Evaluarea Națională 2021. Ministrul Educației a declarat că centrul de examen nu va cuprinde întreaga școală. Ministrul a mai precizat că rămâne la atitudinea școlilor să hotărască în ce măsură vor integra cursurile cu predare online și cursurile care implică prezența fizică a elevilor.
„Consiliile de Administrație, conducerile școlilor au obligația de a lua cele mai bune decizii pentru a reuși să îmbine ambele cerințe în funcție de specificul școlii, centrul de examen nu e neapărat să acopere întreaga școală, există școli care se pot organiza să facă și ore cu prezență fizică”,a afirmat Sorin Cîmpeanu despre modul în care au fost organizate cursurile în ultima săptămână școală, care se suprapune cu examenul de Evaluare Națională.
Sorin Cîmpeanu s-a pronunțat și cu privire la rezultatele simulării de la Evaluarea Națională, care au fost satisfăcătoare, având în vedere provocările anului școlar care tocmai s-a încheiat.
„La simularea Evaluării Naționale, rezultatele au fost îmbucurătoare, peste 65% dintre elevi au reușit să promoveze, este cel mai bun rezultat din ultimii 6 ani. Asta îmi dă încredere că elevii vor fi pregătiți, în pofida tuturor dificultăților”, a precizat ministrul Educației.
Ministrul Educației a menționat că România nu are resursele necesare pentru a asigura un învățământ online de calitate.
„Școala online încă nu este o alternativa viabilă pentru nivelul de educație, nu este o variantă pentru a impune școala online. Există țări care au adaptat școala online, acolo exista echipamente IT și softuri dedicate pe care nu le avem. PNRR-ul e util acolo unde domeniul permite un învățământ online, acolo domeniul permite, acolo trebuie să existe și predarea online. Prin proiectul Romania Educată, anul trecut aveam 1 milliard de euro, acum avem 4 milarde de euro. Dotarea a 10.000 de laboratoare, care este o mare provocare, fizică chimie biologie, există o mare problemă și anume școlile suprapopulate în ceea ce priveste spațiile.”, a mai adăugat Ministrul Educației.