a VIII-a (disciplinele la care elevii de clasa a VIII-a dau Evaluarea Națională 2019 sunt Limba și literatura română, Limba și literatura maternă – pentru elevii care aparțin minorităților naționale, Matematica);
  • directorul școlii va monitoriza activitățile de pregătire
  • lunar, fiecare școală va analiza prezențele elevilor la orele de specialitate și la orele de pregătire suplimentară
  • “se recomandă ca, după caz, organizarea orelor de pregătire suplimentară să se realizeze diferențiat, pe grupe de performanță, cu o atenție deosebită direcționată către elevii care nu au obținut note mai mari de 5”
  • elevii și părinții vor semna că au luat la cunoștință programul de pregătire suplimentară/remedială, situația participării elevilor la orele de specialitate și cele de pregătire suplimentară/remedială fiind adusă, lunar, la cunoștința părinților
  • inspectoratul le recomandă școlilor ca, în cazul elevilor care au obținut note sub 5 la simulare, diriginții, consilierii școlari și profesorii de Română și Matematică să poarte discuții individuale cu părinții acestora, “în scopul determinării de atitudine față de responsabilitățile ce decurg pentru pregătirea Evaluării Naționale”.
  • “se vor realiza analize comparative între mediile obținute la disciplinele la care se susține simularea Evaluării Naționale și notele obținute la teze/teze cu subiect unic și se vor lua măsurile specifice de corelare a rezultatelor evaluărilor curente cu cea externă, astfel încât la momentul examenului de Evaluare Națională să se diminueze diferențele specifice”.
  • CALENDAR EVALUAREA NAȚIONALĂ 2019

    3 – 7 iunie 2019  Înscrierea absolvenților clasei a VIII-a la examenul de Evaluare Naţională 2019
    7 iunie 2019        Elevii de clasa a VIII-a termină școala

    18 iunie 2019       Limba și literatura română – examen scris
    20 iunie 2019      Matematică – examen scris
    21 iunie 2019       Limba și literatura maternă – examen scris

    25 iunie 2019      Afișarea primelor rezultate (până la ora 12:00), urmată de înregistrarea contestațiilor (între orele 14:00 – 20:00)
    29 iunie                Afișarea rezultatelor finale

Purtătorul de cuvânt al ISMB: Pregătire suplimentară vor face și liceenii de clasele a XI-a și a XII-a, pentru Bacalaureat

Marina Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar București, a declarat pentru Edupedu.ro că pregătire remedială vor face și elevii de gimnaziu, dar și clasele a XI-a și a XII-a de liceu.

De săptămâna trecută, profesori metodiști care fac parte din echipa de lucru a unui inspector de specialitate au început să viziteze unitățile de învățământ care au înregistrat rezultate slabe și foarte slabe la simulareaEvaluării Naționale și Bacalaureatului 2019, pentru a consilia și a îndruma profesorii de specialitate ale căror materii sunt discipline de examen național, respectiv a consilia și conducerile unităților de învățământ cu privire la aceste măsuri remediale pe care ar trebui să le aibă în vedere. Această vizită durează 2 săptămâni și urmează alte 2 săptămâni, la o distanță de timp, când vor merge din nouîn vizită în unitățile de învățământ pentru a vedea în ce măsură sunt puse în aplicare aceste recomandări”, a declarat pentru Edupedu.ro purtătorul de cuvânt al ISMB.

Manea a precizat că și până acum multe școli făceau ore suplimentare gratuite cu copiii, însă diferența este că pregătirea de acum este una remedială – deci care vizează în primul rând umplerea lacunelor în cazul elevilor cu note mici la simulări. “Până acum, se desfășurau ore suplimentare; acestea sunt ore remediale, care vizează în principal participarea copiilor care au obținut rezultate slabe la simulare”, a explicat purtătorul de cuvânt.

Tragem un semnal de alarmă, în ceea ce îi privește pe părinți, să vină la școală, să discute situația copiilor și să îi îndrume să vină la orele acestea de pregătire”, a anunțat Manea, pentru Edupedu.ro. Aceasta a precizat că ISMB a “vizat preponderent școlile cu rezultate slabe”.

DailyBusiness
Gigi Becali, uluit de banii primiți de la Parlament: „Sunt prea mulți!” Suma fabuloasă încasată după doar cinci ședințe
Spynews
Mara Bănică și Serghei Mizil, Raluca Bădulescu și fostul ei soț, Anda Adam și Joseph, Gabi Tamaș și Dan Alexa sunt printre echipele care pornesc anul acesta pe Drumul Eroilor, în Asia Express
Bzi.ro
Câte clase are Daciana Sârbu, fosta soție a lui Victor Ponta: Din ce afacere face bani
Fanatik.ro
Zodiile care triumfă în luna februarie. Cinci nativi au noroc în dragoste, carieră și pe plan financiar
Capital.ro
Călin Georgescu a dat cărțile pe față. Ce va păți Constituția România: Obligatoriu, e faza finală!
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
Adevarul
Povestea de film a fostului șef al Poliției Câmpulung: de la erou la inculpat. S-a pensionat când era în arest
wowbiz.ro
Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%
Spynews
Raluca Păstramă și Ibrahim Hanifi, răsturnare de situație în lupta pentru custodia copilului! Ce se întâmplă după ce instanța a decis ca fetița celor doi să rămână la mamă
Spynews
Costel Biju, surpriză romantică pentru soția lui, Andreea. În ce loc de vis și-a dus manelistul partenera / FOTO
Evz.ro
Vremea de Mica Unire le dă românilor planurile peste cap. Progoza ANM
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
kanald.ro
Planta de apartament care se mișcă noaptea pentru a se ruga. De ce este bine să o avem în casă
Cancan.ro
Cu ce a rămas Victor Ponta la partaj, după ce a divorțat de Daciana Sârbu? Iată declarația de avere
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Lovitura finală pentru Călin Georgescu. Verdictul este clar: Din păcate...
StirileBZI
Bancnotele vor fi transformate în Euro! Decizia se va aplica din 1 ianuarie 2026
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Anda, tânăra de 34 de ani mușcată de câinii flămânzi. Cauza morții, confirmată
substantial.ro
Alternativa pentru Germania cere închiderea urgentă a granițelor
MediaFlux
AMENZI pentru PĂRINȚI! SE DAU 10.000 DE LEI pentru o regulă simplă
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Nu stăpânești engleza și n-ai habar de securitatea aeroportuară? Poți fi șeful Aeroporturi București